back to top
28.1 C
Athens
Τρίτη, 2 Ιουλίου, 2024

28.1 C
Athens
Τρίτη, 2 Ιουλίου, 2024

Α. Κατσανιώτης: Οξυγόνο για τη ΝΔ η διεύρυνση – Διαφορετικό να αλλάζεις τη φυσιογνωμία σου

Διαβάστε επίσης

Στον απόηχο της πρόσφατης συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ στη διάρκεια της οποίας στελέχη της, άσκησαν σκληρή κριτική για κυβερνητικούς χειρισμούς οι οποίοι – όπως είπαν- αλλοιώνουν την ταυτότητα του κόμματος και στοίχισαν εκλογικά στις πρόσφατες Ευρωεκλογές καθώς απομάκρυναν παραδοσιακούς ψηφοφόρους της ΝΔ, ο βουλευτής Αχαΐας του κυβερνώντος κόμματος, Ανδρέας Κατσανιώτης, μιλώντας στον Αθήνα 9,84 και στον Πάνο Πολυζωΐδη, διατύπωσε τις δικές του θέσεις και απόψεις.

Ειδικότερα, ανέφερε:

 

«Υποχρέωση των βουλευτών να μεταφέρουν τις απόψεις των πολιτών»

«Οι βουλευτές έχουν υποχρέωση να μεταφέρουν τις απόψεις και τα παράπονα των πολιτών. Αυτή είναι η ουσία τη δημοκρατίας. Το ότι ορισμένοι βολεύονται λέγοντας πως κάποιος διαμαρτύρεται επειδή δεν πήρε θέση, δείχνει το ποιόν εκείνων που λένε κάτι τέτοιο. Κάποιοι άνθρωποι έχουν μάθει στη ζωή τους να ανταλλάσσουν πράγματα και κάποιοι άλλοι να λένε τις απόψεις τους. Οι περισσότεροι βουλευτές διατυπώνουν τις απόψεις τους με καθαρό τρόπο. Αυτή είναι η δουλειά τους. Ας κρίνουμε, λοιπόν, τις απόψεις των βουλευτών και ας μην ψάχνουμε να βρούμε τα κίνητρά τους».

 

«Η διεύρυνση είναι οξυγόνο για την παράταξη, το να αλλάζεις τη φυσιογνωμία σου είναι κάτι άλλο»

«Η διεύρυνση ήταν και είναι οξυγόνο για την παράταξη. Το να μπορείς να επικοινωνείς με χώρους δεξιά και αριστερά σου ήταν πάντα προτέρημα. Αυτό, μαζί με άλλους παράγοντες, μας έδωσε το 41% στις εθνικές εκλογές. Από εκεί και πέρα, το να αλλάζεις τη φυσιογνωμία σου είναι κάτι άλλο. Η ΝΔ είναι η μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη. Ένα σημαντικό κομμάτι ανθρώπων την επέλεξαν ως την πλέον κατάλληλη για τη διακυβέρνηση της χώρας. Αυτό, σύμφωνα με την δική μου οπτική, είναι διεύρυνση. Σαφώς και ήρθαν πρόσωπα στη ΝΔ αλλά πιστεύω ότι οι πολίτες δεν ψηφίζουν δια αντιπροσώπων. Δεν υπάρχουν κάποιοι που επειδή προέρχονται από τα δεξιά της ΝΔ μιλούν προνομιακά στους δεξιούς αλλά ούτε και επειδή κάποιοι προέρχονται από το εκσυγχρονιστικό ΠΑΣΟΚ, μιλούν προνομιακά στο κέντρο. Οι πολιτικές είναι αυτές που φέρνουν ψηφοφόρους και που συνομιλούν με το κέντρο ή με τους όμορους χώρους με τη ΝΔ και αυτές είναι το ζητούμενο. Τα πρόσωπα έχουν παρελθόν, έχουν ιστορία και κρίνονται και γι’ αυτό».

«Σημαντικό να έχεις ένα στρατηγικό κράτος»

«Όταν η ΝΔ ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας, βρήκε ένα διαλυμένο κράτος. Σε πρώτη φάση, ήταν αναγκαία η ανασύνταξη ώστε να μπορεί να διοικεί και να παράγει. Σε εκείνη τη χρονική συγκυρία, το επιτελικό κράτος ήταν μια σημαντική τομή και έχει παράξει αποτέλεσμα. Στη φάση που είμαστε σήμερα, το σημαντικό είναι να έχεις ένα στρατηγικό κράτος. Να μπορεί το κάθε υπουργείο να λαμβάνει αποφάσεις, ο εκάστοτε υπουργός να έχει αυτονομία ώστε να μπορεί να κινείται. Ίσως να υπάρχει και ένα κέντρο στο οποίο θα παράγεται πολιτική. Όλα αυτά, είναι αποφάσεις του πρωθυπουργού. Εμείς κάνουμε προτάσεις και εισηγήσεις».

 

«Να περάσουμε σε πολιτικές που θα στηρίξουν την πραγματική οικονομία»

«Προσωπικά, λέω κάτι εντελώς διαφορετικό από αυτό που υποστήριξε ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Μάριος Σαλμάς κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της ΚΟ, περί ταξικής πολιτικής από πλευράς της ΝΔ υπέρ των λίγων. Θεωρώ ότι από την αναγκαστική πολιτική των επιδομάτων για τους πολλούς που ξεκίνησε και εντάθηκε στα χρόνια της πανδημίας, πρέπει πια να περάσουμε στην πολιτική που θα στηρίξει την πραγματική οικονομία και θα τη βοηθήσει να αναπτυχθεί ώστε να μην αφήσουμε κανέναν πίσω. Η διαδικασία των επιδομάτων πρέπει να φτάσει στο τέλος της και να προχωρήσουμε σε διαδικασίες ενίσχυσης της οικονομίας με αυτά τα χρήματα».

 

«Να δώσουμε τη μεγάλη μάχη κατά της ακρίβειας»

«Το σημαντικό από εδώ και πέρα είναι να μπορέσει η κυβέρνηση να δώσει τη μεγάλη μάχη με την ακρίβεια και με το υψηλό κόστος ζωής. Είναι μια μάχη η οποία έχει χρώμα. Και το χρώμα είναι πού θα βρεις τα χρήματα για να λύσεις τα προβλήματα. Με ποιον τρόπο θα τα μαζέψεις και με ποιον θα τα μοιράσεις. Είναι μεγάλη η αναδιανομή χρημάτων που πρέπει να κάνει η ΝΔ για τους πολλούς».

 

«Γιατί να μην επιλεγεί ένα πρόσωπο από τον δικό μας χώρο για Πρόεδρος της Δημοκρατίας;»

«Δεν έχω κάποιο πρόσωπο στο μυαλό μου για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας. Η Κεντροδεξιά έχει αρκετά στελέχη, πολιτικούς με κύρος που θα μπορούσαν να επιτελέσουν αυτό το ρόλο. Δεδομένης της αλλαγή που υπάρχει στον τρόπο εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας βάσει της οποίας αποσυνδέεται από την προσφυγή στις κάλπες, θα μου άρεσε μια τέτοια προοπτική. Γιατί να μην είναι ένα πρόσωπο από τον δικό μας χώρο;»

 

«Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα η επικείμενη κοινή εμφάνιση Καραμαλή-Σαμαρά»

«Φυσικά και θα πάω στην εκδήλωση στο Πολεμικό Μουσεία για την παρουσίαση του βιβλίου του δημοσιογράφου Μανώλη Κοττάκη όπου θα υπάρξει κοινή εμφάνιση του Κώστα Καραμανλή και του Αντώνη Σαμαρά. Το γεγονός ότι θα μιλήσουν δυο πρώην πρωθυπουργοί είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον. Ο κ. Σαμαράς παρεμβαίνει όπου θεωρεί ότι πρέπει να το πράξει και ο κ. Καραμανλής αποτελεί μεγάλο κεφάλαιο και παρακαταθήκη για την παράταξη. Πάντως, ο κ. Σαμαράς ο οποίος είναι ένας ενεργός βουλευτής δεν νομίζω ότι θα ενδιαφερόταν για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας».

 

 

 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα