back to top
30.7 C
Athens
Κυριακή, 30 Ιουνίου, 2024

30.7 C
Athens
Κυριακή, 30 Ιουνίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 03:00

Διαβάστε επίσης

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ενέκρινε τα προτεινόμενα από τις τρεις πολιτικές ομάδες, πρόσωπα που θα αναλάβουν τα τρία κορυφαία αξιώματα στην ΕΕ.

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν αναλαμβάνει για άλλα πέντε χρόνια Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ο πρώην πρωθυπουργός της Πορτογαλίας, Αντόνιο Κόστα, από τους Σοσιαλδημοκράτες, θα είναι ο επόμενος Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για θητεία 2,5 ετών με δυνατότητα ανανέωσης.

Η Εσθονή πρωθυπουργός Κάγια Κάλας, από τους Φιλελεύθερους, θα είναι η επόμενη Ύπατη Εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής ασφαλείας για θητεία πέντε ετών.

«Θέλω να εκφράσω την ικανοποίησή μου για το γεγονός ότι πάρθηκε απόφαση σε επίπεδο Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για τις θέσεις ευθύνης σε επίπεδο ΕΕ», δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της συνόδου κορυφής στις Βρυξέλλες.

Εν τω μεταξύ, την αντίδραση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη προκάλεσε η γαλλογερμανική πρόταση σημαντικών τροποποιήσεων την τελευταία στιγμή στο κείμενο της Στρατηγικής Ατζέντας που είχε συζητηθεί εκτενώς σε επίπεδο Μονίμων Αντιπροσώπων.

Ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με πληροφορίες, αντέδρασε έντονα εγείροντας θέμα αρχής και θεσμικής διαδικασίας, υπενθυμίζοντας ότι το κείμενο είχε συζητηθεί εκτενώς στην Επιτροπή Μονίμων Αντιπροσώπων και ζήτησε να μείνει ως έχει.

Η κ. Μελόνι στήριξε αμέσως την πρόταση αυτή και ζήτησε να παραμείνει το κείμενο ως έχει.

Η παρέμβαση υπέρ της διατήρησης του κειμένου χωρίς σημαντικές τροποποιήσεις υποστηρίχθηκε από την πλειονότητα των εταίρων, μεταξύ των οποίων της Κύπρου, της Πολωνίας, της Πορτογαλίας, της Σουηδίας, του Λουξεμβούργου, της Φινλανδίας, της Εσθονίας, της Τσεχίας, της Λιθουανίας και του Βελγίου.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο πρόεδρός του Στέφανος Κασσελάκης δεν φοβήθηκαν ποτέ τον διάλογο», αναφέρουν πηγές της Κουμουνδούρου με αφορμή την επιστολή των 87 στελεχών του κόμματος που ζητούν την άμεση σύγκληση των οργάνων, αφήνοντας αιχμές εναντίον της ηγεσίας.

Ακόμη προσθέτουν ότι «όλες οι απόψεις είναι ευπρόσδεκτες και βεβαίως σεβαστές, ωστόσο είναι απορίας άξιον γιατί επιλέχθηκε να εισαχθούν στον δημόσιο διάλογο πρόωρα, από τη στιγμή που έχουν ήδη συγκληθεί τα όργανα».

«Ως γνωστόν», καταλήγουν, στις 4 Ιουλίου θα συνεδριάσει η Πολιτική Γραμματεία και στις 7 Ιουλίου η Κεντρική Επιτροπή».

«Στην Κεντρική Επιτροπή, της Κυριακής εκεί θα ανακοινώσω τις οριστικές αποφάσεις και το σχέδιο μου για τη χώρα, πρέπει να υπάρχει μια συγκεκριμένη διαδικασία, στα Όργανα», τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας σε συνέντευξη του στον ΑΝΤ1 κληθείς να απαντήσει για το ενδεχόμενο υποψηφιότητας με φόντο τη θετική απάντησή του για συμπόρευση στο κάλεσμα που του απηύθυνε ο Μανώλης Χριστοδουλάκης.

«Πρέπει να κάνουμε το ΠΑΣΟΚ την ψυχή της δημοκρατικής παράταξης. Το ΠΑΣΟΚ μπορεί να ενώσει όπως το κάναμε και στην Αθήνα», επισήμανε ο δήμαρχος Αθηναίων μιλώντας για μια συμμαχία βάσης που δεν ήταν ευκαιριακή.

«Από την εποχή της επιβίωσης, να περάσουμε στην εποχή της υπέρβασης» τόνισε με νόημα ο κ. Δούκας.

Τέλος, επανέλαβε οτι σε οποιαδήποτε εξέλιξη δεν θα αφήσει το Δήμο της Αθήνας, και στην ερώτηση πως θα συνδυάσει τους δυο ρόλους, έκανε λόγο για δυο ρόλους που δεν είναι αντιπαραθετικοί, αλλά συμπληρωματικοί.

Ποινική δίωξη άσκησε η εισαγγελία Πειραιά κατά των 8 ενηλίκων από το Καζακστάν για τη φωτιά στην Ύδρα, με την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας για εμπρησμό.

Η μείωση των συντελεστών ΦΠΑ σε ορισμένες κατηγορίες αγαθών, όπως τα τρόφιμα, δεν αποτελεί κατάλληλο εργαλείο για την επίλυση του προβλήματος της ακρίβειας, αναφέρει στην τριμηνιαία έκθεσή του για την ελληνική οικονομία το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής.

34 αγροτοδασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το τελευταίο 24ωρο. Οπως ανακοίνωσε η Πυροσβεστική, συνελήφθησαν δύο άτομα για πρόκληση πυρκαγιών σε Εύβοια και Τρίκαλα, ενώ σε ακόμα τρία άτομα επιβλήθηκαν χρηματικά πρόστιμα.

Σήμερα μετά τη μία το μεσημέρι η ανακοίνωση βαθμολογιών των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων.

Στη διεθνή επικαιρότητα,
Οι Ηνωμένες Πολιτείες κατήγγειλαν την “πυρηνική κλιμάκωση” του Ιράν και ως απάντηση ανακοίνωσαν κυρώσεις με στόχο να πληγεί ο πετρελαϊκός του τομέας, την παραμονή των προεδρικών εκλογών στην Ισλαμική Δημοκρατία.
Οι Ιρανοί ψηφίζουν σήμερα για την αντικατάσταση του εκλιπόντα προέδρου Εμπραχίμ Ραϊσί, ο οποίος σκοτώθηκε στη συντριβή ελικοπτέρου του τον Μάιο.

Στην αθλητική επικαιρότητα,
Η Εθνική ομάδα μπάσκετ των ανδρών κέρδισε με σκορ 102-75 τις Μπαχάμες σε φιλικό αγώνα για το τουρνουά Ακρόπολις δείχνοντας πως είναι πανέτοιμη για το Προολυμπιακό τουρνουά.

ΚΑΙΡΟΣ:
Γενικά αίθριος προβλέπεται σήμερα στην Αττική, με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα. Άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και από το απόγευμα στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ, με περαιτέρω ενίσχυση τη νύχτα.
Η θερμοκρασία από 23 έως 34 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά και τα βόρεια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα