back to top
26.5 C
Athens
Τρίτη, 2 Ιουλίου, 2024

26.5 C
Athens
Τρίτη, 2 Ιουλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 08:00

Διαβάστε επίσης

Διάσπαρτες εστίες υπάρχουν μόνο από τη μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε χθες το απόγευμα στη Σέριφο και πήρε διαστάσεις λόγω των ισχυρών ανέμων.

Ζημιές έχουν υποστεί σπίτια, κυρίως εξοχικές κατοικίες και ξωκκλήσια, ενώ καταστράφηκαν αποθήκες με εμπορεύματα. Συνολικά χθες εστάλησαν τρία μηνύματα από το 112 για την εκκένωση των οικισμών Ράμος, Λιβαδάκια, Καράβι, Κουταλάς, Γάνεμα, Βάγια, Καλό Αμπέλι και Λιβάδι.

Χωρίς ενεργό μέτωπο η πυρκαγιά που ξέσπασε χθες στο Κατσιμίδι της Πάρνηθας. Υπάρχουν μόνο διάσπαρτες εστίες οι οποίες αντιμετωπίζονται άμεσα καθώς στην περιοχή παραμένουν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις για τον κίνδυνο αναζωπύρωσης.

Πολύ υψηλός και σήμερα ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς λόγω των ισχυρών ανέμων σε Αττική, Κύθηρα, Βοιωτία, Εύβοια, Φθιώτιδα, Κορινθία, Αργολίδα, Λακωνία, Κρήτη, Λέσβο, Χίο, Σάμο, Ικαρία και Κυκλάδες.

Σε ισχύ και σήμερα τα αυξημένα μέτρα ασφαλείας που έχει λάβει ο Δήμος Αθηναίων, με περιπολίες της δημοτικής αστυνομίας και ελέγχους από drones σε όλους τους μεγάλους χώρους πρασίνου.

Σε μία ώρα ανοίγουν οι κάλπες στη Γαλλία για τις βουλευτικές εκλογές. Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις προβάδισμα στην πρόθεση ψήφου έχει το ακροδεξιό κόμμα Εθνικός Συναγερμός. Ακολουθεί η συμμαχία της γαλλικής αριστεράς, το Νέο Λαϊκό Μέτωπο και τρίτο έρχεται το προεδρικό κεντροδεξιό στρατόπεδο. Οι κάλπες θα κλείσουν στις 8 στις μεγάλες πόλεις.

Με ομιλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Κινήματος Αλλαγής, Νίκου Ανδρουλάκη, αρχίζουν στις 11 το πρωί οι εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος. Ο κ. Ανδρουλάκης, αναμένεται να παρουσιάσει τον οδικό χάρτη του επόμενου διαστήματος, με φόντο το αίτημα για επίσπευση των εσωκομματικών εκλογών και ανάδειξη νέας ηγεσίας. Εξάλλου, όπως έχει δηλώσει σε πρόσφατη συνέντευξή του, ο Χάρης Δούκας αναμένεται να ανακοινώσει τις αποφάσεις και το σχέδιό του για το ΠΑΣΟΚ και τη χώρα.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας ανακοίνωσε ότι ανακαλεί για διαβουλεύσεις στα Σκόπια τον πρέσβη του στα Τίρανα, αντιδρώντας έντονα στη χρήση του όρου Βορειομακεδόνες, για τον χαρακτηρισμό της “μακεδονικής” -όπως αναφέρει- μειονότητας που ζει στην Αλβανία. Παράλληλά εκφράζει την «σοβαρή ανησυχία» του για τα αποτελέσματα της απογραφής πληθυσμού που πραγματοποιήθηκε στην Αλβανία και εμφανίζει μειωμένο τον αριθμό των βορειομακεδόνων.

Στην αθλητική επικαιρότητα και τους σημερινούς αγώνες του Euro για τη φάση των 16, παίζουν στις 7: Αγγλία – Σλοβακία και στις 10: Ισπανία – Γεωργία. Χθες Ελβετία – Ιταλία 2-0 και Γερμανία – Δανία 2-0.

Και ο καιρός

Γενικά αίθριος στην Αττική με ισχυρούς ανέμους. Θερμοκρασία από 24 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα