back to top
34.1 C
Athens
Τρίτη, 2 Ιουλίου, 2024

34.1 C
Athens
Τρίτη, 2 Ιουλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 15:00

Διαβάστε επίσης

Συνεχή είναι τα μηνύματα μέσω του 112 για εκκένωση οικισμών μετά τη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε στην Κερατέα, στην περιοχή Πλάκα, ενώ οι φλόγες έχουν φθάσει ήδη σε σπίτια, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι κάποια έχουν καεί.

Μηνύματα για απομάκρυνση έχουν λάβει οι κάτοικοι στις περιοχές Παλαιοκαμάριζα, Μαρκάτι, Πλάκα, Πανόραμα και Άγιος Γεώργιος Θορικού, να μετακινηθούν μέσω της παλαιάς οδού Αθηνών – Λαυρίου, προς Λαύριο. Μήνυμα μέσω του 112 έλαβαν και οι κάτοικοι στον Άγιο Κωνσταντίνο να απομακρυνθούν μέσω Καμάριζας προς Λαύριο.

Αυτή την ώρα, επιχειρούν 138 πυροσβέστες με 8 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ ρίψεις νερού πραγματοποιούν 8 αεροσκάφη και 9 ελικόπτερα. Στην περιοχή πνέουν άνεμοι 6 μποφόρ, ενώ οι ριπές του ανέμου φθάνουν και τα 9 μποφόρ δυσχεραίνοντας την προσπάθεια κατάσβεσης.

Η Αστυνομία έχει προχωρήσει σε εκτροπές κυκλοφορίας των οχημάτων στην Παλαιά λεωφόρο Λαυρίου και λεωφόρο Πλάκας από την πλευρά Τογάνι, και από την είσοδο για Μαρκάτι. Εκτροπές υπάρχουν και στη Λεωφόρο Αθηνών – Σουνίου και λεωφόρο Καραμανλή, στη Λεωφόρο Λαυρίου και Καμάριζας και στην επαρχιακή οδό Κερατέας- Αναβύσσου και στην παλαιά λεωφόρο Λαυρίου.

“Τα δύσκολα είναι μπροστά μας” τονίζει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, με αφορμή τη μάχη για την αντιμετώπιση πυρκαγιών κατά την εβδομαδιαία επισκόπηση του κυβερνητικού έργου. Τονίζει πως “μόνο αν ενώσουμε δυνάμεις, κράτος και πολίτες, μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την κλιματική κρίση”, ενώ αναφερόμενος στο μέτρο του καθαρισμού των οικοπέδων, κάνει λόγο για το χτίσιμο μιας νέας κουλτούρας πρόληψης και υπευθυνότητας.

Εσωκομματικές εκλογές στις 6 και στις 13 Οκτωβρίου, πρότεινε ο Νίκος Ανδρουλάκης στην συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Κινήματος Αλλαγής. Οι υποψηφιότητες -σύμφωνα με την ίδια πρόταση-θα παρουσιαστούν 3 εβδομάδες πριν από τον πρώτο γύρο σε ανοιχτή Κεντρική Επιτροπή .Επιπλέον ζήτησε ανοιχτό τηλεοπτικό διάλογο μεταξύ τω υποψηφίων. Τόνισε πως η εσωκομματική συζήτηση για την αλλαγή προέδρου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ δεν ξεκίνησε με ευθύνη του, ωστόσο είναι ευθύνη του να κλείσει το συντομότερο δυνατόν. Ο κ. Ανδρουλάκης παραδέχτηκε λάθη στην τακτική του κόμματος, αναλαμβάνοντας την ευθύνη, λέγοντας. μεταξύ άλλων: σε κάποια κρίσιμα ζητήματα, εμφανιστήκαμε με διγλωσσία και θολό μήνυμα και είναι κάτι που επιτέλους πρέπει να διορθώσουμε . «Αν δεν εγκλωβιστούμε σε μια δίνη εσωστρέφειας το ΠΑΣΟΚ θα είναι ο βασικός πόλος αντιπολίτευσης . Αντίπαλοι μας δεν υπάρχουν σε αυτή εδώ την αίθουσα. Μπορεί να έχουμε διαφορετικές προσεγγίσεις αλλά μάθαμε να προχωράμε μαζί δήλωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης ο οποίος εμφανίστηκε ενωτικός. Δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι , νικητής είναι η παράταξη μας, χρέος μας να δικαιώσουμε τις αγωνίες του ελληνικού λαού.

Ανοιχτές οι κάλπες στη Γαλλία για τον πρώτο γύρο των βουλευτικών εκλογών. Οι δημοσκοπήσεις εκτιμούν ότι σχεδόν ο ένας στους τρεις ψηφοφόρους που θα προσέλθουν στις κάλπες, θα ψηφίσει υπέρ του κόμματος της Μαρίν Λεπέν. Οι κάλπες θα κλείσουν στις 9 το βράδυ ώρα Ελλάδας. Από εκείνη την ώρα, η Αθηνά Κορλίρα και ο Πάνος Πολυζωίδης θα βρίσκονται στο στούντιο του ΑΘΗΝΑ 9,84 και με συνδέσεις από τη γαλλική πρωτεύουσα, θα μας μεταφέρουν όλες τις εξελίξεις.

Δύο νεκροί και ένας αγνοούμενος στην Ελβετία, στο νοτιοανατολικό καντόνι του Τιτσίνο έπειτα από κατολίσθηση που προκλήθηκε από καταρρακτώδεις βροχές, οι οποίες πλήττουν από χθες μεγάλο μέρος της χώρας.

Συναυλία – παραδοσιακό γλέντι με το συγκρότημα Ξέφραγο Αμπέλι απόψε στις 9 στην πλατεία Ναθαναήλ, στα Πατήσια, στο πλαίσιο του φεστιβάλ Καλοκαίρι στην Αθήνα, που οργανώνει ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του δήμου Αθηναίων.

Στην αθλητική επικαιρότητα και τους σημερινούς αγώνες του Euro για τη φάση των 16, παίζουν στις 7: Αγγλία – Σλοβακία και στις 10: Ισπανία – Γεωργία. Χθες προκρίθηκαν Ελβετία και Γερμανία.

Και ο καιρός

Γενικά αίθριος στην Αττική με ισχυρούς ανέμους. Θερμοκρασία από 24 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα