back to top
27.4 C
Athens
Κυριακή, 30 Ιουνίου, 2024

27.4 C
Athens
Κυριακή, 30 Ιουνίου, 2024

Δίκη Folli Follie: Κατ΄ οίκον με βραχιολάκι θα εκτίσει τις ποινές του το ζεύγος Κουτσολιούτσου – Στη φυλακή ο γιος τους

Διαβάστε επίσης

Στο σπίτι τους και όχι στη φυλακή θα εκτίσουν την ποινή τους ο Δημήτρης και η Καίτη Κουτσολιούτσου, μετά την απόφαση του δικαστηρίου, το οποίο δεν αποδέχθηκε αναστολή στην έκτιση της ποινής τους έως ότου δικαστεί η υπόθεση στο Εφετείο αλλά έκανε δεκτό το αίτημα της υπεράσπισης  του ιδρυτής της Folli Follie και της συζύγου του, να εκτίσουν την ποινή τους στην κατοικία τους λόγω ηλικίας.

Υπέρ της έκτισης της κατ’ οίκον έκτισης της ποινής των δύο κατηγορουμένων τάχθηκε και η εισαγγελέα της έδρας.

Στην φυλακή οδηγείται ο γιος τους Τζώρτζης Κουτσιολιούτσος.

Οι δικαστές  αποδέχθηκαν αναστολή στην έκτιση της ποινής της έως ότου δικαστεί η υπόθεση στο Εφετείο της γυναίκας συνεργάτη της οικογένειας Κουτσολιούτσου. Οι όροι που ορίστηκαν για την καταδικασμένη συνεργάτη είναι απαγόρευση εξόδου από την χώρα, υποχρεωτική εμφάνιση μία φορά το μήνα σε Αστυνομικό Τμήμα και καταβολή χρηματικής εγγύησης 10 χιλιάδων ευρώ.

Το δικαστήριο επέβαλε πολυετείς ποινές κάθειρξης από 10 έως 17 χρόνια στους πέντε κατηγορούμενου οι οποίοι κρίθηκαν ένοχοι για την υπόθεση της Folli Follie.

Συγκεκριμένα, το δικαστήριο επέβαλλε τις εξής τελικές ποινές:

Στον 83χρονο Δημήτρη Κουτσολιούτσο: Κάθειρξη 17 ετών.
Στον Τζώρτζη Κουτσολιούτσο: Κάθειρξη 11 ετών.
Στην Αικατερίνη Κουτσολιούτσου: Κάθειρξη 10 έτη.

Στους άλλους δυο καταδικασθέντες συνεργάτες της οικογένειας Κουτσολιούτσου επέβαλε τις εξής ποινές: Στην Ε.Ν. 10 έτη κάθειρξης και στον καταζητούμενο Ιωάννη Μπεγέτη 15 έτη κάθειρξης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εισαγγελέας είχε εισηγηθεί χαμηλότερα ποινές, πρόταση όμως που δεν έγινε δεκτή από τους δικαστές. Από την πλευρά της η εισαγγελέας ζήτησε η ποινή να έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα για όλους τους κατηγορουμένους Σε λίγη ώρα οι δικαστές θα αποφασίσουν για την ποινική μεταχείριση και το κρίσιμο ζήτημα της αναστολής για τους πέντε κατηγορουμένους.

Εν τω μεταξύ, δεσμευμένα υπέρ των παθόντων, παραμένουν τα δεσμευμένα περιουσιακά στοιχεία της οικογένειας Κουτσολιούτσου και της εταιρείας με απόφαση του δικαστηρίου που απέρριψε το αίτημα της προσωρινής διοίκησης, που έχει αναλάβει την εξυγίανση της.

Συγκεκριμένα το δικαστήριο λίγο πριν πέσει η αυλαία της πολύμηνης διαδικασίας είπε «όχι» στην αποδέσμευση της κινητής και ακίνητης περιουσίας της οικογένειας Κουτσολιούτσου και της εταιρείας folli follie υπέρ της προσωρινής διοίκησης της επιχείρησης όπως αιτήθηκαν εκπρόσωποι της.

Συγκεκριμένα ομόφωνα αποφάσισε την διατήρηση των δεσμεύσεων των περιουσιακών στοιχείων των καταδικασθέντων, κινητά και ακίνητα, προκειμένου με αυτά να ικανοποιηθούν οι παθόντες της υπόθεσης. Στην δίκη έχουν γίνει δεκτοί ως παθόντες, μικρομέτοχοι, ο ΕΦΚΑ, η Alfa Bank, και το λεγόμενο «υπερταμείο».

Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας των ποινών και των αναστολών, η προσωρινή διοίκηση έθεσε στο δικαστήριο θέμα αποδέσμευσης των περιουσιακών στοιχείων της οικογένειας Κουτσολιούτσου, ακίνητα, λογαριασμοί κλπ, θέμα που όπως αναφέρθηκε «είναι ζωτικής σημασίας για την ολοκλήρωση της διαδικασίας εξυγίανσης της εταιρείας».

Μίνα Μουστάκα

 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα