back to top
25.7 C
Athens
Κυριακή, 30 Ιουνίου, 2024

25.7 C
Athens
Κυριακή, 30 Ιουνίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 16:00

Διαβάστε επίσης

Οι τρεις πολιτικές οικογένειες έχουν συμφωνήσει να προτείνουν την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν για πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, τον Αντόνιο Κόστα για 2,5 χρόνια ως πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και την Κάγια Κάλας για τη θέση του ύπατου εκπροσώπου της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής, δήλωσε από τις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ,προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής της Ένωσης. Κατά τη διάρκεια των διήμερων εργασιών της θα επισημοποιηθούν οι υποψήφιοι για τα τρία κορυφαία αξιώματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Εν μέσω εσωκομματικών αναταράξεων στον ΣΥΡΙΖΑ, συνεδριάζει την επόμενη Πέμπτη με απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος ,με σκοπό την προετοιμασία της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής την Κυριακή 7 Ιουλίου.

“Μετά τις ευρωεκλογές, ο κ. Κασσελάκης φαίνεται ότι δεν αμφισβητείται. Ενδεχομένως να είναι εκείνος που θα κερδίσει το στοίχημα για την κεντροαριστερά” δηλώνει στον Αθήνα 9.84 ο σύμβουλος στρατηγικής επικοινωνίας του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Άρης Σπηλιωτόπουλος, ο οποίος άφησε αιχμές κατά της ΝΔ πως χάνει το ιδεολογικό της στίγμα.

“Η συζήτηση για τον προοδευτικό χώρο γίνεται χωρίς προγραμματικό και πολιτικό περιεχόμενο και διεξάγεται με όρους ποδοσφαιρικούς και πασαρέλας” είπε νωρίτερα στη Βουλή ο Αλέξης Χαρίτσης, παρουσιάζοντας τη θέση της Νέας Αριστεράς.

“Το αύριο είναι αργά. Πάμε τώρα!” η απάντηση του Χάρη Δούκα στο κάλεσμα του Μανώλη Χριστοδουλάκη για σύμπλευση στο ΠΑΣΟΚ. “Ενώνουμε δυνάμεις, για να νικήσουμε τη ΝΔ, όπως κάναμε στην Αθήνα”, τονίζει στην ανάρτησή του ο δήμαρχος Αθηναίων, ενόψει της κρίσιμης ΚΕ του ΠΑΣΟΚ την προσεχή Κυριακή 30 Ιουνίου.

Στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία περνά η έρευνα για την επίθεση τα ξημερώματα με βόμβα μολότοφ έξω από το σπίτι της προέδρου του Αρείου Πάγου στου Παπάγου. Στις φλόγες τυλίχθηκε περιπολικό της αστυνομίας. Τραυματισμένος με εγκαύματα ο αστυνομικός που εκτελούσε χρέη σκοπού.

Οι δράστες της επίθεσης θα εντοπιστούν και θα συλληφθούν. Θα εξαλειφθούν τα υπολείμματα που επιμένουν σε τέτοιου είδους δραστηριότητες, δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός προστασίας του πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοίδης.

Η Δημοκρατία μας και οι πυλώνες της, όπως η Δικαιοσύνη και οι λειτουργοί της, δεν τρομοκρατούνται, σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης. Καταδικάζουν με ανακοινώσεις τους ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ. Την επίθεση καταδικάζει και ο δικαστικός
και δικηγορικός κόσμος.

Μάχη με τις φλόγες δίνουν ισχυρές εναέριες και επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις στην περιοχή Άγιος Βλάσιος κοντά στη Χαιρώνια Βοιωτίας. Αυτή την ώρα το μέτωπο της φωτιάς συνεχίζει προς Τσουκαλάδες. Νωρίτερα εστάλη μήνυμα από το 112 στους κατοίκους να μείνουν σε ετοιμότητα.

Νέο περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας, αυτή τη φορά στο Ηράκλειο.Στο Νοσοκομείο 33χρονη, που φέρεται να χτυπήθηκε από τον 39χρονο σύζυγό της, μπροστά στα μάτια του 8χρονου παιδιού τους.

Νεκρός 47χρονος εργάτης καθαριότητας στην περιοχή του Παπάγου .Καταπλακώθηκε απο δέντρο κατά τη διάρκεια εργασιών.

Πολυετείς ποινές κάθειρξης από 10 έως 17 χρόνια επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας στους πέντε κατηγορούμενους για την υπόθεση της folli follie. Στη φυλακή ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος, σε κατ’ οίκον περιορισμό οι γονείς του Δημήτρης και Καίτη.

Σε πανελλαδική στάση εργασίας προχωρούν αύριο οι εργαζόμενοι στην Τράπεζα Πειραιώς, διεκδικώντας υπογραφή επιχειρησιακής σύμβασης και βελτίωση των μισθολογικών και εργασιακών συνθηκών.

Τις Μπαχάμες αντιμετωπίζει στις 8μμ στο ΣΕΦ η Εθνική ομάδα μπάσκετ των ανδρών σε φιλικό αγώνα με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο στη σύνθεσή της. Περισσότερα από τον Ανδρέα Χανιά

Για πραγματικό κίνδυνο να ξεσπάσει λιμός σε 14 περιοχές του Σουδάν, αν κλιμακωθεί ο πόλεμος που ξέσπασε τον Απρίλιο του 2023 μεταξύ του στρατού και παραστρατιωτικής οργάνωσης, προειδοποιεί διεθνές παρατηρητήριο.

Και ο καιρός: Αίθριος αύριο ο καιρός στην Αττική. Η θερμοκρασία στην Αθήνα θα κυμανθεί από 23 έως 34 βαθμούς Κελσίου .35; βαθμοί αυτή την ώρα στο Γκάζι.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα