back to top
27.4 C
Athens
Κυριακή, 30 Ιουνίου, 2024

27.4 C
Athens
Κυριακή, 30 Ιουνίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 12:00

Διαβάστε επίσης

Στις Βρυξέλλες σήμερα και αύριο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για την πρώτη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, μετά τις ευρωεκλογές. Στην κορυφή της ατζέντας η οριστικοποίηση των υποψηφίων για τα τρία κορυφαία αξιώματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και συγκεκριμένα την Προεδρία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και την θέση Ύπατου Εκπροσώπου της Ε.Ε για την Εξωτερική Πολιτική.

Στην εσωτερική πολιτική επικαιρότητα,

“Πάμε, για να εμπνεύσουμε ξανά και να κρατήσουμε την ελπίδα ζωντανή. Μπορούμε να κάνουμε την υπέρβαση, για να κάνουμε ξανά το ΠΑΣΟΚ την ψυχή της δημοκρατικής παράταξης του 21ου αιώνα. To αύριο είναι αργά. Πάμε τώρα!” δηλώνει σε ανάρτησή του ο Χάρης Δούκας, μετά το κάλεσμα για σύμπλευση του Μανώλη Χριστοδουλάκη προς το πρόσωπό του. “Ενώνουμε δυνάμεις, για να νικήσουμε τη ΝΔ, όπως το κάναμε στην Αθήνα” αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Δούκας καθοδόν προς την κρίσιμη συνεδρίαση της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ στις 30 Ιουνίου.

Χθες, εξάλλου ο κ. Δούκας με φόντο τις εσωκομματικές διεργασίες στο ΠΑΣΟΚ, αποσαφήνισε από το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας “ότι θα παραμείνει Δήμαρχος σε οποιαδήποτε εξέλιξη”.

Στο μεταξύ, στις Βρυξέλλες βρίσκεται σήμερα και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, προκειμένου να συμμετάσχει στην προσύνοδο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών.

Εν μέσω εσωκομματικών αναταράξεων στον ΣΥΡΙΖΑ, συνεδριάζει την επόμενη Πέμπτη με απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος με σκοπό την προετοιμασία της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής που θα λάβει χώρα την Κυριακή 7 Ιουλίου.

“Μετά τις ευρωεκλογές, ο κ. Κασσελάκης φαίνεται ότι δεν αμφισβητείται ή δεν αμφισβητείται ευθέως. Απολαμβάνει μια ηρεμία αυτή τη στιγμή, ενώ ταυτόχρονα το ΠΑΣΟΚ έχει περιέλθει σε εσωστρέφεια” δηλώνει στον Αθήνα 9.84 ο σύμβουλος στρατηγικής επικοινωνίας του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Άρης Σπηλιωτόπουλος. Προσθέτει πως “μπορεί ο κ. Κασσελάκης να δομήσει την περπατησιά του και ενδεχομένως να είναι εκείνος που θα κερδίσει το στοίχημα για την κεντροαριστερά”.

Για τη ΝΔ, ο πρώην υπουργός αναφέρει πως υπέστη πολύ βαριά ήττα στις εκλογές και δεν έχει πλέον ξεκάθαρο ιδεολογικό στίγμα, στην προσπάθεια να προσελκύσει το κέντρο. “Να δούμε” σημειώνει, “τι θα πει ο κ. Καραμανλής και ο κ. Σαμαράς, η απουσία του οποίου από την ΚΟ ήταν ηχηρή”.

Σε ξέφρενο ράλι  οι τιμές των ακινήτων στη χώρα μας  κάνοντας σχεδόν αδύνατη την απόκτησή τους από σημαντικό κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας το οποίο  διαβιεί με χαμηλά έως μεσαία εισοδήματα,  επισημαίνει σε έκθεσή που παραδόθηκε στη Βουλή η Τράπεζα της Ελλάδος  κρούοντας το “καμπανάκι” για το οξύ στεγαστικό πρόβλημα στη χώρα μας.  Όπως επισημαίνεται στην έκθεση, οι τιμές των ακινήτων τα τελευταία 7 χρόνια  έχουν αυξηθεί κατά 66,4% ,ενώ μόνο το α τρίμηνο φέτος προστέθηκε νέα αύξηση κατά 10,4%. Περισσότερα στο athina984.gr.

Στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία πέρασε η έρευνα για την επίθεση με βόμβα μολότοφ τη νύχτα έξω από το σπίτι της προέδρου του Αρείου Πάγου στην περιοχή του Παπάγου. Το περιπολικό της αστυνομίας που βρισκόταν στο σημείο τυλίχθηκε στις φλόγες, ενώ τραυματίστηκε με εγκαύματα β βαθμού στα χέρια και στο πρόσωπο ο αστυνομικός που εκτελούσε χρέη σκοπού  και μεταφέρθηκε στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο, ενώ ακόμα δεν είναι σε θέση να δώσει λεπτομερή κατάθεση στους συναδέλφους του για το περιστατικό.

«Οι δράστες θα εντοπιστούν και θα συλληφθούν. Θα εξαλειφθούν τα υπολείμματα που επιμένουν σε τέτοιου είδους δραστηριότητες» υπογράμμισε μιλώντας στον ΣΚΑΙ  ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Καταδικάζουμε απερίφραστα την εγκληματική αυτή πράξη δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.

“Ενέργειες εκφοβισμού της δικαστικής λειτουργίας και της ανεξαρτησίας της δεν είναι ανεκτές στη δημοκρατία μας”  αναφέρει σε ανάρτησή του ο εκπρόσωπος τυπου του ΠΑΣΟΚ Θανάσης Γκλαβίνας.

Την επίθεση καταδικάζει και ο δικαστικός και δικηγορικός κόσμος.

Πολυετείς ποινές κάθειρξης από 10 έως 17 χρόνια ήταν η τιμωρία που επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας στους τρεις κατηγορούμενους της οικογένειας Κουτσολιούτσου, οι οποίοι κρίθηκαν ένοχοι για την υπόθεση της folli follie. Ποινές 10 και 15 ετών φυλάκισης επιβλήθηκαν στους δύο συνεργάτες τους.
Η εισαγγελέας, που είχε εισηγηθεί χαμηλότερες ποινές, ζήτησε να έχουν ανασταλτικό αποτέλεσμα για όλους τους καταδικασθέντες. Σε λίγη ώρα η σχετική απόφαση των δικαστών.

Για τις  29 Νοεμβρίου αναβλήθηκε σήμερα από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας η δίκη με κατηγορούμενη την πρώην σύζυγο του προφυλακισμένου δικηγόρου Απόστολου Λύτρα. Η νυν σύζυγος, θύμα ενδοοικογενειακής βίας, έχει καταθέσει σε βάρος της μήνυση, βάσει της οποίας ασκήθηκε ποινική δίωξη για διατάραξη οικιακής ειρήνης και απειλή. Η δίκη έχει ήδη αναβληθεί μία φορά, ενώ σήμερα υποβλήθηκε σχετικό αίτημα από την πλευρά της μηνύτριας, η οποία δηλώνει πως είναι ακόμα ασθενής και δεν είναι σε θέση να καταθέσει.

Νέο περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας. Στο νοσοκομείο 33χρονη, που φέρεται να χτυπήθηκε από τον 39χρονο σύζυγό της, μπροστά στα μάτια του 8χρονου παιδιού τους.
Σύμφωνα με το ekriti, το επεισόδιο έγινε λίγο μετά τα μεσάνυχτα σε σπίτι στο δήμο Ηρακλείου. Η γυναίκα μεταφέρθηκε στο ΠΑΓΝΗ για τις πρώτες βοήθειες ενώ ο 39χρονος συνελήφθη.

Σε εξέλιξη η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για την πρόσληψη συνολικά 121 ατόμων με συμβάσεις ορισμένου χρόνου στους  Βρεφονηπιακούς Σταθμούς  της ΔΥΠΑ.

Και ο καιρός: Γενικά αίθριος προβλέπεται σήμερα στην Αττική. Άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και το πρωί στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία έως 35 βαθμούς Κελσίου. 32 βαθμοί αυτή την ώρα στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα