back to top
34.3 C
Athens
Δευτέρα, 1 Ιουλίου, 2024

34.3 C
Athens
Δευτέρα, 1 Ιουλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 09:00

Διαβάστε επίσης

Κάλεσμα στους πολίτες να συνεργαστούν με την κρατική μηχανή, που είναι σε απόλυτη ετοιμότητα ώστε να αποφευχθεί η πρόκληση πυρκαγιών, απηύθυνε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας.

Λόγω των πολύ ισχυρών ανέμων, ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς, όλο το Σαββατοκύριακο, είναι πολύ υψηλός κυρίως στις περιφέρειες Αττικής, Πελοποννήσου, Κρήτης, Βορείου και Νοτίου Αιγαίου και Στερεάς Ελλάδας.

Παράταση στην υποβολή των δηλώσεων καθαρισμού οικοπέδων έως τις 15 Ιουλίου ανακοίνωσε το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας προκειμένου να ολοκληρωθεί η προσπάθεια των πολιτών. Μέχρι στιγμής, δήλωση έχουν υποβάλλει σχεδόν μισό εκατομμύριο πολίτες.

“Έλα και ανάλαβε και θα είμαι συντεταγμένος στρατιώτης. Αν όμως δεν το επιθυμείς, στήριξέ με χωρίς παιχνίδια” αναφέρει σε ανάρτησή του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα, τονίζοντας πως δεν ήρθε στην πατρίδα του για να αναλώνεται σε καθημερινούς εσωκομματικούς εμφυλίους. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται στο ζήτημα της Αυγής, και διερωτάται πώς το καθημερινό φύλλο θα έκλεινε το 2022 με τη διπλάσια χρηματοδότηση, αλλά μπορεί να μείνει τώρα ανοιχτό με τη μισή;” Ποιος εργαλειοποιεί την αγωνία εργαζόμενων ανθρώπων αποκρύπτοντας τη δραματική πραγματική εικόνα;” διερωτάται.

Την ίδια ώρα, απάντηση σε δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία ο Αλέξης Τσίπρας δεν ανταποκρίθηκε στην επιστολή που απεστάλη σε όλους τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για οικονομική ενίσχυση της «Αυγής», δίνουν συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού και προέδρου του κόμματος. «Η αγωνία των εργαζομένων δεν μπορεί να γίνεται φτηνό εμπόρευμα για εσωκομματική κατανάλωση», αναφέρουν κύκλοι του Αλέξη Τσίπρα και προσθέτουν πως «οι διαρροές ότι δεν ανταποκρίθηκε σε μια επιστολή που έλαβε ενώ βρίσκεται στο εξωτερικό φανερώνουν τη χυδαιότητα με την οποία οι υπεύθυνοι χειρίζονται ευαίσθητα ζητήματα». Αναφέρουν επίσης ότι ο κύριος Τσίπρας θεωρεί αυτονόητο ότι μόλις επιστρέψει θα συμβάλει στην οικονομική ενίσχυση της Αυγής».

“Τις τελευταίες ημέρες δέχομαι ακραίες επιθέσεις από την Κυβέρνηση, τα συστήματά της και την ακροδεξιά, μετά την πρόθεσή μου να διεκδικήσω την Προεδρία του ΠΑΣΟΚ” αναφέρει σε ανάρτησή του ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας, απαντώντας σε σχόλιο του κυβερνητικού εκπροσώπου, που έκανε λόγο για θεσμικό ζήτημα. Ο κύριος Δούκας μιλά για ευθεία παρέμβαση στις εσωτερικές διαδικασίες του ΠΑΣΟΚ και διερωτάται αν ο κ. Μητσοτάκης είχε την ίδια γνώμη, όταν συνυποψήφιός του ήταν ο Περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας.

Στο μεταξύ, αύριο κατά τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, ο Νίκος Ανδουλάκης, αναμένεται να παρουσιάσει τον οδικό χάρτη με φόντο το αίτημα για επιτάχυνση των εσωκομματικών διαδικασιών και εκλογές ηγεσίας από τη βάση.

Αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης. οι οριστικοί πίνακες των Δικαιούχων του Προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού. Το πρόγραμμα ξεκινά τη Δευτέρα και θα διαρκέσει ως τις 30 Ιουνίου του 2025.

Ο κυβερνήτης της ρωσικής περιφέρειας του Κουρσκ ανακοίνωσε πέντε άνθρωποι σκοτώθηκε από επίθεση ουκρανικού drone σε κατοικία, σε ρωσικό χωριό στα σύνορα με την Ουκρανία.

Έως 100.000 διαδηλωτές αναμένεται να συγκεντρωθούν σήμερα στο Έσεν, όπου η ακροδεξιά Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) διεξάγει διήμερο συνέδριο για να εκλέξει τη νέα ηγεσία της. Μείζον ζήτημα για το συνέδριο αναμένεται ότι θα είναι η προεκλογική εκστρατεία για τις ευρωεκλογές, στις οποίες το κόμμα πήγε λιγότερο καλά απ’ ό,τι προβλεπόταν στις δημοσκοπήσεις. Εξάλλου η Εναλλακτική για τη Γερμανία αποβλήθηκε από την πολιτική ομάδα του Ευρωκοινοβουλίου Ταυτότητα και Δημοκρατία, ως απάντηση στα αμφιλεγόμενα σχόλια του επικεφαλής του ψηφοδελτίου Μαξιμίλιαν Κρα, για τα ναζιστικά Ες-Ες.

Για τη φάση των 16 στο Euro, παίζουν στις 7 Ελβετία – Ιταλία και στις 10 Γερμανία – Δανία.

Και ο καιρός

Γενικά αίθριος στην Αττική με ισχυρούς ανέμους. Θερμοκρασία από 24 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα