back to top
28.7 C
Athens
Κυριακή, 30 Ιουνίου, 2024

28.7 C
Athens
Κυριακή, 30 Ιουνίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 13:00

Διαβάστε επίσης

Αναρτώνται αυτήν την ώρα στα λύκεια όλης της χώρας οι βαθμολογίες των πανελλαδικών εξετάσεων, που ήδη βρίσκονται στην ειδική πλατφόρμα του υπουργείου Παιδείας. Ο Ισίδωρος Ρούσσος μας ενημερώνει…

Γυναίκα 38 ετών εντοπίστηκε νεκρή στο διαμέρισμα της στην οδό Αγίου Παντελεήμονα στο Κερατσίνι. Εξετάζεται το αν πρόκειται για εγκληματική ενέργεια. Στο σημείο αναμένεται ιατροδικαστής.

Την εκτίμηση ότι η κακή επίδοση του Τζο Μπάιντεν θα αναγκάσει τους συμμάχους των Ηνωμένων Πολιτειών να αρχίσουν να προετοιμάζονται για μία επιστροφή του Ντόναλντ Τραμπ, εκφράζουν αναλυτές μετά το ντιμπέτι του Αμερικανού Προέδρου με τον προκάτοχό του.

Ανησυχία και στο στρατόπεδο των Δημοκρατικών, όπου εγείρονται ήδη ζήτημα για την υποψηφιότητα του Τζο Μπάιντεν. Δύο αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου δήλωσαν ότι ο Μπάιντεν ήταν κρυωμένος προκειμένου να εξηγήσουν τη βραχνάδα στη φωνή του. Η αντιπρόεδρος Κάμαλα Χάρις διαβεβαίωσε ότι ο Μπάιντεν «ξεκίνησε αργά, αλλά τελείωσε δυναμικά». Περίπου στη μέση του ντιμπέιτ σύμβουλος στρατηγικής των Δημοκρατικών έκανε λόγο για «καταστροφή».

«Δεν υπάρχει τρόπος να το γυρίσουμε αυτό. Η επίδοσή του τον βγάζει από την κούρσα», δήλωσε σημαντικός δωρητής των Δημοκρατικών, που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.

Στη Γαλλία το ακροδεξιό κόμμα “Εθνικός Συναγερμός” αύξησε περαιτέρω κατά 2% το ποσοστό του ενόψει του πρώτου γύρου των βουλευτικών εκλογών της Κυριακής. Θεωρείται πιθανόν να συγκεντρώσει 37% των ψήφων, συμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα Les Echos. Το κεντρώο κόμμα του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν “Αναγέννηση” εμφανίζεται να συγκεντρώνει 20% των ψήφων, δηλαδή 2% λιγότερο σε σχέση με την τελευταία δημοσκόπηση.

Στο κλίμα και τις συζητήσεις εντός της ΝΔ μετά τις ευρωεκλογές αναφέρθηκε ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Κώστας Καραγκούνης, μιλώντας στον Αθήνα 9.84.

“Πράγματι και στην Κ.Ο. και στον δημόσιο διάλογο τίθενται ζητήματα ιδεολογικής κατεύθυνσης” τόνισε. Αναφέρθηκε στην άνοδο ακροδεξιών κομμάτων στην Ευρώπη, προσθέτοντας πάντως πως σε ένα βαθμό είναι παραπλανητική αυτή η συζήτηση.

“Αυτονόητες και επιβεβλημένες πολιτικές που πρέπει να ακολουθεί μια ευνομούμενη πολιτεία κάποιοι τις χαρακτηρίζουν δεξιές ή ακροδεξιές κι σε αυτό έχει συμβάλει η Αριστερά” σημείωσε ο κ. Καραγκούνης, καταλήγοντας ότι χρειάζεται προσοχή στις ταμπέλες που βάζουμε.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Στέφανος Κασσελάκης δεν φοβήθηκαν ποτέ τον διάλογο», αναφέρουν πηγές της Κουμουνδούρου με αφορμή την επιστολή των 87 στελεχών του κόμματος που ζητούν την άμεση σύγκληση των οργάνων, αφήνοντας αιχμές εναντίον της ηγεσίας και προσθέτουν ότι είναι απορίας άξιο γιατί επιλέχθηκε να εισαχθούν στον δημόσιο διάλογο πρόωρα, από τη στιγμή που έχουν ήδη συγκληθεί τα όργανα».

“Είναι πολύ λυπηρό το ότι δεν έχουν συνεδριάσει για πέντε μήνες τα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ και αυτό δε μπορεί να συμβαίνει σε ένα δημοκρατικό κόμμα Δε μπορούμε να συζητήσουμε με αποπομπές, είναι μακριά από ένα δημοκρατικό χώρο” είπε στον Αθήνα 984 ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ

Στην Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ την Κυριακή θα ανακοινώσει τις οριστικές αποφάσεις του ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας όπως είπε σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1, ερωτηθείς για το ενδεχόμενο υποψηφιότητάς του για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ, με φόντο και τη θετική απάντησή του για συμπόρευση στο κάλεσμα που του απηύθυνε ο Μανώλης Χριστοδουλάκης. Επανέλαβε ότι σε οποιαδήποτε εξέλιξη δεν θα αφήσει το Δήμο της Αθήνας,.

Το ΠΑΣΟΚ είναι σε φάση αναζήτησης. Οφείλουμε να είμαστε όλοι ψύχραιμοι και πρέπει να συμβάλουμε όλοι μας για να βελτιώνουμε την καθημερινότητα των πολιτών. Εχουμε ξεκινήσει μια διαδικασία αποτίμησης και αξιολόγησης αποτελέσματος. Ακούστηκαν πολλές απόψεις, αυτοκριτική, θετικές και αποψεις για το τί θα μπορούσε να γίνει καλύτερα. είπε σε συνέντευξή του στον Αθηνα984 ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Αθανάσιος Γλαβίνας,

Ανεφερε επίσης ότι ο Νικος Ανδρουλάκης θα προσπαθήσει να συνθέσει μία άποψη για να πάμε στα επόμενα βήματα της παράταξης.

Στην αντεπίθεση περνάει ο Δημος Αθηναίων κατά κακόβουλων οπως αναφέρει δημοσιευμάτων σε σχέση με απευθείας αναθέσεις. Υπογραμμίζει ότι «οι κύκλοι από τους οποίους εκπορεύονται αυτά τα δημοσιεύματα έχουν μάθει να κινούνται στο σκοτάδι και με αθέμιτους τρόπους».

Επιπλέον έκπτωση φόρου -ως κίνητρο- για τους συνεπείς φορολογουμένους που υποβάλουν νωρίς τη φορολογική τους δήλωση και εξοφλούν εφάπαξ τον φόρο, μελετά το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, όπως ανακοίνωσε ο αρμόδιος υφυπουργός Χρήστος Δήμας, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του ανεξάρτητου βουλευτή Μιχάλη Χουρδάκη. Σύμφωνα με πληροφορίες, το σχέδιο προβλέπει έκπτωση φόρου έως 4% .

Συμπληρωματική κατάθεση ζητά να δώσει στην ανακρίτρια Χριστίνα Σαλάππα η οποία χειρίζεται την υπόθεση ενδοοικογενειακής βίας με κατηγορούμενο τον προφυλακισμένο δικηγόρο Απόστολο Λύτρα ,η σύζυγος του Σοφία Πολυζωγοπούλου,η οποία έχει δηλώσει υποστήριξη προς κατηγορία. Ο πληρεξούσιος δικηγόρος της κατέθεσε σήμερα υπόμνημα ζητώντας την άρση των επικοινωνιών του προφυλακισμένου ποινικολόγου από τις 16 έως τις 19 Ιουνίου, καθώς η πλευρά της παθούσας υποστηρίζει ότι καθ’ οδόν για το νοσοκομείο άκουσε τον ποινικολόγο να μιλάει με κάποιον γνωστό του λέγοντάς του: «έχω χτυπήσει άσχημα τη Σοφία, την πάω στην Ευρωκλινική, ελπίζω να μην μπλέξω» .

Συντονιστική σύσκεψη υπό τον υπουργό Βασίλη Κικίλια θα πραγματοποιηθεί στις 14.00 στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας σχετικά με την υψηλή επικινδυνότητα για πυρκαγιές, λόγω των πολύ ισχυρών ανέμων που θα αρχίσουν να πνέουν από σήμερα το βράδυ και θα κλιμακωθούν το Σάββατο σε πολλές περιοχές της χώρας.

Και ο καιρός: Γενικά αίθριος καιρός στην Αττική, με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα. Θερμοκρασία στην Αθήνα έως 34 βαθμούς Κελσίου. 32 βαθμοί αυτή την ώρα στο Γκάζι.

 

 

 

 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα