back to top
34.3 C
Athens
Δευτέρα, 1 Ιουλίου, 2024

34.3 C
Athens
Δευτέρα, 1 Ιουλίου, 2024

ΠΑΣΟΚ: Αντίστροφη μέτρηση για την κρίσιμη συνεδρίαση της ΚΕ

Διαβάστε επίσης

Μετρώντας αντίστροφα για την αυριανή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, το ερώτημα που αιωρείται είναι αν ο Νίκος Ανδρουλάκης σηκώσει τελικά το γάντι απαντώντας στο ανοιχτό πλέον αίτημα που τίθεται απο μεγάλη μερίδα στελεχών και βουλευτών του κόμματος για επιτάχυνση των εσωκομματικών διαδικασιών.

Οι εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής θα ανοίξουν με προγραμματισμένη ομιλία του κ. Ανδρουλάκη στις 11 το πρωί, στο πλαίσιο της οποίας ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναμένεται να παρουσιάσει τον οδικό χάρτη του επόμενου διαστήματος.

Δίνοντας πάντως τον τόνο κατά την πρόσφατη κοινή συνεδρίαση Πολιτικού Συμβουλίου και ΚΟ ο κ. Ανδρουλάκης εν είδει προαναγγελίας ανέφερε μεταξύ άλλων οτι θα συνθέσει απόψεις, θα λάβει όλες τις αναγκαίες πρωτοβουλίες, παρουσιάζοντας -όπως σημείωσε χαρακτηριστικά-ενιαία ενωτική πρόταση στην Κεντρική Επιτροπή για όλα τα ζητήματα.
Ποια είναι αυτά; μεταξύ άλλων όπως έχουν διατυπωθεί απο τους διαφωνούντες, 1)επίσπευση εκλογών για την ανάδειξη ηγεσίας εντός του 2024 υπό το βάρος αδυναμίας επίτευξης της εκλογικής στόχευσης της 2ης θέσης στις πρόσφατες ευρωεκλογές 2)σαφείς πολιτικές προτάσεις -προγραμματικό πλαίσιο έτσι ώστε να εισέλθει το ΠΑΣΟΚ σε τροχιά εναλλακτικής κυβερνητικής επιλογής 3)ανάληψη πρωτοβουλιών για ανασυγκρότηση του προοδευτικού χώρου…

Μονόδρομος το προσεχές Φθινόπωρο;

Προφανώς ουδείς γνωρίζει τις προθέσεις του κ. Ανδρουλάκη, η παρατεταμένη εσωστρέφεια ωστόσο δεν εξυπηρετεί κανέναν ουτε το κόμμα… και ως εκ τούτου αρκετοί είναι εκείνοι που υποστηρίζουν οτι ο κ. Ανδρουλάκης θα ανοιξει τις διαδικασίες εκλογής το Φθινόπωρο , δεδομένου οτι μέσα στο καλοκαίρι θα είναι δύσκολη μια εκλογική διαδικασία απο τη βάση για ευνόητους λογους.

Συνεπώς,σύμφωνα με συγκλίνουσες ενδείξεις ,το Φθινόπωρο, φαντάζει μονόδρομος. Τύποις το κατασταστικό προβλέπει εκλογή ηγεσίας το Φθινόπωρο του 25, ωστόσο για να διενεργηθούν αυτές νωρίτερα, είτε θα εκκινήσει η διαδικασία με απόφαση προέδρου βάσει του οδικού χάρτη τον οποίο θα ανακοινώσει (μένει να το δούμε), είτε θα πρέπει το αίτημα για επίσπευση των διαδικασιών να έρθει προς έγκριση στην ΚΕ, η οποία με τη σειρά της θα ανάψει πράσινο φως για διενέργεια έκτακτου συνεδρίου το οποίο θα αλλάξει το καταστατικό ως προς το χρόνο εκλογής ηγεσίας.

Τα νέα δεδομένα

Στο σκηνικό, που έχει διαμορφωθεί τις τελευταίες ώρες υπάρχει πλέον επί τάπητος η σύμπλευση των Χάρη Δούκα και Μανώλη Χριστοδουλάκη μετά το σχετικό κάλεσμα που απηύθυνε ο πρώην γραμματέας του ΠΑΣΟΚ προς το δήμαρχο Αθηναίων, το οποίο και έγινε αποδεκτό. Για τις εσωκομματικές εξελίξεις τοποθετήθηκε ο κ. Δούκας στο πλαίσιο της πρόσφατης τηλεοπτικής του συνεντευξης στον ΑΝΤ1 υπογραμμίζοντας μεταξυ άλλων:
Στην Κεντρική Επιτροπή , της Κυριακής εκεί θα ανακοινώσω τις αποφασεις και το σχέδιο μου για τη χώρα. «Από την εποχή της επιβίωσης, να περάσουμε στην εποχή της υπέρβασης» τόνισε με νόημα ο κ. Δούκας, επαναλαμβάνοντας οτι δεν θα αφήσει το δήμο της Αθήνας όποια και αν είναι η εξέλιξη.

Δούκας: Το Μαξίμου παρεμβαίνει στις εσωτερικές διαδικασίες του ΠΑΣΟΚ

Τις τελευταίες ημέρες δέχομαι ακραίες επιθέσεις από την Κυβέρνηση, τα συστήματά της και την ακροδεξιά, μετά την πρόθεσή μου να διεκδικήσω την Προεδρία του ΠΑΣΟΚ, ανέφερε σε ανάρτηση του χθες βράδυ ο Χάρης Δούκας απαντώντας σε σχόλιο του κυβερνητικού εκπροσώπου. Αποκαλύφθηκε σήμερα από τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου ότι ο ενορχηστρωτής των επιθέσεων είναι το Μέγαρο Μαξίμου, ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης, επισημαίνει ο κ. Δούκας και προσθέτει: Η εκλογική πτώση της ΝΔ στις ευρωεκλογές και η ραγδαία φθορά της Κυβέρνησης φέρνει τον κ.Μητσοτάκη στη δεινή θέση να παρεμβαίνει ευθέως στις εσωτερικές διαδικασίες του ΠΑΣΟΚ.

Καλώ όλο τον προοδευτικό κόσμο, όλο τον κόσμο της παράταξης, να μην ταυτισθεί και να απορρίψει τις απαράδεκτες αυτές μεθοδεύσεις. Όλοι μαζί θα τους νικήσουμε ξανά καταλήγει ο Xάρης Δούκας και διερωτάται: Ο κ.Μητσοτάκης είχε την ίδια γνώμη, όταν συνυποψήφιός του ήταν ο Περιφερειάρχης κ.Τζιτζικώστας;

Υπενθυμίζεται ότι ο Παύλος Μαρινάκης, στο πλαίσιο συνέντευξής του στο OPEN, ερωτηθείς για ενδεχόμενη υποψηφιότητας του κ. Δούκα για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Δεν μπορώ να καταλάβω ένας άνθρωπος, που διοικεί τον μεγαλύτερο δήμο της χώρας, πώς μπορεί να το κάνει αυτό και να έχει αποτέλεσμα και να διοικήσει ένα από τα μεγαλύτερα κόμματα. Δεν το έχω ξανακούσει, πέρα από τον χρόνο είναι και ένα ζήτημα θεσμικό. Είναι ο δήμαρχος Αθηναίων».

Κατερίνα Παπαβασιλείου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα