back to top
28.7 C
Athens
Δευτέρα, 1 Ιουλίου, 2024

28.7 C
Athens
Δευτέρα, 1 Ιουλίου, 2024

Μπάιντεν: Σκοπεύω να κερδίσω αυτές τις εκλογές

Διαβάστε επίσης

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δήλωσε σήμερα ότι σκοπεύει να κερδίσει τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, μια μέρα μετά την καταστροφική επίδοσή του στο ντιμπέιτ που είχε με τον Ντόναλντ Τραμπ.

“Σκοπεύω να κερδίσω αυτές τις εκλογές”, δήλωσε ο Μπάιντεν σε προεκλογική συγκέντρωση στο Ράλεϊ της Βόρειας Καρολίνας, στις νοτιοανατολικές ΗΠΑ.

“Δεν μιλάω τόσο εύκολα όσο άλλοτε, δεν μιλάω με την ίδια ευχέρεια όσο πριν, δεν συζητάω το ίδιο καλά όσο παλαιότερα”, παραδέχτηκε σήμερα ο Μπάιντεν, την επομένη της ανεπαρκούς εμφάνισής του απέναντι στον 78χρονο Ρεπουμπλικάνο αντίπαλό του.

“Σας δίνω τον λόγο μου, του Μπάιντεν. Δεν θα έβαζα ξανά υποψηφιότητα αν δεν πίστευα, με όλη μου την καρδιά και όλη μου την ψυχή ότι μπορώ να κάνω αυτή τη δουλειά”, διαβεβαίωσε ο Αμερικανός πρόεδρος ενώπιον των υποστηρικτών του στη Βόρεια Καρολίνα, μια πολιτεία την οποία “σκοπεύει να κερδίσει”

Νωρίτερα και παρά τις αυξανόμενες ανησυχίες για την απόδοση του Αμερικανού προέδρου στη διάρκεια της τηλεοπτικής αναμέτρησης με τον Ντόναλντ Τραμπ, οι σύμβουλοί του απέρριψαν κατηγορηματικά τις εκκλήσεις για αποχώρηση του Τζο Μπάιντεν από την κούρσα για την προεδρία.

Ο εκπρόσωπος της εκστρατείας του Μπάιντεν, Σεθ Σούστερ, δήλωσε ότι ο Μπάιντεν δεν θα αποχωρήσει από την κούρσα.

«Δεν υπάρχει καμία βάση για αυτό», είπε επίσης ένας ακόμα σύμβουλος του Αμερικανού προέδρου στο CNN το πρωί της Παρασκευής. «Δεν υπάρχει τίποτα που να δείχνει ότι οι ψηφοφόροι συμφωνούν με αυτό».

Στο ίδιο κλίμα και οι δηλώσεις του συμβούλου που συμμετείχε στις προετοιμασίες για το ντιμπέιτ στο Καμπ Ντέιβιντ, ο οποίος απέρριψε επίσης τις επικρίσεις για την απόδοση του Μπάιντεν. «Δεν ανησυχώ για τέτοια πράγματα», είπε ο σύμβουλος.

Οι σύμβουλοι της εκστρατείας του Αμερικανού προέδρου προσπάθησαν να υποβαθμίσουν τα αρνητικά σχόλια για την εμφάνιση του Τζο Μπάιντεν, λέγοντας ότι οι ψηφοφόροι αντέδρασαν θετικά στις απόψεις του σχετικά με την άμβλωση και την κλιματική αλλαγή, αλλά και για τα σημεία της συζήτησης όπου έγινε αναφορά στις νομικές υποθέσεις του Τραμπ και στην άρνησή του να αποδεχθεί το αποτέλεσμα των εκλογών.

Ειδικότερα, υποστήριξαν ότι μία και μοναδική συζήτηση δεν πρέπει να αποκλείσει τον πρόεδρο από το να επιδιώξει την επανεκλογή του. Ο Μπάιντεν προτίθεται να συμμετάσχει στη δεύτερη προεδρική συζήτηση τον Σεπτέμβριο επίσης, είπε η ομάδα του την Παρασκευή.

Οι Δημοκρατικοί δεν σχεδιάζουν άμεση παρέμβαση για να πιέσουν τον Τζο Μπάιντεν να εγκαταλείψει την κούρσα μετά την εμφάνισή του στο ντιμπέιτ χθες το βράδυ, σύμφωνα με πηγές των Δημοκρατικών που επικαλείται το CNN.

Αντίθετα, θέλουν να επικεντρωθούν σε αυτό που μπορούν να ελέγξουν: Να κερδίσουν ξανά τη Βουλή των Αντιπροσώπων και να διατηρήσουν τη Γερουσία.

Η στρατηγική αυτή τη στιγμή επικεντρώνεται στο να πέσουν οι τόνοι και να επαναξιολογηθεί τις επόμενες εβδομάδες η δυναμική της προεκλογικής εκστρατείας.

Ο επικεφαλής των Δημοκρατικών στη Βουλή των Αντιπροσώπων Χακίμ Τζέφρις είπε στους δημοσιογράφους σήμερα ότι ο Μπάιντεν δεν πρέπει να παραιτηθεί. Ερωτηθείς για την αντίδρασή του στην απόδοση του Μπάιντεν, ο Τζέφρις είπε: «Θα κερδίσουμε τη Βουλή τον Νοέμβριο.

Newsroom

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα