back to top
29.3 C
Athens
Σάββατο, 29 Ιουνίου, 2024

29.3 C
Athens
Σάββατο, 29 Ιουνίου, 2024

«Δια χειρός Βαρώτσου» η ανάπλαση του περιβάλλοντος χώρου του ΥΠΕΘΑ  

Διαβάστε επίσης

«Νομίζω ότι καταφέραμε να κάνουμε μία ολιστική πρόταση, η οποία αγκαλιάζει όλο τον προαύλιο χώρο και δίνει ανάταση στο κτίριο κρατώντας την ιστορία του στο εσωτερικό του, καθώς και όλα τα στοιχεία της μνήμης που ήδη έχει» είπε μεταξύ άλλων ο καθηγητής του ΑΠΘ Κωνσταντίνος Βαρώτσος, που παρουσίασε το σχέδιο για την «Ανάπλαση του Περιβάλλοντος Χώρου του ΥΠΕΘΑ», που πραγματοποιήθηκε στη Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων (ΛΑΕΔ), παρουσία της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Στην ομιλία του ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας, αναφέρθηκε στο σχέδιο του κ. Βαρώτσου επισημαίνοντας ότι: «Οι παρεμβάσεις τις οποίες συζητάμε συνίστανται στη δημιουργία μιας νέας βιοκλιματικής όψης του Υπουργείου, με ανακαινισμένο χώρο υποδοχής των Υπουργών και των εκλεκτών ξένων προσκεκλημένων μας, στην κατασκευή ενός νέου κτιρίου Ηλεκτρονικού Πολέμου, στη δημιουργία ενός μνημείου κιβωτού της εθνικής μνήμης το οποίο θα έχει όλα τα ονόματα των υπέρ της πατρίδος μας πεσόντων. Ανοίγω μια παρένθεση εδώ για να πω ότι οι υπάρχουσες πλάκες με τα ονόματα των 121.692 νεκρών μας, που υπάρχουν ήδη στο χώρο του στρατοπέδου και είναι προϊόν της προσήλωσης του πρώην Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, του Στρατηγού Φλώρου στη διάσωση της εθνικής μνήμης, έχει προβλεφθεί να μετακινηθούν και να τοποθετηθούν με σεβασμό σε έναν ιδιαίτερο χώρο στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων.Επανέρχομαι στις αλλαγές. Θα υπάρχει φύτευση δύο αλσυλλίων ελαιών δεξιά και αριστερά του μνημείου. Η μια θα έχει 25 ελαιόδεντρα, όπως είναι η 25η Μαρτίου και η άλλη θα έχει 28 ελαιόδεντρα, για την 28η Οκτωβρίου. Και τέλος, θα προχωρήσουμε στη δημιουργία ενός υπόγειου γκαράζ στα πρότυπα της Βουλής των Ελλήνων που θα επιτρέψει την πολύ καλύτερη, ορθολογικότερη και αισθητικά και περιβαλλοντικά υπέρτερη αξιοποίηση του χώρου του Στρατοπέδου». Ακολούθως ο ΥΠΕΘΑ Ν. Δένδιας αναφέρθηκε και στην πορεία βασικών εξοπλιστικών προγραμμάτων επισημαίνοντας ότι: «Η προσπάθεια της χώρας για να αντιμετωπίσουμε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, όσον αφορά στις Ένοπλες Δυνάμεις είναι η «Ατζέντα 2030», η οποία είναι σε πλήρη εξέλιξη. Γιατί οι Ένοπλες Δυνάμεις αλλάζουν και τολμώ να πω ότι όταν αυτή η ατζέντα ολοκληρωθεί η Πατρίδα θα μπορεί να παρατάξει τις πιο ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις στην μακραίωνη ιστορία της. Αύριο θα πάω στη Βουλή των Ελλήνων, στην αρμόδια Επιτροπή Εξοπλιστικών, για να εισηγηθώ τα εξοπλιστικά προγράμματα για τα F-35 και τις φρεγάτες “Constellation”. Όπως ξέρετε, οι φρεγάτες “Belharra” είναι σε πορεία ναυπήγησης. Τα ελικόπτερα “Black Hawk” έχουν αρχίσει ήδη να παραδίδονται. Η δομή θα αλλάξει σύντομα και το Ελληνικό Κέντρο Καινοτομίας, το ΕΛΚΑΚ, έχει αρχίσει ήδη να λειτουργεί και ελπίζω τον Σεπτέμβρη να έχουμε και απτά αποτελέσματα. Όπως επίσης προωθείται μια προσπάθεια για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης του μεγαλύτερου κεφαλαίου που έχουν οι Ένοπλες Δυνάμεις, του ανθρώπινου δυναμικού και αναφέρομαι καταρχήν στο οικιστικό πρόγραμμα των 100 εκατομμυρίων ευρώ που αποτελεί την πρώτη φάση, στο νομοθέτημα για το επίδομα στόλου που δημοσιεύτηκε στο Φύλλο της Εφημερίδος της Κυβερνήσεως τις 2-3 τελευταίες μέρες και στις άλλες προσπάθειες που θα δουν το φως της δημοσιότητας, ελπίζω τους μήνες που έρχονται.»

Στην παρουσίαση παραβρέθηκαν επίσης, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Δημήτριος Χούπης, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας Αντώνιος Οικονόμου, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Γεώργιος Κωστίδης, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Δημήτριος-Ελευθέριος Κατάρας ΠΝ, ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Δημοσθένης Γρηγοριάδης, ο Πρόεδρος του Ιδρύματος «Αικατερίνη Λασκαρίδη» Υποναύαρχος ε.τ. Παναγιώτης Κ. Λασκαρίδης ΠΝ, στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και οι διαπιστευμένοι στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας δημοσιογράφοι.

Χρήστος Καπούτσης

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα