back to top
26.5 C
Athens
Τρίτη, 2 Ιουλίου, 2024

26.5 C
Athens
Τρίτη, 2 Ιουλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 10:00

Διαβάστε επίσης

Με την προγραμματισμένη ομιλία του Νίκου Ανδρουλάκη στις 11 το πρωί ανοίγουν οι εργασίες της κρίσιμης συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Κινήματος Αλλαγής.

Στον απόηχο του αιτήματος για ανάδειξη νέας ηγεσίας, πληροφορίες θέλουν τον κ. Ανδρουλάκη να σηκώνει το γάντι, επιταχύνοντας τις διαδικασίες εκλογής το Φθινόπωρο, ενδεχομένως τον Οκτώβριο. Στη σημερινή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής αναμένεται να ανακοινώσει τις οριστικές του αποφάσεις και ο Χάρης Δούκας, με φόντο τη σύμπλευση με το Μανώλη Χριστοδουλάκη. Υπενθυμίζεται, ότι ο κ. Δούκας έχει ξεκαθαρίσει πως θα παραμείνει στο δήμο της Αθήνας σε οποιαδήποτε εξέλιξη. Τη δική του υποψηφιότητα αναμένεται-σύμφωνα με πληροφορίες -να καταθέσει και ο Παύλος Γερουλάνος.

Ανοικτές εδώ και μία ώρα οι κάλπες στη Γαλλία για τον πρώτο γύρο των βουλευτικών εκλογών. Οι δημοσκοπήσεις εκτιμούν ότι περίπου το 65% των ψηφοφόρων θα προσέλθουν στις κάλπες, και ότι σχεδόν ο ένας στους τρεις εξ αυτών θα ψηφίσει υπέρ του κόμματος της Μαρίν Λεπέν. Οι κάλπες θα κλείσουν στις 9 το βράδυ ώρα Ελλάδας.

Χωρίς ενεργό μέτωπο είναι η πυρκαγιά στη Σέριφο, μετά την ολονύχτια μάχη με τις φλόγες που έδωσαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις μαζί με εθελοντές. Όπως δήλωσε στον ΑΘΗΝΑ 9,84 ο δήμαρχος του νησιού Κωνσταντίνος Ρεβύνθης, οι όποιες διάσπαρτες εστίες αντιμετωπίζονται άμεσα από τις πυροσβεστικές δυνάμεις, οι οποίες παραμένουν σε επιφυλακή για τον κίνδυνο αναζωπύρωσης.

Χωρίς ενεργό μέτωπο και η πυρκαγιά που ξέσπασε χθες στο Κατσιμίδι της Πάρνηθας. Στην περιοχή παραμένουν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις για τον κίνδυνο αναζωπύρωσης.

Πολύ υψηλός και σήμερα ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς λόγω των ισχυρών ανέμων στις περιφέρειες Αττικής, Πελοποννήσου, Κρήτης, βορείου και νοτίου Αιγαίου και Στερεάς Ελλάδας.

Πέντε επιβαίνοντες του πλοίου ΣΑΟΝΗΣΟΣ τραυματίστηκαν ελαφρά μετά από πρόσκρουσή του στο φανάρι του λιμανιού της Φολέγανδρου, κατά τη διαδικασία πρόσδεσης. Στην περιοχή επικρατούσαν άνεμοι 7 με 8 μποφόρ. Πρόκειται για δύο επιβάτες και τρία μέλη του πληρώματος που μεταφέρθηκαν στο πολυδύναμο πολυιατρείο Φολεγάνδρου. Ο απόπλους του πλοίου απαγορεύθηκε ενώ δύτης θα επιθεωρήσει τα ύφαλα. Το πλοίο, με 24 επιβάτες, 29 μέλη πλήρωμα και 7 ΙΧ, εκτελούσε το δρομολόγιο Σύρο-Πάρο-Νάξο-Ιο-Σίκινο-Φολέγανδρο-Θηρασιά, Θήρα, Ανάφη.

Στην αθλητική επικαιρότητα και τους σημερινούς αγώνες του Euro για τη φάση των 16, παίζουν στις 7: Αγγλία – Σλοβακία και στις 10: Ισπανία – Γεωργία. Χθες Ελβετία – Ιταλία 2-0 και Γερμανία – Δανία 2-0.

Και ο καιρός

Γενικά αίθριος στην Αττική με ισχυρούς ανέμους. Θερμοκρασία από 24 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα