back to top
33.6 C
Athens
Δευτέρα, 1 Ιουλίου, 2024

33.6 C
Athens
Δευτέρα, 1 Ιουλίου, 2024

Χωρίς ενεργό μέτωπο η φωτιά στην Πάρνηθα – Ολονύχτια επιφυλακή

Διαβάστε επίσης

Λίγο μετά τις 18:00, δεν υπήρχε ενεργό μέτωπο, σύμφωνα με τον υπουργό Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Κικίλια, σημειώνοντας ωστόσο ότι οι δυνάμεις θα παραμείνουν στην περιοχή καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας.

«Έπειτα από 2,5 ώρες η φωτιά στην Πάρνηθα είναι χωρίς ενεργό μέτωπο, υπάρχουν μόνο διάσπαρτες εστίες. Η μάχη δεν τελείωσε, έχει δρόμο όλη τη νύχτα» τόνισε ο υπουργός.

Η πυρκαγιά στο Κατσιμίδι της Πάρνηθας που ξέσπασε το μεσημέρι και αμέσως ήχησε το 112, όπου προειδοποιούσε τους κατοίκους των γύρω περιοχών να είναι σε ετοιμότητα για εκκένωση,

Για την κατάσβεσή της κινητοποιήθηκαν περισσότεροι από 100 πυροσβέστες  ενώ από αέρος επιχειρησαν 12 εναέρια μέσα, 4 αεροσκάφη και 8 ελικόπτερα. Παράλληλα, τις πυροσβεστικές δυνάμεις συνέδραμαν στο έργο τους πλήθος εθελοντικών πυροσβεστικών οχημάτων καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου της Περιφέρειας Αττικής, των ΟΤΑ,  αλλά και του Γενικού Επιτελείου Εθνικής ‘Αμυνας.

Νωρίτερα και μετά την ολοκλήρωση της συντονιστικής σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας με την συμμετοχή των συναρμόδιων υπουργείων, Σωμάτων Ασφαλείας, των Ενόπλων Δυνάμεων και άλλων φορέων ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Βασίλης Βαθρακογιάννης ανέφερε ότι στην περιοχή της πυρκαγιάς στην Πάρνηθα, η ταχύτητα των ανέμων φτάνει τα 50 χιλιόμετρα, με ριπές που ξεπερνούν τα 100 χιλιόμετρα την ώρα. «Αυτές οι συνθήκες, αλλά και το γεγονός ότι στην περιοχή υπάρχουν πυλώνες υψηλής τάσης δυσχεραίνουν το επιχειρησιακό έργο των εναερίων μέσων, όπως τόνισε, και γι’ αυτό το λόγο επιχειρούν κυρίως ελικόπτερα».

«Γενικότερα οι συνθήκες που επικρατούν, είναι δύσκολες και επικίνδυνες» είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος, τόνισε ότι 40 πυρκαγιές σε αγροτοδασικές εκτάσεις έχουν εκδηλωθεί από τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, ενώ επισήμανε ότι σε κάθε περίπτωση, οι πολίτες, για τη δική τους ασφάλεια, θα πρέπει να ακολουθούν τις οδηγίες των αρμόδιων αρχών.

Άρση των εκτροπών κυκλοφορίας στην περιοχή Κατσιμίδι Πάρνηθας

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας άνοιξαν οι δρόμοι στην γύρω περιοχή όπου είχε εκδηλωθεί η φωτιά.

Παραμένουν μόνο οι εκτροπές στην Ταοίου στο ύψος της ταβέρνας “ΛΕΩΝΙΔΑΣ” και της ταβέρνας “ΧΑΝΙ”.

 

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα