back to top
25 C
Athens
Κυριακή, 30 Ιουνίου, 2024

25 C
Athens
Κυριακή, 30 Ιουνίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 19:00

Διαβάστε επίσης

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ. «Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο πρόεδρός του Στέφανος Κασσελάκης δεν φοβήθηκαν ποτέ τον διάλογο» αναφέρουν πηγές της Κουμουνδούρου με αφορμή την επιστολή των 87 στελεχών του κόμματος. Ακόμη προσθέτουν ότι «όλες οι απόψεις είναι ευπρόσδεκτες και βεβαίως σεβαστές, ωστόσο είναι απορίας άξιον γιατί επιλέχθηκε να εισαχθούν στον δημόσιο διάλογο πρόωρα, από τη στιγμή που έχουν ήδη συγκληθεί τα όργανα. «Ως γνωστόν», καταλήγουν, στις 4 Ιουλίου θα συνεδριάσει η Πολιτική Γραμματεία και στις 7 Ιουλίου η Κεντρική Επιτροπή». Με την επιστολή τους προς τον Στέφανο Κασσελάκη και την γραμματέα του κόμματος Ράνια Σβίγγου, 87 στελέχη του κόμματος ζητούν την άμεση σύγκληση των οργάνων, αφήνοντας αιχμές εναντίον της ηγεσίας. Τα στελέχη ασκούν δριμεία κριτική στην ηγεσία του κόμματος -μεταξύ άλλων- για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών και για τα όσα περί μαύρου χρήματος ακούστηκαν τις τελευταίες ημέρες. Ανάμεσα στους υπογράφοντες Όλγα Γεροβασίλη, Διονύσης Καλαματιανός, Γιώργος Βασιλιάδης, Γιώργος Τσίπρας, Κώστας Ζαχαριάδης, Γιάννης Ραγκούσης και Αλέκος Φλαμπουράρης.

Την αναμφισβήτηση ανάγκη αναβάθμισης των αμυντικών δυνατοτήτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης επισήμανε -σύμφωνα με πληροφορίες- ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την παρέμβασή του στη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι βρισκόμαστε σε μια συγκυρία που η Ευρώπη πρέπει να κάνει περισσότερα σε αυτό τον τομέα, να αναπτύξει και να χρηματοδοτήσει την ευρωπαϊκή αμυντική βιομηχανία και να μην εξαρτάται από τρίτους. «Ο,τιδήποτε λιγότερο», πρόσθεσε, «στέλνει το λάθος μήνυμα».

«Όλοι οι εταίροι μας στην ΕΕ καταλαβαίνουν ότι η κοινή ευθύνη για την ασφάλειά μας είναι κάτι που χρειαζόμαστε σήμερα. Αυτός είναι ο λόγος που αποφάσισα να προτείνω την πρωτοβουλία για ασπίδα αεράμυνας μαζί με τον Έλληνα πρωθυπουργό», επισήμανε ο Πολωνός πρωθυπουργός Ντόναλντ Τουσκ.

«Το αύριο είναι αργά. Πάμε τώρα! Ενώνουμε δυνάμεις, για να νικήσουμε τη ΝΔ, όπως κάναμε στην Αθήνα», η απάντηση του Χάρη Δούκα στο κάλεσμα για σύμπλευση που απηύθυνε ο Μανώλης Χριστοδουλάκης, λίγες μόλις ημέρες πριν από την κρίσιμη ΚΕ του ΠΑΣΟΚ, την προσεχή Κυριακή.

Εν τω μεταξύ, επίθεση στον δήμαρχο Αθηναίων ότι δήθεν απαξιώνει την πολιτική, όταν πριν καν συμπληρώσει ένα χρόνο στο δημαρχιακό αξίωμα βάζει υποψηφιότητα για πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, εξαπέλυσε ο Κυριάκος Βελόπουλος, ο οποίος καταλόγισε στον κ. Δούκα ότι λειτουργεί «καιροσκοπικά και πολιτικάντικα».

Η μείωση των συντελεστών ΦΠΑ σε ορισμένες κατηγορίες αγαθών, όπως τα τρόφιμα, δεν αποτελεί κατάλληλο εργαλείο για την επίλυση του προβλήματος της ακρίβειας, αναφέρει στην τριμηνιαία έκθεσή του για την ελληνική οικονομία το Γραφείο Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή. Ταυτόχρονα, αναδεικνύει την σημαντική επίδραση των επιχειρηματικών κερδών στην άνοδο του πληθωρισμού. Για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας το 2024, το Γραφείο τις χαρακτηρίζει θετικές εκτιμώντας ότι ο ρυθμός ανάπτυξης θα φτάσει φέτος στο 2,5%, σημαντικά υψηλότερος σε σχέση με την ευρωζώνη. Επίσης αναφέρει ότι το ευμετάβλητο εξωτερικό περιβάλλον, και ιδιαίτερα οι πρόσφατες πολιτικές εξελίξεις στη Γαλλία, αυξάνουν τις αβεβαιότητες για την ελληνική οικονομία.

«Οι πρόσφατες ανακοινώσεις της κυβέρνησης για μεγάλες αυξήσεις στις τιμές εκατοντάδων φαρμάκων προσθέτουν νέα βάρη στη φαρμακευτική περίθαλψη του λαού και νέα κέρδη στους φαρμακοβιομήχανους. Αποδεικνύεται ότι η ανάπτυξη με κριτήριο τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων, που έχει ως “Ευαγγέλιο” η κυβέρνηση και τα άλλα αστικά κόμματα, έχει ως αποτέλεσμα την περαιτέρω αφαίμαξη του λαού, ακόμη και για τις ανάγκες της υγείας του» επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.

Αύξηση παρατηρήθηκε στα νέα κρούσματα κορονοϊού και την περασμένη εβδομάδα, ενώ αυξημένος είναι και ο αριθμός των εισαγωγών σε νοσοκομεία, σύμφωνα με την εβδομαδιαία έκθεση του ΕΟΔΥ. Μέσα σε επτά μέρες εισήχθησαν για νοσηλεία 487 άτομα από 324 την προηγούμενη εβδομάδα. Οκτώ ασθενείς έχασαν τη ζωή τους.

Τουλάχιστον 10 αξιωματικοί του Λιμενικού θα καταθέσουν ως ύποπτοι στο πλαίσιο πειθαρχικής έρευνας για τον ρόλο τους στο πολύνεκρο ναυάγιο μεταναστών ανοιχτά της Πύλου, όπως μεταδίδει το Reuters, επικαλούμενο τρεις πηγές με γνώση της υπόθεσης. Οι αξιωματικοί θα ανακριθούν στο πλαίσιο έρευνας, του Συνηγόρου του Πολίτη, Ανδρέα Ποττάκη, ο οποίος και έχει την εξουσία να ερευνά τις πράξεις αξιωματικών, αλλά μόνο σε πειθαρχικό επίπεδο. Θα εξετάσει κατά πόσον πράξεις ή παραλείψεις συνέβαλαν στην τραγωδία.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής θα παραμείνουν ένας «ισχυρός σύμμαχος» του ΝΑΤΟ ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα των αμερικανικών εκλογών, δήλωσε σήμερα ο Γενς Στόλτενμπεργκ, λίγες ώρες πριν από το πρώτο ντιμπέιτ Τζο Μπάιντεν και Ντόναλντ Τραμπ. Ερωτηθείς για τις συχνές εμπρηστικές δηλώσεις του πρώην και νυν υποψηφίου προέδρου Τραμπ κατά του ΝΑΤΟ, ο Στόλτενμπεργκ τόνισε ότι οι επικρίσεις του «δεν στρέφονται εναντίον του ΝΑΤΟ, αλλά εναντίον των Συμμάχων του ΝΑΤΟ που δεν συμμετέχουν με επαρκή χρηματικά ποσά στις δαπάνες της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας.

Αυτή η κατάσταση έχει «αλλάξει πλέον», τόνισε ο γγ, με 23 από τις 32 χώρες του ΝΑΤΟ να καταβάλλουν πλέον τουλάχιστον το 2% του ΑΕΠ τους σε στρατιωτικές δαπάνες.

Στην αθλητική σας ενημέρωση: Τις Μπαχάμες αντιμετωπίζει στις 8μμ στο ΣΕΦ η Εθνική ομάδα μπάσκετ των ανδρών σε φιλικό αγώνα με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο στη σύνθεσή της.

ΚΑΙΡΟΣ: Γενικά αίθριος προβλέπεται αύριο στην Αττική, με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα. Άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και από το απόγευμα στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ, με περαιτέρω ενίσχυση τη νύχτα. Η θερμοκρασία από 23 έως 34 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά και τα βόρεια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. 31 βαθμοί αυτήν την ώρα στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα