back to top
27.6 C
Athens
Δευτέρα, 1 Ιουλίου, 2024

27.6 C
Athens
Δευτέρα, 1 Ιουλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 22:00

Διαβάστε επίσης

Παράταση υποβολής δηλώσεων καθαρισμού οικοπέδων στην πλατφόρμα akatharista.apps.gov.gr έως τις 15 Ιουλίου ανακοίνωσε το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας . Σχεδόν μισό εκατομμύριο πολίτες έχουν δηλώσει έως σήμερα στην πλατφόρμα, ότι έχουν καθαρίσει τα οικόπεδά τους.

Σε πορτοκαλί συναγερμό για τον κίνδυνο πυρκαγιών το Σαββατοκύριακο η χώρα, λόγω των θυελλωδών ανέμων με πιο επικίνδυνες τις περιφέρειες Αττικής, Πελοποννήσου, Κρήτης, Βορείου και Νοτίου Αιγαίου και Στερεάς Ελλάδας.

Στο Κουλούρι, της Λάρισας στην έκταση του ΟΣΕ, όπου φυλάσσονται τα τεκμήρια του πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη, μεταφέρθηκε κοντέινερ της εμπορικής αμαξοστοιχίας το οποίο αναζητούσαν οι αρχές και εντοπίστηκε σε οικόπεδο ιδιώτη στην Θεσσαλονίκη.

Απαντήσεις στα ερωτήματα για το πώς μεταφέρθηκε το κοντέινερ και ποιος έδωσε την εντολή, ζητεί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης και προσθέτει χαρακτηριστικά ότι η κυβέρνηση οφείλει «την αλήθεια, ανόθευτη και αμοντάριστη».

«Η σημερινή αποκάλυψη εκθέτει βαρύτατα τους κυβερνητικούς χειρισμούς για την αλλοίωση του τόπου του εγκλήματος», υπογραμμίζει το ΠΑΣΟΚ το οποίο θα καταθέσει άμεσα, επίκαιρη ερώτηση στους αρμόδιους υπουργούς ζητώντας απαντήσεις.

«Η σημερινή είδηση για τον εντοπισμό του “χαμένου κοντέινερ” της εμπορικής αμαξοστοιχίας εκθέτει την κυβέρνηση και αναδεικνύει ότι κρίσιμα αποδεικτικά στοιχεία για τη διερεύνηση του εγκλήματος των Τεμπών, όχι απλά έχουν αγνοηθεί, αλλά έχουν συνειδητά αποσιωπηθεί» σχολιάζει -μεταξύ άλλων- το ΚΚΕ.

«Το έγκλημα των Τεμπών όπως φαίνεται ακολουθείται από ένα άλλο έγκλημα, αυτό της συγκάλυψης», αναφέρει η Νέα Αριστερά.

«Η αγωνία των εργαζομένων στα ΜΜΕ του κόμματος δεν μπορεί να γίνεται φτηνό εμπόρευμα για εσωκομματική κατανάλωση», αναφέρουν κύκλοι του Αλέξη Τσίπρα.
Προσθέτουν πως «οι διαρροές ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν ανταποκρίθηκε σε μια επιστολή που έλαβε μόλις 24 ώρες πριν και ενώ βρίσκεται στο εξωτερικό φανερώνουν τη χυδαιότητα με την οποία οι υπεύθυνοι χειρίζονται ευαίσθητα ζητήματα». Αναφέρουν επίσης ότι «ο Αλέξης Τσίπρας θεωρεί αυτονόητο ότι μόλις επιστρέψει θα συμβάλει στην οικονομική ενίσχυση της Αυγής».

Τραγωδία στη Χαλκιδική. Ένα 13χρονο κορίτσι έχασε τη ζωή του στο Ποσείδι, όταν χτυπήθηκε από κεραυνό. Η ανήλικη βρισκόταν με την μητέρα της στην παραλία όπου νωρίς το απόγευμα ξέσπασε καταιγίδα. Από την πτώση του κεραυνού φαίνεται να τραυματίστηκε και η μητέρα της χωρίς να διατρέχει κίνδυνο η ζωή της.

Την ενοχή του προπονητή ιστιοπλοΐας για τα κακουργήματα του βιασμού και της κατάχρησης ανηλίκου σε ασέλγεια πρότεινε προς τους δικαστές και τους ενόρκους ο εισαγγελέας του Μικτού Ορκωτού Εφετείου. Υπενθυμίζεται ότι, η υπόθεση είχε φτάσει στη δικαιοσύνη στο πλαίσιο του ελληνικού metoo και ο κατηγορούμενος σε πρώτο βαθμό έχει καταδικασθεί σε ποινή κάθειρξης 13 ετών χωρίς ανασταλτικό αποτέλεσμα.

Ποινή φυλάκισης 12 μηνών, μετατρέψιμη σε 10 ευρώ ημερησίως επιβλήθηκε από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών στον δημοσιογράφο, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για ενδοοικογενειακή απειλή σε βάρος της συντρόφου του. Επίσης, του επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι για την προστασία της συντρόφου του, που είναι η μη προσέγγιση και η απαγόρευση επικοινωνίας με οποιαδήποτε τρόπο έως την αμετάκλητη εκδίκαση της υπόθεσης.

Για τις νέες προκλήσεις της ηγεσίας της Βόρειας Μακεδονίας ενημέρωσε τους Ευρωπαίους ομολόγους του ο πρωθυπουργός στη Σύνοδο Κορυφής. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έθεσε θέμα παραβίασης της Συμφωνίας των Πρεσπών ενώ έκανε λόγο για προκλήσεις που -όπως είπε- αποσκοπούν στην «ντε φάκτο επιβολή διπλής ονομασίας της χώρας». Παράλληλα απηύθυνε νέα προειδοποίηση προς την νέα ηγεσία της χώρας ξεκαθαρίζοντας πως εφόσον τα Σκόπια επιμείνουν στην ίδια κατεύθυνση θα ακυρώσουν επί του πρακτέου την ευρωπαϊκή τους πορεία.

«Η κυβέρνηση πρέπει να κατανοήσει επιτέλους ότι είναι επιτακτική ανάγκη να δράσει, προκειμένου η πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της Βόρειας Μακεδονίας να συμμορφωθούν επιτέλους με το διεθνές και το κοινοτικό δίκαιο και να σταματήσουν να επιδίδονται σε έναν ανέξοδο και ψευδεπίγραφο εθνικισμό» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ευθύνες στην κυβέρνηση αλλά και στον ΣΥΡΙΖΑ επιρρίπτει ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και υπεύθυνος του Τομέα Εξωτερικών Δημήτρης Μάντζος. «Η κυβέρνηση δεν έχει λάβει μέχρι σήμερα τα αναγκαία μέτρα με αποτέλεσμα η θέση της Ελλάδας να έχει αποδυναμωθεί στα Βαλκάνια», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ενώ προσθέτει πως ο ΣΥΡΙΖΑ «έφερε προς ψήφιση τα πρόσθετα πρωτόκολλα της Συνθήκης των Πρεσπών, μετά την εκλογή των εθνικιστών του VMRO και την έξαρση των προκλήσεων από τη γειτονική χώρα».

Την Κυριακή η κρίσιμη συνεδρίαση της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ, κατά την οποία ο Νίκος Ανδουλάκης, αναμένεται να παρουσιάσει τον οδικό χάρτη για το προσεχές διάστημα με φόντο το αίτημα για επιτάχυνση των εσωκομματικών διαδικασιών και εκλογές ηγεσίας από τη βάση.

Μπορεί να μην μιλάω με την ίδια ευχέρεια όσο πριν, δεν συζητάω το ίδιο καλά όσο παλαιότερα“, παραδέχτηκε σήμερα ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν την επομένη της ανεπαρκούς εμφάνισής του απέναντι στον 78χρονο Ρεπουμπλικάνο αντίπαλό του.
Δεν θα έβαζα ξανά υποψηφιότητα αν δεν πίστευα, με όλη μου την καρδιά και όλη μου την ψυχή ότι μπορώ να κάνω αυτή τη δουλειά”, διαβεβαίωσε ο Αμερικανός πρόεδρος ενώπιον των υποστηρικτών του στη Βόρεια Καρολίνα, μια πολιτεία την οποία “σκοπεύει να κερδίσει”.

ΚΑΙΡΟΣ: Γενικά αίθριος προβλέπεται αύριο στην Αττική. Άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 6 με 7 και στα ανατολικά τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 24 έως 34 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά και τα βόρεια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. 28 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη εδώ στο Γκάζι

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα