back to top
30.5 C
Athens
Τρίτη, 2 Ιουλίου, 2024

30.5 C
Athens
Τρίτη, 2 Ιουλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 13:00

Διαβάστε επίσης

Μεγάλη η κινητοποίηση της πυροσβεστικής καθώς νέα πυρκαγιά ξέσπασε πάλι στην Κερατέα, στην περιοχή Πλάκα, κοντά σε κατοικημένη περιοχή. 

Μήνυμα μέσω του 112 έλαβαν οι κάτοικοι στις περιοχές ΠαλαιοκαμάριζαΜαρκάτι, Πλάκα και Πανόραμα Κερατέας να απομακρυνθούν μέσω της παλαιάς οδού Αθηνών – Λαυρίου, προς Λαύριο. Λόγω της πυρκαγιάς η Αστυνομία προχώρησε σε εκτροπές κυκλοφορίας στην Παλαιά λεωφόρο Λαυρίου και λεωφόρο Πλάκας από την πλευρά Τογάνι και από την είσοδο για ΜαρκάτιΣτην περιοχή πνέουν πολύ ισχυροί άνεμοι. Επιχειρούν 56 πυροσβέστες, δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και αναμένονται και εναέρια μέσα. 

Οριοθετήθηκε νωρίτερα η φωτιά που ξέσπασε σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Κορνοφωλιά, στο Σουφλί, στον Έβρο. Στο σημείο επιχειρούν 26 πυροσβέστες, με μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος, τρία αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο. 

“Τα δύσκολα είναι μπροστά μας” τονίζει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, με αφορμή τη μάχη για την αντιμετώπιση πυρκαγιών. Τονίζει πως “μόνο αν ενώσουμε δυνάμεις, κράτος και πολίτες, μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την κλιματική κρίση”, ενώ αναφερόμενος στο μέτρο του καθαρισμού των οικοπέδων, κάνει λόγο για το χτίσιμο μιας νέας κουλτούρας πρόληψης και υπευθυνότητας. Κατά την εβδομαδιαία επισκόπηση του κυβερνητικού έργου, ο πρωθυπουργός εστιάζει μεταξύ άλλων και στη φωτιά στην Πάρνηθα, η οποία εντοπίστηκε άμεσα χάρη στην εναέρια επιτήρηση με drones, που εφαρμόζεται από φέτος για τα δάση και ορεινούς όγκους της Αττικής.  

Με την αναφορά “καιρός να ξαναγνωριστούμε” ξεκίνησε την ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ Κινήματος Αλλαγής, ο Νικος Ανδρουλάκης, κάνοντας μία αναδρομή στα όσα κατέκτησε το κόμμα επί προεδρίας του, αναγνωρίζοντας ότι δεν πέτυχε το στόχο των ευροεκλογών για τη δεύτερη θέση. Η ομιλία του κυρίου Ανδρουλάκη είναι σε εξέλιξη. Στον απόηχο του αιτήματος για ανάδειξη νέας ηγεσίας, πληροφορίες θέλουν τον κ. Ανδρουλάκη να σηκώνει το γάντι, επιταχύνοντας τις διαδικασίες εκλογής το Φθινόπωρο, ενδεχομένως τον Οκτώβριο. Στη σημερινή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής αναμένεται να ανακοινώσει τις οριστικές του αποφάσεις και ο Χάρης Δούκας, με φόντο τη σύμπλευση με το Μανώλη Χριστοδουλάκη. Υπενθυμίζεται, ότι ο κ. Δούκας έχει ξεκαθαρίσει πως θα παραμείνει στο δήμο της Αθήνας σε οποιαδήποτε εξέλιξη. Τη δική του υποψηφιότητα αναμένεται-σύμφωνα με πληροφορίες -να καταθέσει και ο Παύλος Γερουλάνος. 

Ανοικτές οι κάλπες στη Γαλλία για τον πρώτο γύρο των βουλευτικών εκλογών. Οι δημοσκοπήσεις εκτιμούν ότι σχεδόν ο ένας στους τρεις ψηφοφόρους που θα προσέλθουν στις κάλπες, θα ψηφίσει υπέρ του κόμματος της Μαρίν Λεπέν. Οι κάλπες θα κλείσουν στις 9 το βράδυ ώρα Ελλάδας. 

Δύο νεκροί και ένας αγνοούμενος στην Ελβετία, στο νοτιοανατολικό καντόνι του Τιτσίνο έπειτα από κατολίσθηση που προκλήθηκε από καταρρακτώδεις βροχές, οι οποίες πλήττουν από χθες μεγάλο μέρος της χώρας. 

Στην αθλητική επικαιρότητα και τους σημερινούς αγώνες του Euro για τη φάση των 16, παίζουν στις 7: Αγγλία – Σλοβακία και στις 10: Ισπανία – Γεωργία. Χθες προκρίθηκαν Ελβετία και Γερμανία. 

Και ο καιρός

Γενικά αίθριος  στην Αττική με ισχυρούς ανέμους. Θερμοκρασία από 24 έως 36 βαθμούς Κελσίου.   

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα