back to top
28.7 C
Athens
Κυριακή, 30 Ιουνίου, 2024

28.7 C
Athens
Κυριακή, 30 Ιουνίου, 2024

Park your Cinema: Υπαίθριες προβολές και τον Ιούλιο στο Ξέφωτο του ΚΠΙΣΝ

Διαβάστε επίσης

Όλα όσα σημαίνουν καλοκαίρι έρχονται στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), στο πλαίσιο της σειράς υπαίθριων κινηματογραφικών προβολών Park your Cinema, στο Ξέφωτο του ΚΠΙΣΝ, σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Στο Park your Cinema προβάλλονται ταινίες για ενήλικες, επιλεγμένες από το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, με θέμα το καλοκαίρι: ρομαντικοί έρωτες, απροσδόκητες περιπέτειες, έντονα καρδιοχτύπια, δυνατή μουσική, ηλεκτρισμένη αγωνία, καθαρτικός τρόμος, χορταστικά γέλια, η φετινή επιλογή ταινιών έχει κάτι για όλους.

Παράλληλα, στο Park your Cinema Kids, οι επιλογές του φετινού προγράμματος από το Παιδικό και Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας (AΤΗICFF) φιλοδοξούν να προσκαλέσουν τα παιδιά σε ένα ταξίδι στη φαντασία και στους διαχρονικούς μύθους μέσα από ταινίες κινουμένων σχεδίων και live action.

Τα προγράμματα Park your Cinema και Park your Cinema Kids πραγματοποιούνται με ελεύθερη είσοδο χάρη στην αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Το πρόγραμμα προβολών μέχρι το τέλος Ιουλίου έχει ως εξής:

Park your Cinema

Παρασκευή 28 Ιουνίου στις 21.00
Death on the Nile / Έγκλημα στον Νείλο (2022)

Σκηνοθεσία: Kenneth Branagh

Στην ταινία Έγκλημα στον Νείλο, ο διάσημος Βέλγος ντετέκτιβ Ηρακλής Πουαρό ταξιδεύει στην Αίγυπτο με ένα εντυπωσιακό ατμόπλοιο. Όταν ο φαινομενικά τέλειος και ειδυλλιακός μήνας του μέλιτος ενός ζευγαριού διακόπτεται απότομα από βίαιους θανάτους, το ταξίδι του Πουαρό μετατρέπεται σε περιπέτεια, καθώς καλείται να ανακαλύψει για ακόμη μια φορά τον δολοφόνο. Η ταινία επανενώνει την ομάδα παραγωγής της παγκόσμιας επιτυχίας του 2017 Έγκλημα στο Orient Express, με πρωταγωνιστή τον πέντε φορές υποψήφιο για Oscar Kenneth Branagh στον ρόλο του εμβληματικού ντετέκτιβ Ηρακλή Πουαρό.

Η προβολή είναι ειδικά προσαρμοσμένη ώστε να είναι προσβάσιμη σε άτομα με αυτισμό και άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα αισθητηριακής επεξεργασίας.

Παρασκευή 5 Ιουλίου στις 21.00
Before midnight / Πριν τα μεσάνυχτα (2013)
Σκηνοθεσία: Richard Linklater

Οι χαρισματικοί Ethan Hawke και Julie Delpy επιστρέφουν στους ρόλους των Τζέσι και Σελίν στο Πριν τα μεσάνυχτα, το τρίτο μέρος αυτής της ξεχωριστής ιστορίας αγάπης. Σχεδόν δύο δεκαετίες έχουν περάσει από την πρώτη συνάντηση των δύο χαρακτήρων στο τρένο με προορισμό τη Βιέννη και ο Τζέσι και η Σελίν θα κληθούν να αντιμετωπίσουν νέες προκλήσεις στη σχέση τους με φόντο το υπέροχο τοπίο της Μάνης. Μια καλοκαιρινή περιήγηση στην Μεσσηνία, σε σκηνοθεσία του Richard Linklater και παραγωγή της Faliro House.

Παρασκευή 12 Ιουλίου στις 21.00
Les vacances de monsieur Hulot / Οι διακοπές του κυρίου Ιλό (1953)

Σκηνοθεσία: Jacques Tati

Ο κύριος Ιλό κάνει διακοπές σε ένα παραθαλάσσιο θέρετρο, όπου η παρουσία του προκαλεί ατυχήματα και παρεξηγήσεις, ταράζοντας την ησυχία και την ηρεμία των υπόλοιπων παραθεριστών. Μία από τις καλύτερες κωμωδίες στην ιστορία του κινηματογράφου, στην πρώτη εμφάνιση του εμβληματικού ήρωα που ενσαρκώνει ο Jacques Tati. Μία ταινία που φέρνει στο νου τα οικογενειακά μας καλοκαίρια και υμνεί τις απλές χαρές της ζωής.

Παρασκευή 19 Ιουλίου στις 21.0
Dirty rotten scoundrels / Απατεώνες και τζέντλεμεν (1988)
Σκηνοθεσία: Frank Oz

Στη νότια Γαλλία, δύο απατεώνες, ο ένας βελούδινος και εκλεπτυσμένος από την Αγγλία, ο έτερος δευτέρας διαλογής Αμερικανός κομπιναδόρος, βάζουν ένα στοίχημα. Ο πρώτος που θα κατορθώσει να αποσπάσει 50.000 δολάρια από την επόμενη γυναίκα που θα συναντήσουν θα είναι ο νικητής, ενώ ο χαμένος θα αναγκαστεί να φύγει από την πόλη. Ο Steve Martin και ο Michael Caine παραδίδουν εκπληκτικές ερμηνείες σε μια ξεκαρδιστική ταινία που αρνείται πεισματικά να στρογγυλέψει τις γωνίες των -όχι και τόσο γοητευτικών- χαρακτήρων της. Μια πνευματώδης, πρωτότυπη και ντελιριακή κωμωδία, όπου δύο κολοσσιαίοι ηθοποιοί συναγωνίζονται ο ένας τον άλλο για το ποιος θα κλέψει την καρδιά του κοινού.

Park your Cinema Κids

Κυριακή 30 Ιουνίου στις 21.00
Alice through the looking glass / Η Αλίκη μέσα από τον καθρέφτη (2016)
Σκηνοθεσία: James Bobin

«Ώρα για λίγη τρέλα». Η ιστορία συνεχίζεται από το σημείο που την είχαμε αφήσει στο τέλος της ταινίας Η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων. Η Αλίκη μεταφέρεται-αυτή τη φορά μέσα από έναν καθρέφτη- σε μια άλλη διάσταση, συναντά καινούργιους, αλλά και γνώριμους χαρακτήρες, κάνει νέους φίλους, αλλά και εχθρούς, που της στήνουν πολλές και επικίνδυνες παγίδες. Σκοπός τους είναι να την εγκλωβίσουν σε ένα άλλο χωροχρονικό σύμπαν. Θα τα καταφέρουν;

Η ταινία θα προβληθεί μεταγλωττισμένη στα ελληνικά.

Σάββατο 6 Ιουλίου στις 21.00
Brave (2012)
Σκηνοθεσία: Brenda Chapman, Mark Andrews

Η Μέριντα εκτός από καταπληκτική τοξότρια είναι η παρορμητική κόρη του θαρραλέου βασιλιά Φέργκους και της δυναμικής βασίλισσας Έλινορ. Αποφασισμένη να χαράξει το δικό της μονοπάτι στη ζωή και στο τραχύ και μυστηριώδες τοπίο των Highlands της Σκωτίας, η Μέριντα αψηφά ένα αρχαίο έθιμο που είναι ιερό για τους άρχοντες της χώρας. Οι πράξεις της Μέριντα προκαλούν χάος στο βασίλειο κι όταν απευθύνεται στην εκκεντρική γριά Μάγισσα για βοήθεια, μπλέκει με μια νοσηρή κατάρα. Για να σωθεί θα χρειαστεί να επιστρατεύσει όλο της το κουράγιο και να ανακαλύψει τι θα πει πραγματική γενναιοψυχία, πριν να είναι πολύ αργά. Αυτή η παραγωγή της Disney/Pixar είναι μια συναρπαστική περιπέτεια, που δεν της λείπει ούτε το χιούμορ, ούτε η συγκίνηση, και αποτέλεσε την πρώτη ταινία στην ιστορία του στούντιο που έδωσε τον πρωταγωνιστικό ρόλο σε ένα ατίθασο κορίτσι με φλογερό μαλλί και ταμπεραμέντο.

Η ταινία θα προβληθεί μεταγλωττισμένη στα ελληνικά.

Σάββατο 13 Ιουλίου στις 21.00
Coco (2017)
Σκηνοθεσία: Lee Unkrich, Adrian Molina

Παρά τη μυστηριώδη οικογενειακή απαγόρευση της μουσικής -η οποία κρατάει ολόκληρες γενιές-ο Μιγκέλ ονειρεύεται να γίνει διάσημος μουσικός όπως το είδωλό του, Ερνέστο δε λα Κρουζ. Μετά από μερικά αλλόκοτα γεγονότα, και λαχταρώντας να αποδείξει το ταλέντο του, ο Μιγκέλ θα βρεθεί στην εκθαμβωτική, συναρπαστική και πολύχρωμη Χώρα των Προγόνων. Με συνοδοιπόρο έναν γοητευτικό απατεώνα που ακούει στο όνομα Έκτωρ, ο Μιγκέλ θα ζήσει ένα απίστευτο ταξίδι που θα φανερώσει την κρυφή ιστορία της οικογένειάς του. Συγκίνηση και θαυμάσια μουσική σε μια ταινία της Pixar για τη μνήμη, την οικογένεια και το τραγούδι.

Τιμήθηκε με δύο Βραβεία Όσκαρ, για την Καλύτερη Ταινία Κινουμένων Σχεδίων και για το Καλύτερο Τραγούδι («Remember Me»).

Η ταινία θα προβληθεί μεταγλωττισμένη στα ελληνικά.

Σάββατο 20 Ιουλίου στις 21.00
Le trésor du petit Nicolas / Ο Μικρός Νικόλας και το κυνήγι του χαμένου θησαυρού (2009) Σκηνοθεσία: Julien Rappeneau

Πάνω από οτιδήποτε άλλο, ο 9χρονος Νικόλας λατρεύει να παίζει και να εξερευνά τον κόσμο με τα φιλαράκια του από το σχολείο, μια τρελο-συμμορία με το όνομα «Οι Ανίκητοι». Αξιαγάπητοι, αν και διαβόητοι σκανταλιάρηδες, μπλέκουν σε κάθε είδους περιπέτεια, αφήνοντας τους γονείς και τους δασκάλους να… μαζεύουν τα σπασμένα. Όμως, όταν ο πατέρας του Νικόλα παίρνει ξαφνικά προαγωγή, η οποία απαιτεί τη μετακόμισή τους στον νότο της Γαλλίας, ολόκληρος ο κόσμος του Νικόλα έρχεται τούμπα. Πώς μπορεί να ζήσει χωρίς τους φίλους του; Η συμμορία δεν έχει πει την τελευταία της λέξη – καταστρώνουν το απόλυτο σχέδιο για να εμποδίσουν την απαίσια μετακόμιση: ένα κυνήγι θησαυρού! Και κάπως έτσι ξεκινάει η καινούργια περιπέτεια του ασταμάτητου Μικρού Νικόλα, του πιο διάσημου σχολιαρόπαιδου που έχει συντροφεύσει γενιές και γενιές παιδιών με τις αφηγήσεις του, τις σκέψεις και τις σκανταλιές του. Και φυσικά δεν είναι μόνος: γύρω από τον Νικόλα, ο οποίος μεγαλώνει σε μια απροσδιόριστη πόλη της Γαλλίας τη δεκαετία του ‘50 και του ‘60, γνωρίζουμε την οικογένειά του, τους φίλους του, τους συμμαθητές και τους δασκάλους του, οι οποίοι και συμπληρώνουν το παζλ των ξεκαρδιστικών ιστοριών του.

Η ταινία θα προβληθεί μεταγλωττισμένη στα ελληνικά.

Η προβολή είναι ειδικά προσαρμοσμένη ώστε να είναι προσβάσιμη σε άτομα με αυτισμό και άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα αισθητηριακής επεξεργασίας.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του ΚΠΙΣΝ
snfcc.org/ParkYourCinema2024 και στις σελίδες του στα social media @SNFCC.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα