back to top
27.2 C
Athens
Τρίτη, 2 Ιουλίου, 2024

27.2 C
Athens
Τρίτη, 2 Ιουλίου, 2024

Ο πολιτικός κόσμος καταδικάζει την επίθεση εναντίον της οικίας της προέδρου του ΑΠ

Διαβάστε επίσης

Συνεχίζονται οι έρευνες των αρχών προκειμένου να εντοπιστούν οι δράστες της επίθεσης έξω από το σπίτι της προέδρου του Αρείου Πάγου στην περιοχή του Παπάγου τα ξημερώματα.

«Οι δράστες θα εντοπιστούν και θα συλληφθούν. Θα εξαλειφθούν τα υπολείμματα που επιμένουν σε τέτοιου είδους δραστηρίοτητες» δήλωσε μεταξύ άλλων ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, μιλώντας στον ΣΚΑΙ 100,3.

«Καταδικάζουμε απερίφραστα την εγκληματική πράξη της επίθεσης με μολότοφ στο σπίτι της Προέδρου του Αρείου Πάγου από την οποία τραυματίστηκε και αστυνομικός» τονίζει σε δήλωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, ο οποίος σημειώνει χαρακτηριστικά «Η Δημοκρατία μας και οι πυλώνες της, όπως η Δικαιοσύνη και οι λειτουργοί της, δεν τρομοκρατούνται».

Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Βούλα Κεχαγιά, σε δήλωσή της τονίζει ότι «δεν μπορεί να υπάρξει κανένας συμψηφισμός» και πως «απερίφραστα όποια επίθεση ή κίνηση συνιστά βίαιη πράξη καταδικάζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία».

«Ενέργειες εκφοβισμού της δικαστικής λειτουργίας και της ανεξαρτησίας της δεν είναι ανεκτές στη δημοκρατία μας», τονίζει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Θανάσης Γλαβίνας  ο οποίος ευχήθηκε «γρήγορη ανάρρωση» στον αστυνομικό που τραυματίστηκε.

«Οι συνθήκες και τα πραγματικά αίτια αυτής της επίθεσης πρέπει να διερευνηθούν», αναφέρει σε σχόλιο του το ΚΚΕ και καταλήγει επισημαίνοντας: «Τέτοιου είδους ενέργειες εξυπηρετούν τελικά όσους επιδιώκουν την ενίσχυση της καταστολής και του αυταρχισμού σε βάρος του λαού».

Η Συντονιστική Επιτροπή της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος και η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, με ανακοινώσεις τους, καταδικάζουν την επίθεση στο σπίτι της προέδρου του Αρείου Πάγου.

Η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος αναλυτικά, σε ανακοίνωσή της αναφέρει: «Με αφορμή την τρομοκρατική επίθεση στην οικία της Προέδρου του Αρείου Πάγου, που είχε ως τραγική συνέπεια τον σοβαρό τραυματισμό αστυνομικού, η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος καταδικάζει απερίφραστα για μια ακόμη φορά κάθε μάταιη εγκληματική προσπάθεια απαξίωσης του υπέρτατου αγαθού της ανθρώπινης ζωής, διασάλευσης της έννομης τάξης και της κοινωνικής ειρήνης, αλλά και κάμψης του ανεξάρτητου φρονήματος των Δικαστικών Λειτουργών.

Η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος διαβεβαιώνει, για πολλοστή φορά, ότι οι Έλληνες Δικαστές και Εισαγγελείς ασκούν και θα συνεχίσουν να ασκούν το λειτούργημά τους με απόλυτη ευσυνειδησία, με υψηλό αίσθημα ευθύνης και αφοσίωσης στο καθήκον και δεν εκφοβίζονται ούτε κάμπτονται από τέτοιου είδους άνανδρες και αντιδημοκρατικές ενέργειες».

Υπενθυμίζεται, ότι έχουν προηγηθεί ανάλογες ανακοινώσεις της Συντονιστικής Επιτροπής των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων και της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων.

Newsroom Aθήνα 9.84, Κώστας Κορέλλης, Κατερίνα Παπαβασιλείου, Γιώργος Κατσίγιαννης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα