back to top
28 C
Athens
Κυριακή, 30 Ιουνίου, 2024

28 C
Athens
Κυριακή, 30 Ιουνίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 21:00

Διαβάστε επίσης

Ποινική δίωξη άσκησε η εισαγγελία Πειραιά κατά των 8 ενηλίκων από το Καζακστάν για τη φωτιά στην Ύδρα, με την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας για εμπρησμό.
Προσωρινά κρατούμενοι, με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, κρίθηκαν τα ξημερώματα ο πλοίαρχος και ο υποπλοίαρχος της θαλαμηγού που είχαν συλληφθεί από κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ως υπαίτιοι της πυρκαγιάς. Τα υπόλοιπα 11 μέλη του πληρώματος της θαλαμηγού αφέθηκαν ελεύθερα υπό όρους.
Εν τω μεταξύ, έρευνα για την απόδοση πειθαρχικών ευθυνών για τον χειρισμό της υπόθεσης έχει ξεκινήσει ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος.

Ραγδαίες οι εξελίξεις στην αξιωματική αντιπολίτευση.
«Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο πρόεδρός του Στέφανος Κασσελάκης δεν φοβήθηκαν ποτέ τον διάλογο» αναφέρουν πηγές της Κουμουνδούρου με αφορμή την επιστολή των 87 στελεχών του κόμματος που ζητούν την άμεση σύγκληση των οργάνων, αφήνοντας αιχμές εναντίον της ηγεσίας. Ακόμη προσθέτουν ότι «όλες οι απόψεις είναι ευπρόσδεκτες και βεβαίως σεβαστές, ωστόσο είναι απορίας άξιον γιατί επιλέχθηκε να εισαχθούν στον δημόσιο διάλογο πρόωρα, από τη στιγμή που έχουν ήδη συγκληθεί τα όργανα. «Ως γνωστόν», καταλήγουν, στις 4 Ιουλίου θα συνεδριάσει η Πολιτική Γραμματεία και στις 7 Ιουλίου η Κεντρική Επιτροπή».

Στην Κεντρική Επιτροπή, της Κυριακής εκεί θα ανακοινώσω τις οριστικές αποφάσεις και το σχέδιο μου για τη χώρα , πρέπει να υπάρχει μια συγκεκριμένη διαδικασία, στα Όργανα, τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας σε συνέντευξη του στον ΑΝΤ1 κληθείς να απαντήσει για το ενδεχόμενο υποψηφιότητας με φόντο τη θετική απάντηση του για συμπόρευση στο κάλεσμα που του απηύθυνε ο Μανώλης Χριστοδουλάκης.
Πρέπει να κάνουμε το ΠΑΣΟΚ την ψυχή της δημοκρατικής παράταξης, υπογράμμισε ο κ. Δούκας. Το ΠΑΣΟΚ μπορεί να ενώσει όπως το κάναμε και στην Αθήνα, επισήμανε ο δήμαρχος ΑΘηναίων μιλώντας για μια συμμαχία βάσης που δεν ήταν ευκαιριακή.

«Από την εποχή της επιβίωσης, να περάσουμε στην εποχή της υπέρβασης» τόνισε με νόημα ο κ. Δούκας Τέλος, επανέλαβε οτι σε οποιάδηποτε εξελιξη δεν θα αφήσει το Δήμο της ΑΘήνας , και στην ερώτηση πως θα συνδυάσει τους δυο ρόλους έκανε λόγο για δυο ρόλους που δεν είναι αντιπαραθετικοί, αλλά συμπληρωματικοί.

Την αναμφισβήτηση ανάγκη αναβάθμισης των αμυντικών δυνατοτήτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης επισήμανε -σύμφωνα με πληροφορίες- ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την παρέμβασή του στη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι βρισκόμαστε σε μια συγκυρία που η Ευρώπη πρέπει να κάνει περισσότερα σε αυτό τον τομέα, να αναπτύξει και να χρηματοδοτήσει την ευρωπαϊκή αμυντική βιομηχανία και να μην εξαρτάται από τρίτους. «Ο,τιδήποτε λιγότερο», πρόσθεσε, «στέλνει το λάθος μήνυμα».

«Όλοι οι εταίροι μας στην ΕΕ καταλαβαίνουν ότι η κοινή ευθύνη για την ασφάλειά μας είναι κάτι που χρειαζόμαστε σήμερα. Αυτός είναι ο λόγος που αποφάσισα να προτείνω την πρωτοβουλία για ασπίδα αεράμυνας μαζί με τον Έλληνα πρωθυπουργό», επισήμανε ο Πολωνός πρωθυπουργός Ντόναλντ Τουσκ.

Η μείωση των συντελεστών ΦΠΑ σε ορισμένες κατηγορίες αγαθών, όπως τα τρόφιμα, δεν αποτελεί κατάλληλο εργαλείο για την επίλυση του προβλήματος της ακρίβειας, αναφέρει στην τριμηνιαία έκθεσή του για την ελληνική οικονομία το Γραφείο Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή. Ταυτόχρονα, αναδεικνύει την σημαντική επίδραση των επιχειρηματικών κερδών στην άνοδο του πληθωρισμού.

Τελειώνει η αγωνία των υποψηφίων των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων καθώς αύριο μετά τη μια το μεσημέρι ανακοινώνονται οι βαθμολογίες τους.

Προκαταρκτική εξέταση διατάχθηκε από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Αθηνών Αντώνη Ελευθεριάνο προκειμένου να διαπιστωθεί τι ακριβώς συνέβη σε κατασκήνωση παιδιών στην Αττική, όπου σημειώθηκαν περιστατικά μαζικής δηλητηρίασης από τρόφιμα.
Τα αδικήματα για τα οποία γίνεται η έρευνα είναι σωματικές βλάβες από αμέλεια κατά συρροή και δηλητηρίαση τροφίμων που προορίζονται για χρήση από το κοινό από αμέλεια επίσης και κατά συρροή. Και τα δύο αδικήματα διώκονται σε βαθμό πλημμελήματος. Η έρευνα ανατέθηκε στην εισαγγελέα Παναγιώτα Λαμπρινάκου.

Ταξιδιωτική οδηγία στους πολίτες τους, καλώντας τους να αποφύγουν τα ταξίδια στον Λίβανο, εξεδωσαν ΗΠΑ, Γερμανία και Ολλανδία ενώ αυξάνεται η ένταση στα σύνορα μεταξύ Ισραήλ και Χεζμπολά. Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου έχει συγκαλέσει εκτάκτως το υπουργικό συμβούλιο ασφαλείας, το κύριο όργανο για τη λήψη αποφάσεων σχετικά με τον πόλεμο στη Γάζα. Ο κίνδυνος επέκτασης του πολέμου έχει προκαλέσει διεθνή ανησυχία, καθώς ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ απείλησε ότι θα στείλει τον Λίβανο και τη Χεζμπολά «στη Λίθινη Εποχή».

Στην αθλητική σας ενημέρωση: Τις Μπαχάμες αντιμετωπίζει στο ΣΕΦ η Εθνική ομάδα μπάσκετ των ανδρών σε φιλικό αγώνα με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο στη σύνθεσή της. 49-36 προηγείται η εθνική μας

ΚΑΙΡΟΣ: Γενικά αίθριος προβλέπεται αύριο στην Αττική, με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα. Άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και από το απόγευμα στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ, με περαιτέρω ενίσχυση τη νύχτα. Η θερμοκρασία από 23 έως 34 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά και τα βόρεια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. 27 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα