back to top
28.1 C
Athens
Τρίτη, 2 Ιουλίου, 2024

28.1 C
Athens
Τρίτη, 2 Ιουλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 19:00

Διαβάστε επίσης

«Η προσπάθεια της Πυροσβεστικής είναι πολύ μεγάλη, δεν υπάρχει πλέον ενεργό μέτωπο», σημείωσε ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας  για τη φωτιά στην Πάρνηθα.

Την ίδια ώρα ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής επιχειρούν στην περιοχή Κατσιμίδι της Πάρνηθας. Στην περιοχή πνέουν δυνατοί άνεμοι ενώ δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές. 

Μήνυμα του 112 προειδοποίησε νωρίτερα τους κατοίκους να παραμείνουν σε ετοιμότητα και να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών ενώ η Αστυνομία έχει προχωρήσει σε εκτροπές της κυκλοφορίας στην ευρύτερη περιοχή.

Φωτιά έχει ξεσπάσει σε δύο σημεία της Σερίφου. “ Μη ελεγχόμενη χαρακτηρίζει την φωτιά ο δήμαρχος του νησιού, Κώστας Ρεβίνθης Ήχησε και το 112 στις περιοχές Ράμμος και Λιβαδάκια στο νησί. 

Υπό έλεγχο είναι η πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι στην περιοχή του Ασπροπύργου με το 112 να προειδοποιεί τους κατοίκους . Υπό έλεγχο και η πυρκαγιά στην Ελάτεια Φθιώτιδας.   

Πολύ υψηλός -και αύριο- ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς λόγω των ισχυρών ανέμων για τις περιφέρειες Αττικής, Πελοποννήσου, Κρήτης, Βορείου και Νοτίου Αιγαίου και Στερεάς Ελλάδας.

Αυξημένα μέτρα ασφαλείας έχει λάβει ο Δήμος Αθηναίων. Ο Εθνικός κήπος παραμένει κλειστός για το κοινό, ενώ η Δημοτική Αστυνομία έχει τεθεί σε επιφυλακή και drones ελέγχουν μεγάλους χώρους όπως τον Λυκαβηττό. Περιπολίες σε 24ωρη βάση πραγματοποιούνται σε όλους τους μεγάλους χώρους πρασίνου όπως Φιλοπάππου, Λυκαβηττό, Τουρκοβούνια και Ιλίσια ενώ σε ετοιμότητα βρίσκονται και υδροφόρες.

Δεμένα τα πλοία σε Ραφήνα και Λαύριο λόγω των θυελλωδών ανέμων. Από τον Πειραιά αναχωρούν μόνο τα συμβατικά πλοία.

“Έλα και ανάλαβε και θα είμαι συντεταγμένος στρατιώτης. Αν όμως δεν το επιθυμείς, στήριξέ με χωρίς παιχνίδια” αναφέρει σε ανάρτησή του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα, τονίζοντας πως δεν ήρθε στην πατρίδα του για να αναλώνεται σε καθημερινούς εσωκομματικούς εμφυλίους. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται και στο ζήτημα της Αυγής, διερωτώμενος “Ποιος εργαλειοποιεί την αγωνία εργαζόμενων ανθρώπων αποκρύπτοντας τη δραματική πραγματική εικόνα;” 
«Η αγωνία των εργαζομένων δεν μπορεί να γίνεται φτηνό εμπόρευμα για εσωκομματική κατανάλωση», αναφέρουν κύκλοι του Αλέξη Τσίπρα προσθέτοντας ότι ο κύριος Τσίπρας θεωρεί αυτονόητο ότι μόλις επιστρέψει θα συμβάλλει στην οικονομική ενίσχυση της Αυγής».  

Αντίστροφη μέτρηση για την συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Κινήματος Αλλαγής, οι εργασίες της οποίας ανοίγουν αύριο με ομιλία του Νίκου Ανδρουλάκη, ο οποίος αναμένεται να παρουσιάσει τον οδικό χάρτη του επόμενου διαστήματος με φόντο το αίτημα για επίσπευση των εσωκομματικών εκλογών και ανάδειξη νέας ηγεσίας. “Στην Κεντρική Επιτροπή της Κυριακής θα ανακοινώσω τις αποφάσεις και το σχέδιο μου για τη χώρα” δήλωσε σε πρόσφατη συνέντευξη ο Χάρης Δούκας. Χθες βράδυ εξάλλου με ανάρτηση του ο κ. Δούκας και απαντώντας σε σχόλιο του κυβερνητικού εκπροσώπου περί θεσμικού ζητήματος στο ενδεχόμενο υποψηφιότητας, δήλωσε ότι τις τελευταίες ημέρες δέχεται ακραίες επιθέσεις από την Κυβέρνηση. “Το Μαξίμου -προσθέτει ο κ. Δούκας- παρεμβαίνει στις εσωτερικές διαδικασίες του ΠΑΣΟΚ”. 

Νεαρός Σέρβος ο οποίος ασπάστηκε το Ισλάμ είναι ο δράσης της επίθεσης κατά του αστυνομικού φρουρού μπροστά από την πρεσβεία του Ισραήλ, σήμερα το πρωί στο Βελιγράδι, σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών της Σερβίας Ίβιτσα Ντάτσιτς, ο οποίος χαρακτήρισε την επίθεση, τρομοκρατική ενέργεια. Ο δράστης εκτόξευσε βέλος που πέτυχε στον τράχηλο τον αστυνομικό ο οποίος αντέδρασε πυροβολώντας και τραυματίζοντας θανάσιμα τον δράστη Οι αρχές προχώρησαν και στην σύλληψη ενός ύποπτου ατόμου που βρισκόταν κοντά στο σημείο την στιγμή της επίθεσης. Ο τραυματίας αστυνομικός υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση  και νοσηλεύεται στην εντατική.

Ξεκίνησε πριν από λίγη ώρα η μεγάλη πορεία υπερηφάνειας του Thessaloniki Europride 2024. Με την συμμετοχή χιλιάδων ανθρώπων από διάφορες χώρες και με αφετηρία το πάρκο της ΧΑΝΘ, η μεγάλη πολύχρωμη πορεία κινείται σε κεντρικούς δρόμους της πόλης για να καταλήξει στον Λευκό Πύργο, ο οποίος θα φωτιστεί στα χρώματα του ουράνιου τόξου. Στη συνέχεια, στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, θα πραγματοποιηθεί μεγάλη συναυλία.

Στην αθλητική επικαιρότητα… για τη φάση των 16 στο Euro, παίζουν: 

Αυτή την ώρα Ελβετία – Ιταλία

στις 22:00 Γερμανία – Δανία.

Και ο καιρός…. 

Γενικά αίθριος για αύριο στην Αττική με ισχυρούς ανέμους. Θερμοκρασία από 24 έως 34 βαθμούς Κελσίου. 

Αυτή την ώρα, η θερμοκρασία στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι, είναι 32 βαθμοί.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα