29.3 C
Athens
Σάββατο, 29 Ιουνίου, 2024

29.3 C
Athens
Σάββατο, 29 Ιουνίου, 2024

Mολότοφ εναντίον της οικίας της προέδρου του ΑΠ – Χρυσοχοΐδης: Οι δράστες θα συλληφθούν

Διαβάστε επίσης

Επίθεση με βόμβα μολότοφ πραγματοποίησαν άγνωστοι έξω από το σπίτι της προέδρου του Αρείου Πάγου στην περιοχή του Παπάγου λίγο πριν τη μία μετά τα μεσάνυχτα.

Από την επίθεση τυλίχθηκε στις φλόγες περιπολικό της αστυνομίας ενώ τραυματίστηκε ο αστυνομικός στα χέρια και στο πρόσωπο που εκτελούσε χρέη σκοπού φύλαξης και μεταφέρθηκε στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο.

Για την κατάσβεση της φωτιάς στο περιπολικό που καταστράφηκε ολοσχερώς χρειάστηκε η επέμβαση της πυροσβεστικής με 8 πυροσβέστες και 2 οχήματα.

Η αστυνομία προχώρησε σε 9 προσαγωγές, αλλά δεν προέκυψε κάτι εις βάρος των προσαχθέντων και αφέθηκαν ελεύθεροι.

Την έρευνα για το περιστατικό την έχει αναλάβει η Κρατική Ασφάλεια.

«Οι δράστες θα εντοπιστούν και θα συλληφθούν. Θα εξαλειφθούν τα υπολείμματα που επιμένουν σε τέτοιου είδους δραστηρίοτητες» τόνισε μιλώντας το πρωί στον ΣΚΑΙ 100,3 ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Στη δήλωσή του ο κ. Μαρινάκης ανέφερε: «Καταδικάζουμε απερίφραστα την εγκληματική πράξη της επίθεσης με μολότοφ στο σπίτι της Προέδρου του Αρείου Πάγου από την οποία τραυματίστηκε και αστυνομικός. Η Δημοκρατία μας και οι πυλώνες της, όπως η Δικαιοσύνη και οι λειτουργοί της, δεν τρομοκρατούνται.

Η άμεση σύλληψη των δραστών είναι απόλυτη προτεραιότητα των αρχών. Ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στον αστυνομικό που τραυματίστηκε».

Αναφερόμενη στην επίθεση η εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ Κωνσταντία Δημογλίδου είπε ότι φαίνεται πως η επίθεση ήταν σε βάρος του αστυνομικού και όχι του φυλασσόμενου τόπου.

Ερωτηθείσα για το πόσοι ήταν οι δράστες απάντησε πως ο αστυνομικός ανέφερε πως ήταν τουλάχιστον τρία άτομα.

 

 

Π. Μαρινάκης: Η Δικαιοσύνη και οι λειτουργοί της δεν τρομοκρατούνται

«Καταδικάζουμε απερίφραστα την εγκληματική πράξη της επίθεσης με μολότοφ στο σπίτι της Προέδρου του Αρείου Πάγου από την οποία τραυματίστηκε και αστυνομικός» τονίζει σε δήλωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, ο οποίος σημειώνει χαρακτηριστικά «Η Δημοκρατία μας και οι πυλώνες της, όπως η Δικαιοσύνη και οι λειτουργοί της, δεν τρομοκρατούνται».

Παράλληλα, ο κ. Μαρινάκης εύχεται ταχεία ανάρρωση στον αστυνομικό που τραυματίστηκε και τονίζει ότι η άμεση σύλληψη των δραστών είναι απόλυτη προτεραιότητα των αρχών.

Την επίθεση στο σπίτι της Προέδρου του Α.Π., η οποία είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός αστυνομικού, καταδικάζει με ανακοίνωσή της και η Συντονιστική Επιτροπή της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, η οποία σημειώνει «Η βία, από όπου και αν προέρχεται, δεν έχει θέση στη Δημοκρατία και στο Κράτος Δικαίου».

Δημήτρης Πέρρος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα