back to top
35.1 C
Athens
Τρίτη, 2 Ιουλίου, 2024

35.1 C
Athens
Τρίτη, 2 Ιουλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 20:00

Διαβάστε επίσης

Να ξεκινήσουμε το δελτίο με μία εξαιρετικά δυσάρεστη είδηση. Ένας 45χρονος άνδρας έχασε τη ζωή του από ανακοπή που υπέστη ενώ βρισκόταν στην περιοχή της Σταμάτας και προσπαθούσε να σωθεί.

Ανεξέλεγκτο μαίνεται το μέτωπα της φωτιάς στη Σταμάτα Αττικής, με τους πυροσβέστες να καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για τον περιορισμό της φωτιάς. Ωστόσο η πυρκαγιά στην Κερατέα βρίσκεται σε ύφεση με μικρές αναζωπυρώσεις που όμως ελέγχονται.

Νέα μηνύματα του 112 κάλεσαν όσους βρίσκονται στις περιοχές Γαλήνη και Ροδόπολη να απομακρυνθούν μέσω της λεωφόρου Σταμάτας προς τη Δροσιά. Η Αστυνομία έχει προχωρήσει σε εκτροπές κυκλοφορίας των οχημάτων στην περιοχή.

Συνεχίζεται η μάχη των επίγειων και εναέριων μέσων και στην πυρκαγιά στην Κερατέα, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι οι φλόγες έχουν κάψει σπίτια καθώς η φωτιά πέρασε μέσα από τον οικισμό Μαρκάτι .

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πολιτική Προστασία, η πυρκαγιά δεν έχει ενιαίο μέτωπο, αλλά υπάρχουν τέσσερις διαφορετικές εστίες ενώ σε ισχύ παραμένουν εκτροπές κυκλοφορίας στην ευρύτερη περιοχή.

Οι υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων βρίσκονται σε επιφυλακή και ελέγχουν προληπτικά όλους τους μεγάλους χώρους πρασίνου με κλιμάκια, σύμφωνα με το σχέδιο «ΙΟΛΑΟΣ».

Παράλληλα σε εξέλιξη βρίσκεται και η φωτιά που έχει ξεσπάσει στην περιοχή της Ριτσώνας. Οι πυκνοί μαύροι καπνοί έχουν καλύψει την ευρύτερη περιοχή, καθώς καίγονται υλικά που υπάρχουν στον περιβάλλοντα χώρο εργοστασίου ανακύκλωσης απέναντι από το εργοστάσιο Παπουτσάνης.

Φωτιά εκδηλώθηκε το απόγευμα της Κυριακής σε δασική έκταση στην περιοχή Δίστομο Βοιωτίας

Στην απόλυτη ετοιμότητα του μηχανισμού της Περιφέρειας, ώστε να συνδράμει άμεσα και αποτελεσματικά με όποιον τρόπο ζητηθεί από τις αρμόδιες αρχές στην προσπάθεια κατάσβεσης των πυρκαγιών που μαίνονται στην Αττική, αναφέρθηκε ο Περιφερειάρχης Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος βρέθηκε το απόγευμα στο Κέντρο Επιχειρήσεων Πολιτικής Προστασίας, προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία των πολλαπλών μετώπων.

Την πρόθεσή του να είναι υποψήφιος στην εκλογική αναμέτρηση για την προεδρεία του ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝΑΛ ανακοίνωσε νωρίτερα ο Χάρης Δούκας από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος. “Θα αναλάβω και θα αναμετρηθώ με αυτή την ευθύνη. Μπαίνω μπροστά, Πάμε τώρα. Σε αυτή την προσπάθεια θα είμαι παρών με το ΠΑΣΟΚ τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων”. Ο κ. Δούκας ανέφερε μεταξύ άλλων οτι “το ΠΑΣΟΚ έδωσε τη μάχη του, η 3η θέση όμως δεν μας καθιστά δύναμη ανατροπής, ο κόσμος γύρισε την πλάτη στο πολιτικό σύστημα. Πρέπει να ξαναπιάσουμε το νήμα της ιστορίας, να φανούμε αντάξιοι. Συντεταγμένα να δώσουμε τη μάχη επανεκκίνησης οχι για να νικήσουμε τον Κασσελάκη αλλά για να νικήσουμε τη ΝΔ στις επόμενες εθνικές εκλογές”, επεσήμανε ο κ. Δούκας.

Νωρίτερα ο Νίκος Ανδρουλάκης πρότεινε εσωκομματικές εκλογές στις 6 και στις 13 Οκτωβρίου.

Την υποψηφιότητα του ανακοίνωσε και ο Παύλος Γερουλάνος ο οποίος παρουσιάζοντας την πολιτική του πλατφόρμα ο κ. Γερουλάνος έδωσε έμφαση στο τρίπτυχο “Σχέδιο, για την κοινωνία. Κόμμα που ακούει την κοινωνία. Ενότητα με προοπτική” και απηύθυνε έκκληση για ψυχραιμία.

Στο 59,39% των εγγεγραμμένων στους εκλογικούς καταλόγους ανέβηκε, τρεις ώρες πριν κλείσουν οι κάλπες, η συμμετοχή των Γάλλων στο σημερινό πρώτο γύρο των βουλευτικών εκλογών. Το 2022 η αντίστοιχη συμμετοχή ήταν στο 39,42%, ενώ το 2017 ήταν στο 40,75.%. Πρόκειται για την μεγαλύτερη συμμετοχή σε βουλευτικές εκλογές από το 1978.Οι κάλπες θα κλείσουν στις 9 το βράδυ ώρα Ελλάδας. Από εκείνη την ώρα, η Αθηνά Κορλίρα και ο Πάνος Πολυζωίδης θα βρίσκονται στο στούντιο του ΑΘΗΝΑ 9,84 και με συνδέσεις από τη γαλλική πρωτεύουσα, θα μας μεταφέρουν όλες τις εξελίξεις.

Τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και πολλοί άλλοι τραυματίστηκαν σήμερα σε μια έκρηξη που προκλήθηκε από φιάλη αερίου σε εστιατόριο στη δυτική Τουρκία, ανακοίνωσαν οι τοπικές Αρχές. «Τέσσερις πολίτες μας έχασαν τη ζωή τους και πολλοί ακόμη τραυματίστηκαν, ορισμένοι από τους οποίους νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση», δήλωσε ο κυβερνήτης της επαρχίας της Σμύρνης, Σουλεϊμάν Έλμπαν.

Στην αθλητική επικαιρότητα και τους σημερινούς αγώνες του Euro για τη φάση των 16,

Αγγλία – Σλοβακία 0-1 στο ημίχρονο

στις 22:00 Ισπανία – Γεωργία.

Χθες προκρίθηκαν Ελβετία και Γερμανία.

Και ο καιρός….

Γενικά αίθριος αύριο στην Αττική με ισχυρούς ανέμους. Θερμοκρασία από 24 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα