back to top
30.7 C
Athens
Κυριακή, 30 Ιουνίου, 2024

30.7 C
Athens
Κυριακή, 30 Ιουνίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 23:00

Διαβάστε επίσης

Σε εξέλιξη στις Βρυξέλλες, η σύνοδος των ευρωπαίων ηγετών για τα πρόσωπα που θα αναλάβουν τα κορυφαία ευρωπαϊκά αξιώματα.
Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, το Συμβούλιο αναμένεται να ανανεώσει τη θητεία της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στην προεδρία της Κομισιόν, ενώ ο Αντόνιο Κόστα φέρεται να «κλείδωσε» για τη θέση του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και η Κάγια Κάλας για επικεφαλής της Εξωτερικής Πολιτικής.
Στην ατζέντα της Συνόδου είναι και οι προτεραιότητες της πενταετίας, με φόντο τη γεωπολιτική ρευστότητα και τις οικονομικές προκλήσεις.

Την αναμφισβήτητη ανάγκη αναβάθμισης των αμυντικών δυνατοτήτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης επισήμανε -σύμφωνα με πληροφορίες- ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την παρέμβασή του στη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Ποινική δίωξη άσκησε η εισαγγελία Πειραιά κατά των 8 ενηλίκων από το Καζακστάν για τη φωτιά στην Ύδρα, με την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας για εμπρησμό.
Προσωρινά κρατούμενοι, με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, κρίθηκαν τα ξημερώματα ο πλοίαρχος και ο υποπλοίαρχος της θαλαμηγού που είχαν συλληφθεί από κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ως υπαίτιοι της πυρκαγιάς. Τα υπόλοιπα 11 μέλη του πληρώματος της θαλαμηγού αφέθηκαν ελεύθερα υπό όρους.
Εν τω μεταξύ, έρευνα για την απόδοση πειθαρχικών ευθυνών για τον χειρισμό της υπόθεσης έχει ξεκινήσει ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο πρόεδρός του Στέφανος Κασσελάκης δεν φοβήθηκαν ποτέ τον διάλογο» αναφέρουν πηγές της Κουμουνδούρου με αφορμή την επιστολή των 87 στελεχών του κόμματος που ζητούν την άμεση σύγκληση των οργάνων, αφήνοντας αιχμές εναντίον της ηγεσίας. Ακόμη προσθέτουν ότι «όλες οι απόψεις είναι ευπρόσδεκτες και βεβαίως σεβαστές, ωστόσο είναι απορίας άξιον γιατί επιλέχθηκε να εισαχθούν στον δημόσιο διάλογο πρόωρα, από τη στιγμή που έχουν ήδη συγκληθεί τα όργανα. «Ως γνωστόν», καταλήγουν, στις 4 Ιουλίου θα συνεδριάσει η Πολιτική Γραμματεία και στις 7 Ιουλίου η Κεντρική Επιτροπή».

Στην Κεντρική Επιτροπή, της Κυριακής εκεί θα ανακοινώσω τις οριστικές αποφάσεις και το σχέδιο μου για τη χώρα , πρέπει να υπάρχει μια συγκεκριμένη διαδικασία, στα Όργανα, τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας σε συνέντευξη του στον ΑΝΤ1 κληθείς να απαντήσει για το ενδεχόμενο υποψηφιότητας με φόντο τη θετική απάντηση του για συμπόρευση στο κάλεσμα που του απηύθυνε ο Μανώλης Χριστοδουλάκης.
Πρέπει να κάνουμε το ΠΑΣΟΚ την ψυχή της δημοκρατικής παράταξης, υπογράμμισε ο κ. Δούκας. Το ΠΑΣΟΚ μπορεί να ενώσει όπως το κάναμε και στην Αθήνα, επισήμανε ο δήμαρχος ΑΘηναίων μιλώντας για μια συμμαχία βάσης που δεν ήταν ευκαιριακή. «Από την εποχή της επιβίωσης, να περάσουμε στην εποχή της υπέρβασης» τόνισε με νόημα ο κ. Δούκας Τέλος, επανέλαβε οτι σε οποιάδηποτε εξελιξη δεν θα αφήσει το Δήμο της ΑΘήνας , και στην ερώτηση πως θα συνδυάσει τους δυο ρόλους έκανε λόγο για δυο ρόλους που δεν είναι αντιπαραθετικοί, αλλά συμπληρωματικοί.

Η μείωση των συντελεστών ΦΠΑ σε ορισμένες κατηγορίες αγαθών, όπως τα τρόφιμα, δεν αποτελεί κατάλληλο εργαλείο για την επίλυση του προβλήματος της ακρίβειας, αναφέρει στην τριμηνιαία έκθεσή του για την ελληνική οικονομία το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής. Ταυτόχρονα, αναδεικνύει την σημαντική επίδραση των επιχειρηματικών κερδών στην άνοδο του πληθωρισμού.

Σε εξέλιξη δασική πυρκαγιά στην περιοχή Βούρβουρα Αρκαδίας.

Αύριο μετά τη μία το μεσημέρι η ανακοίνωση βαθμολογιών των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων,.

Αναφορά στα κράτη-μέλη που απειλούνται, περιέχουν τα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για τη Μέση Ανατολή μετά τα μηνύματα που εξαπέλυσε σε βάρος της Κύπρου ο ηγέτης της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα.

Η Εθνική ομάδα μπάσκετ των ανδρών κέρδισε με σκορ 102-75 τις Μπαχάμες σε φιλικό αγώνα για το τουρνουά Ακρόπολις δείχνοντας πως είναι πανέτοιμη για το Προολυμπιακό τουρνουά.

ΚΑΙΡΟΣ:
Γενικά αίθριος προβλέπεται αύριο στην Αττική, με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα. Άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και από το απόγευμα στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ, με περαιτέρω ενίσχυση τη νύχτα. Η θερμοκρασία από 23 έως 34 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά και τα βόρεια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα