back to top
34.8 C
Athens
Τετάρτη, 24 Ιουλίου, 2024

34.8 C
Athens
Τετάρτη, 24 Ιουλίου, 2024

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Εν αναμονή της απάντησης Χ. Δούκα στο κάλεσμα συμπόρευσης του Μ. Χριστοδουλάκη

Διαβάστε επίσης

Στην τελική ευθεία για την κρίσιμη συνεδρίαση της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ την προσεχή Κυριακή 30 Ιουνίου και οι διεργασίες συνεχίζονται με πρωτοκλασάτα στελέχη όπως ο Μανώλης Χριστοδουλάκης να ανοίγουν τα χαρτιά τους, δημιουργώντας νέες ισορροπίες στο εσωκομματικό τοπίο.

Χθες ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ απηύθυνε κάλεσμα συμπόρευσης στον Χάρη Δούκα, απαντώντας έτσι -εμμέσως πλην σαφώς- αρνητικά και στη σεναριολογία των τελευταίων ημερών περί ενδεχόμενης δικής του υποψηφιότητας.

Πάμε Χάρη; 

Ο κ. Χριστοδουλάκης στη χθεσινή παρέμβαση του επεσήμανε μεταξύ άλλων : Η ελπίδα θέλει υπέρβαση και επιλογές που ενώνουν δυνάμεις. 

Η παράταξη βρίσκεται σε μία κρίσιμη, ιστορική καμπή. Η ίδια η πολιτική συγκυρία μας θέτει όλους προ των ευθυνών μας. 

Χρειαζόμαστε μια γενναία, τολμηρή Αλλαγή. Για την παράταξη, για την πατρίδα! Πάμε Χάρη; το πολύ χαρακτηριστικό ερώτημα με το οποίο  έκλεινε το χθεσινό κάλεσμα του ο κ. Χριστοδουλάκης. Μένει να δούμε αν το επισφραγίσει καταφατικά ο Χάρης Δούκας ο οποίοςεντός της ημέρας σύμφωνα με πληροφορίεςμε ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης θα τοποθετηθεί. 

Χθες πάντως ο κ. Δούκας τοποθετήθηκε σχετικά με το αν θα συνεχίσει να είναι δήμαρχος Αθηναίων ή αν θα αποχωρήσει σε περίπτωση διεκδίκησης της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ.

Το ερώτημα έθεσε ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Νίκος Σοφιανός, στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο.

«Είμαι εδώ, δουλεύω και θα είμαι δήμαρχος, θα παραμείνω δήμαρχος με οποιαδήποτε εξέλιξη απάντησε ο κ.Δούκας και πρόσθεσε: θέλω εδώ να συζητάμε όπως συζητάμε και να αφήσουμε τα πολιτικά, να μην πολιτικοποιούμε τα θέματα, για να μπορούμε να έχουμε και αποτέλεσμα».

Στις Βρυξέλλες ο Ν. Ανδρουλάκης

Ενόσω οι ζυμώσεις συνεχίζονται στο ΠΑΣΟΚ, ο Νίκος Ανδρουλάκης σήμερα βρίσκεται στις Βρυξέλλες προκειμένου να συμμετάσχει στην προσύνοδο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών.

Το βλέμμα ωστόσο είναι στραμμένο εντός τειχών και στην κρίσιμη συνεδρίαση της ΚΕ (30 Ιουνίου) οπότε ο κ. Ανδρουλάκης αναμένεται να παρουσιάσει τον οδικό χάρτη του επόμενου διαστήματος και να τοποθετηθεί επί του ανοιχτού πλέον αιτήματος για επιτάχυνση των εσωκομματικών εκλογών για ανάδειξη νέας ηγεσίας εντός του 2024. Ουδείς γνωρίζει τις προθέσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, υπενθυμίζεται ωστόσο οτι ο κ. Ανδρουλάκης στην πρόσφατη κοινή συνεδρίαση Πολιτικού Συμβουλίου και ΚΟ προανήγγειλε μεταξύ άλλων οτι θα συνθέσει απόψεις, θα λάβει όλες τις αναγκαίες πρωτοβουλίες, παρουσιάζοντας-όπως ανέφερε- ενιαία ενωτική πρόταση στην Κεντρική Επιτροπή για όλα τα ζητήματα. 

Κατερίνα Παπαβασιλείου 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα