back to top
33.6 C
Athens
Δευτέρα, 1 Ιουλίου, 2024

33.6 C
Athens
Δευτέρα, 1 Ιουλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 17:00

Διαβάστε επίσης

Σε εξέλιξη μεγάλη πυρκαγια στην περιοχή Κατσιμίδι στην Πάρνηθα στην οποία επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις. Οι άνεμοι στην περιοχή είναι δυνατοί ενώ μέχρι στιγμής δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές. 

Σύμφωνα με την ενημέρωση του εκπροσώπου Τύπου της Πυροσβεστικής από αέρος επιχειρούν 12 εναέρια μέσα, 4 αεροσκάφη και 8 ελικόπτερα. Η ταχύτητα των ανέμων φτάνει τα 50 χιλιόμετρα, με ριπές που ξεπερνούν τα 100 χιλιόμετρα την ώρα.

Μήνυμα του 112 προειδοποιεί τους κατοίκους να παραμείνουν σε ετοιμότητα και να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών ενώ η Αστυνομία έχει προχωρήσει σε εκτροπές της κυκλοφορίας στην ευρύτερη περιοχή.

Παράλληλα συντονιστική σύσκεψη στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας , συγκάλεσε ο υπουργός Βασίλης Κικίλιας, με την συμμετοχή των συναρμόδιων υπουργείων, Σωμάτων Ασφαλείας, των Ενόπλων Δυνάμεων και άλλων φορέων.

Υπό έλεγχο είναι η πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι στην περιοχή του Ασπροπύργου με το 112 να προειδοποιεί τους κατοίκους.   

Πολύ υψηλός -και αύριο- ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς λόγω των ισχυρών ανέμων για τις περιφέρειες Αττικής, Πελοποννήσου, Κρήτης, Βορείου και Νοτίου Αιγαίου και Στερεάς Ελλάδας.

Αυξημένα μέτρα ασφαλείας έχει λάβει ο Δήμος Αθηναίων. Ο Εθνικός κήπος παραμένει κλειστός για το κοινό, ενώ η Δημοτική Αστυνομία έχει τεθεί σε επιφυλακή και drones ελέγχουν μεγάλους χώρους όπως τον Λυκαβηττό, προκειμένου να ενημερωθεί η Πυροσβεστική όπου είναι αναγκαίο. Επίσης  υπάρχουν περιπολίες σε 24ωρη βάση σε όλους τους μεγάλους χώρους πρασίνου όπως Φιλοπάππου, Λυκαβηττό, Τουρκοβούνια και Ιλίσια. Παράλληλα, σε ετοιμότητα βρίσκονται υδροφόρες ώστε να βοηθήσουν το έργο της Πυροσβεστικής σε περίπτωση ανάγκης.

Δεμένα τα πλοία σε Ραφήνα και Λαύριο λόγω των θυελλωδών ανέμων. Από τον Πειραιά αναχωρούν μόνο τα συμβατικά πλοία.

“Έλα και ανάλαβε και θα είμαι συντεταγμένος στρατιώτης. Αν όμως δεν το επιθυμείς, στήριξέ με χωρίς παιχνίδια” αναφέρει σε ανάρτησή του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα, τονίζοντας πως δεν ήρθε στην πατρίδα του για να αναλώνεται σε καθημερινούς εσωκομματικούς εμφυλίους. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται στο ζήτημα της Αυγής, και διερωτάται πώς το καθημερινό φύλλο θα έκλεινε το 2022 με τη διπλάσια χρηματοδότηση, αλλά μπορεί να μείνει τώρα ανοιχτό με τη μισή;” Ποιος εργαλειοποιεί την αγωνία εργαζόμενων ανθρώπων αποκρύπτοντας τη δραματική πραγματική εικόνα;” διερωτάται.

Την ίδια ώρα, απάντηση σε δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία ο Αλέξης Τσίπρας δεν ανταποκρίθηκε στην επιστολή που απεστάλη σε όλους τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για οικονομική ενίσχυση της «Αυγής», δίνουν συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού και προέδρου του κόμματος.  «Η αγωνία των εργαζομένων δεν μπορεί να γίνεται φτηνό εμπόρευμα για εσωκομματική κατανάλωση», αναφέρουν κύκλοι του Αλέξη Τσίπρα και προσθέτουν πως «οι διαρροές ότι δεν ανταποκρίθηκε σε μια επιστολή που έλαβε ενώ βρίσκεται στο εξωτερικό φανερώνουν τη χυδαιότητα με την οποία οι υπεύθυνοι χειρίζονται ευαίσθητα ζητήματα». Αναφέρουν επίσης ότι ο κύριος Τσίπρας θεωρεί αυτονόητο ότι μόλις επιστρέψει θα συμβάλλει στην οικονομική ενίσχυση της Αυγής».  

Αντίστροφη μέτρηση για την συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Κινήματος Αλλαγής, οι εργασίες της οποίας ανοίγουν αύριο με ομιλία του Νίκου Ανδρουλάκη, ο οποίος αναμένεται να παρουσιάσει τον οδικό χάρτη του επόμενου διαστήματος με φόντο το αίτημα για επίσπευση των εσωκομματικών εκλογών και ανάδειξη νέας ηγεσίας. “Στην Κεντρική Επιτροπή της Κυριακής θα ανακοινώσω τις αποφάσεις και το σχέδιο μου για τη χώρα” δήλωσε σε πρόσφατη συνέντευξη ο Χάρης Δούκας. Χθες βράδυ εξάλλου με ανάρτηση του ο κ. Δούκας και απαντώντας σε σχόλιο του κυβερνητικού εκπροσώπου περί θεσμικού ζητήματος στο ενδεχόμενο υποψηφιότητας, δήλωσε ότι τις τελευταίες ημέρες δέχεται ακραίες επιθέσεις από την Κυβέρνηση. “Το Μαξίμου -προσθέτει ο κ. Δούκας- παρεμβαίνει στις εσωτερικές διαδικασίες του ΠΑΣΟΚ”. 

Τρομοκρατική ενέργεια χαρακτηρίζει ο υπουργός Εσωτερικών της Σερβίας Ίβιτσα Ντάτσιτς την επίθεση με τόξο που δέχθηκε νωρίτερα σήμερα, αστυνομικός μπροστά από την πρεσβεία του Ισραήλ στο Βελιγράδι. Το βέλος πέτυχε τον αστυνομικό στον τράχηλο ωστόσο κατάφερε να αμυνθεί πυροβολώντας τον δράστη, ο οποίος τραυματίστηκε θανάσιμα. Η ταυτότητα του δράστη παραμένει άγνωστη. Ο αστυνομικός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου θα υποβληθεί σε επέμβαση αφαίρεσης του βέλους από τον τράχηλο. 

Συναυλία – αφιέρωμα στις Ρόζα Εσκενάζυ, Στέλλα Χασκίλ και Μαρίκα Νίνου απόψε στις 9 στο πλαίσιο του φεστιβάλ Καλοκαίρι στην Αθήνα, που οργανώνει ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του δήμου Αθηναίων. Τραγουδά η Σοφία Παπάζογλου, στο πάρκο Βασίλης Αυλωνίτης, στη Ριζούπολη. 

Στην αθλητική επικαιρότητα… για τη φάση των 16 στο Euro, παίζουν

στις 7 Ελβετία – Ιταλία

στις 10 Γερμανία – Δανία.

Και ο καιρός….

Γενικά αίθριος για αύριο στην Αττική με ισχυρούς ανέμους. Θερμοκρασία από 24 έως 34 βαθμούς Κελσίου. 

Αυτή την ώρα, η θερμοκρασία στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι, είναι 32 βαθμοί.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα