back to top
28.7 C
Athens
Δευτέρα, 1 Ιουλίου, 2024

28.7 C
Athens
Δευτέρα, 1 Ιουλίου, 2024

Ποινή φυλάκισης 12 μηνών στον δημοσιογράφο για ενδοοικογενειακή βία

Διαβάστε επίσης

Φυλάκιση 12 μηνών επέβαλε το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών στον δημοσιογράφο, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για ενδοοικογενειακή απειλή σε βάρος της συντρόφου του.

Το δικαστήριο αποφάσισε η ποινή του να είναι μετατρέψιμη προς δέκα ευρώ ημερησίως.

Στον κατηγορούμενο επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι για την προστασία της παθούσης, που είναι η μη προσέγγιση και η απαγόρευση επικοινωνίας με οποιαδήποτε τρόπο (φυσικά, τηλεφωνικά, ηλεκτρονικά) μέχρι την αμετάκλητη εκδίκαση της υπόθεσης.

Παρούσες στη δίκη και η νυν και η εν διαστάσει σύντροφος του δημοσιογράφου που τον έχουν καταγγείλει.

Η μέχρι πριν από λίγες ημέρες σύντροφός του και δημοσιογράφος δήλωσε και παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας στο δικαστήριο με την υπεράσπιση να ζητά την αποβολή της, αίτημα που απορρίφθηκε.

Στη δίκη κατέθεσαν και οι δύο καταγγέλλουσες ενώ ο δημοσιογράφος είπε στην απολογία του ότι «και την προηγούμενη ημέρα έκανα ρεπορτάζ για την ενδοοικογενειακή βία. Δεν είμαι αυτός που παρουσιάζεται, έχω δεχθεί ανθρωποφαγία, είμαι 25 χρόνια επαγγελματίας δημοσιογράφος. Δεν έχω κατηγορηθεί πότε. Στο παρελθόν υπήρξα μόνο μάρτυρας.»

Ο εισαγγελέας ζήτησε την ενοχή του δημοσιογράφου ο οποίος κατηγορείται για ενδοοικογενειακή απειλή, κατά συρροή, άπαξ και κάτ΄ εξακολούθηση.

Η δημοσιογράφος περιέγραψε το σκηνικό τρόμου που έζησε στο σπίτι της το βράδυ της Κυριακής στην κατάθεση της.

«Είδα δύο φωτογραφίες που είχε στείλει η εν διαστάσει η σύζυγος του με τα παιδιά του. Ξεκίνησε μία συζήτηση για το που πάει αυτή η σχέση. Του ζήτησα να χωρίσουμε ότι δεν θέλω να συνεχιστεί αυτή η σχέση. Πολλές φορές είχε δημιουργηθεί τέτοια ένταση και συζήτηση. Εφόσον με χαστούκισε, με έσπρωξε, μου προκάλεσε αμυχή κάτω από μύτη, μου έριχνε χαστούκια με αποτέλεσμα να χτυπήσω στη γνάθο και στο αυτί, ήμουν σε κατάσταση σοκ, μου τραβούσε και μαλλιά, έβαλα πάγο στο πρόσωπο μου. Κάλεσα ένα φίλο, του είπα να δει μήπως είναι κάτω από σπίτι γιατί είχε αρχίσει να με παίρνει τηλέφωνα. Επίμονα. Πάτησα φραγή και τότε συνέχισε σε άλλες εφαρμογές, messenger και Viber. Ήμουν τρομοκρατημένη. Με το που έφτασα στο ΚΑΤ, μου είχε στείλει μήνυμα πως βρίσκεται κάτω από το σπίτι μου» περιέγραψε η καταγγέλλουσα.

Στο δικαστήριο κατέθεσε και η εν διαστάσει σύζυγος του δημοσιογράφου λέγοντας πως πήγε τη Δευτέρα σπίτι της στις 11 το βράδυ για να δει τα παιδιά του «Μου είπε απλά μη μου πάρεις τα παιδιά θα σε σκοτώσω. Είχε έντονες μεταπτώσεις δεν ένιωσα απειλή ήταν εμφανές ότι είχε νεύρα ήταν επηρεασμένος από το συμβάν με τη σύντροφό του και εγώ δεν ήθελα να δει τα παιδιά και να τα ταράξει» τόνισε η μάρτυρας.

Μίνα Μουστάκα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα