back to top
32 C
Athens
Κυριακή, 30 Ιουνίου, 2024

32 C
Athens
Κυριακή, 30 Ιουνίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 09:00

Διαβάστε επίσης

Ο Τζο Μπάιντεν δήλωσε ότι «τα κατάφερε καλά» στο ντιμπέιτ με αντίπαλο τον Ντόναλντ Τραμπ, ενώ οι αντιδράσεις για την επίδοση του δημοκρατικού προέδρου είναι πολύ συγκρατημένες ακόμη και στο στρατόπεδό του.

Οι δύο άνδρες αντιπαρατέθηκαν για την άμβλωση, τη μετανάστευση, τον πόλεμο στην Ουκρανία και τη Γάζα, τη διαχείριση της οικονομίας, ακόμη και το γκολφ καθώς προσπαθούσαν να κερδίσουν πόντους και ψηφοφόρους, την ώρα που οι δημοσκοπήσεις τους δείχνουν εδώ και μήνες να δίνουν μάχη στήθος με στήθος.

Δύο αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου δήλωσαν ότι ο Μπάιντεν ήταν κρυωμένος προκειμένου να εξηγήσουν τη βραχνάδα στη φωνή του. Αλλά η χαμηλή, όπως κρίνεται, επίδοση του προέδρου προκάλεσε ανησυχία ακόμη και μεταξύ κάποιων Δημοκρατικών και ενδέχεται να ενέτεινε την ανησυχία ψηφοφόρων για την δυνατότητα του 81χρονου πολιτικού να διεκδικήσει δεύτερη θητεία. Η αντιπρόεδρος Κάμαλα Χάρις διαβεβαίωσε ότι ο Μπάιντεν «ξεκίνησε αργά, αλλά τελείωσε δυναμικά». Περίπου στη μέση του ντιμπέιτ σύμβουλος στρατηγικής των Δημοκρατικών έκανε λόγο για «καταστροφή».

«Δεν υπάρχει τρόπος να το γυρίσουμε αυτό. Η επίδοσή του τον βγάζει από την κούρσα», δήλωσε σημαντικός δωρητής των Δημοκρατικών, που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.

Εγκρίθηκαν από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο τα πρόσωπα που αναλαμβάνουν τα τρία κορυφαία αξιώματα στην ΕΕ.

Πρόεδρος της Κομισιόν για άλλα πέντε χρόνια η Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, νέος πρόεδρος του ευρωπαϊκού Συμβουλίου ο πρώην πρωθυπουργός της Πορτογαλίας Αντόνιο Κόστα από τους Σοσιαλδημοκράτες, και ύπατη εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα εξωτερικής πολιτικής η Εσθονή πρωθυπουργός Κάγια Κάλας, από τους Φιλελεύθερους.

Την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι ελήφθη απόφαση σε επίπεδο Ευρωπαϊκού Συμβουλίου εξέφρασε από τις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Υπογράμμισε πως η Στρατηγική Ατζέντα της ΕΕ που υιοθετήθηκε “λαμβάνει υπόψιν όλες τις σημαντικές ελληνικές προτεραιότητες: τη μεγαλύτερη έμφαση που πρέπει να δώσουμε στα θέματα της άμυνας, της μετανάστευσης και στην ανάδειξη ζητημάτων ανταγωνιστικότητας”, ενώ εξέφρασε τη διαφωνία του με το κείμενο τροποποιήσεων που κατέθεσαν αιφνιδιαστικά η Γαλλία και η Γερμανία και το οποίο δεν έγινε δεκτό.

Όσον αφορά την πρόταση που είχε καταθέσει μαζί με τον Πολωνό πρωθυπουργό για την αμυντική συνεργασία, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι “προφανώς δεν υπάρχει σήμερα συμφωνία για κοινή χρηματοδότηση ευρωπαϊκών αμυντικών δαπανών, αλλά είναι κάτι το οποίο δεν μπορεί κανείς να αποκλείσει ότι θα γίνει στο μέλλον”.
Ο πρωθυπουργός γνωστοποίησε ότι κατά τη συνεδρίαση ενημέρωσε τους Ευρωπαίους ηγέτες και για την συμπεριφορά της νέας ηγεσίας της Βόρειας Μακεδονίας σημειώνοντας ότι “τόσο η Πρόεδρος όσο και ο εντολοδόχος πρωθυπουργός ουσιαστικά παραβιάζουν ευθέως τη Συμφωνία των Πρεσπών”.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο πρόεδρός του Στέφανος Κασσελάκης δεν φοβήθηκαν ποτέ τον διάλογο», αναφέρουν πηγές της Κουμουνδούρου με αφορμή την επιστολή των 87 στελεχών του κόμματος που ζητούν την άμεση σύγκληση των οργάνων, αφήνοντας αιχμές εναντίον της ηγεσίας και προσθέτουν ότι «όλες οι απόψεις είναι ευπρόσδεκτες και βεβαίως σεβαστές, ωστόσο είναι απορίας άξιον γιατί επιλέχθηκε να εισαχθούν στον δημόσιο διάλογο πρόωρα, από τη στιγμή που έχουν ήδη συγκληθεί τα όργανα».

«Στην Κεντρική Επιτροπή της Κυριακής θα ανακοινώσω τις οριστικές αποφάσεις και το σχέδιό μου για τη χώρα, πρέπει να υπάρχει μια συγκεκριμένη διαδικασία, στα Όργανα», τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1 κληθείς να απαντήσει για το ενδεχόμενο υποψηφιότητάς του για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ, με φόντο τη θετική απάντησή του για συμπόρευση στο κάλεσμα που του απηύθυνε ο Μανώλης Χριστοδουλάκης.

«Το ΠΑΣΟΚ μπορεί να ενώσει όπως το κάναμε και στην Αθήνα», επισήμανε ο δήμαρχος Αθηναίων μιλώντας για μια συμμαχία βάσης που δεν ήταν ευκαιριακή.

Επανέλαβε ότι σε οποιαδήποτε εξέλιξη δεν θα αφήσει το Δήμο της Αθήνας, και στην ερώτηση πώς θα συνδυάσει τους δυο ρόλους, έκανε λόγο για δυο ρόλους που δεν είναι αντιπαραθετικοί, αλλά συμπληρωματικοί.

Τέλος στην αγωνία των υποψηφίων στις πανελλαδικές εξετάσεις. Λίγο μετά τη μία το μεσημέρι ανακοινώνονται οι βαθμολογίες.

Άνοιξαν οι κάλπες στο Ιράν για την εκλογή νέου προέδρου, μετά τη μοιραία πτώση του ελικοπτέρου του Εμπραχίμ Ραϊσί.

Οι ψηφοφόροι καλούνται να επιλέξουν τέσσερις υποψηφίους από μία στενά ελεγχόμενη ομάδα που είναι πιστή στον υπέρτατο ηγέτη, ενώ η λαϊκή δυσαρέσκεια κλιμακώνεται.

 

ΚΑΙΡΟΣ

Γενικά αίθριος καιρός στην Αττική, με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα. Θερμοκρασία στην Αθήνα έως 34 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα