back to top
27.4 C
Athens
Κυριακή, 30 Ιουνίου, 2024

27.4 C
Athens
Κυριακή, 30 Ιουνίου, 2024

Ν. Φαραντούρης: Ουδέποτε αντιλήφθηκα στον ΣΥΡΙΖΑ δοσοληψίες με συμφέροντα και μαύρα ταμεία

Διαβάστε επίσης

Εσωκομματικές διεργασίες, κινητικότητα και αναβρασμό σε όλα τα κόμματα, βλέπει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Νίκος Φαραντούρης εντοπίζοντάς τες κυρίως στο  ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Δημοκρατία.

Σε συνέντευξή του στον Αθήνα 984, λίγο πριν την συνεδρίαση της Ολομέλειας του Ευρωκοινοβουλίου στις 16 Ιουλίου στο Στρασβούργο, εκφράζει απορία για τα τεκταινόμενα στον δημόσιο βίο και δηλώνει απερίφραστα πως ουδέποτε υπέπεσε στην αντίληψή του διακίνηση μαύρου πολιτικού χρήματος στο πλαίσιο της πολιτικής του δραστηριότητας στον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.

*ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΧΡΗΜΑ ΣΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ Ουδέποτε αντιλήφθηκα στον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ δοσοληψίες με συμφέροντα ή  μαύρα ταμεία. Κι αν είχε υποπέσει στην αντίληψή μου κάτι τέτοιο δεν θα παρέμενα στο χώρο

«Προσωπικά, ουδέποτε αντιλήφθηκα στον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ δοσοληψίες με συμφέροντα ή  μαύρα ταμεία, ούτε στο παρελθόν ούτε τώρα. Κι αν είχε υποπέσει στην αντίληψή μου κάτι τέτοιο δεν θα παρέμενα σε αυτόν το χώρο» ξεκαθαρίζει στην Αθηνά Κορλίρα και στον Γιάννη Παπαγεωργίου.

*ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΦΟΡΕΑ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑΣ- Η ακατάσχετη ονοματολογία αδικεί την ουσία του θέματος… Να προηγηθεί σοβαρή συζήτηση με τα κόμματα και μετά να αναζητηθούν σημεία σύμπτωσης σε κρίσιμα ζητήματα για την κοινωνία

Χαρακτηρίζει δε «σημαντικό, αλλά δευτερεύον χρονικά το ερώτημα κατά πόσο η ανθρωπογεωγραφία της προοδευτικής πολιτικής ζωής του τόπου είναι ικανή – σε επίπεδο ηγεσίας- να οδηγήσει την Κεντροαριστερά στο επόμενο βήμα».

Σύμφωνα με τον κ. Φαραντούρη «η ακατάσχετη ονοματολογία αδικεί την ουσία του θέματος… Πρέπει να προηγηθεί μια σοβαρή συζήτηση ώστε να προσδιοριστούν αυτές οι δημοκρατικές δυνάμεις – ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ ενδεχομένως κι άλλα μικρότερα κόμματα –  και κατόπιν να εντοπιστούν σημεία σύμπτωσης στις θέσεις τους πάνω σε κορυφαία ζητήματα. Όπως είναι η ακρίβεια, η υγεία, η ενέργεια, το δημογραφικό, το περιβάλλον και η εκπαίδευση.» 

Τέλος, ο πανεπιστημιακός και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ συνέστησε ψυχραιμία και ηρεμία προς πάσα κατεύθυνση με την επισήμανση ότι διαφορετικά επικρέμαται ο κίνδυνος ενός φαύλου κύκλου, ενός σπιράλ ανακύκλωσης προσώπων χωρίς να γίνεται κουβέντα για πολιτικές θέσεις.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα