back to top
32.3 C
Athens
Τρίτη, 2 Ιουλίου, 2024

32.3 C
Athens
Τρίτη, 2 Ιουλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 23:00

Διαβάστε επίσης

Καλύτερη είναι η εικόνα από τα μέτωπα της φωτιάς σε Σταμάτα και Κερατέα, καθώς νωρίς το βράδυ έπεσαν οι άνεμοι και αυτό αποτέλεσε τον μεγαλύτερο σύμμαχο των πυροσβεστών που κατέβαλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες για τον περιορισμό των δύο πυρκαγιών. Ωστόσο, η φωτιά στη Σταμάτα πήρε διαστάσεις τραγωδίας, καθώς ένας 45χρονος κάτοικος πέθανε από ανακοπή καρδιάς έχοντας εισπνεύσει καπνούς.

 Σε δηλώσεις του ο  υπουργός πολιτικής προστασίας Βασίλης Κικίλιας τόνισε ότι  η φωτιά στη Σταμάτα είναι χωρίς ενεργό μέτωπο  ενώ  μικρές αναζωπυρώσεις στην Κερατέα αντιμετωπίζονται . Όπως είπε ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις θα παραμένουν και στις δύο περιοχές καθόλη τη διάρκεια της νύχτας συνεχίζοντας το έργο της κατάσβεσης. Συνολικά επιχείρησαν 288 πυροσβέστες με 80 οχήματα, 13 ελικόπτερα ,12 αεροσκάφη και ομάδες δασοκομάντο, όπως ανέφερε ο υπουργός.

Στην εκκένωση της δομής προσφύγων στην Ριτσώνα, προχώρησαν οι αρχές καθώς οι πυκνοί καπνοί από την πυρκαγιά στην εταιρεία ανακύκλωσης φτάνουν στην δομή. Οι φιλοξενούμενοι  μεταφέρθηκαν σε άλλες κοντινότερες δομές ενώ η φωτιά εξακολουθεί να καίει στο κέντρο του εργοστασίου.

 Πυρκαγιά έχει ξεσπάσει  στο νησί της Ζακύνθου στην περιοχή της Αγίας Μαρίνας. Το μέτωπο της φωτιάς είναι σχετικά μεγάλο, ενώ η περιοχή που ξέσπασε είναι δύσβατη. Το θετικό είναι ότι δεν απειλούνται κατοικίες. Στο σημείο έχουν σπεύσει και επιχειρούν 14 οχήματα της Πυροσβεστικής  και 30 άνδρες. Μαζί τους βρίσκονται μέλη εθελοντικών ομάδων του νησιού, και στελέχη της Πολιτικής Προστασίας.

Σε τρεις συλλήψεις και στην επιβολή διοικητικών προστίμων προχώρησαν οι Αρχές σε Σαλαμίνα, Αττική, Ιωάννινα, Θάσο, Θεσσαλονίκη και Ηλεία. Μάλιστα την Κυριακή 30/06 συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από ανακριτικούς υπαλλήλους της Π.Υ Νέας Μάκρης, αλλοδαπός, ως υπαίτιος πρόκλησης πυρκαγιάς από πρόθεση σε χορτολιβαδική έκταση κοντά στο ρέμα Ραφήνας στην Αττική.

Να αλλάξουμε θέμα

Ο Εθνικός Συναγερμός, το κόμμα της Μαρί Λεπέν με 33% καταλαμβάνει την πρώτη θέση στις σημερινές βουλευτικές εκλογές στη Γαλλία σύμφωνα με τον γαλλικό τηλεοπτικό σταθμό BFM. Στην δεύτερη θέση έρχεται το νέο Λαϊκό Μέτωπο της αριστεράς με 28,5% και στην τρίτη θέση η παράταξη του προέδρου Μακρόν με 22%. 

.Την πρόθεσή του να είναι υποψήφιος στην εκλογική αναμέτρηση για την προεδρεία του ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝΑΛ ανακοίνωσε νωρίτερα ο Χάρης Δούκας από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος. “Θα αναλάβω και θα αναμετρηθώ με αυτή την ευθύνη. Μπαίνω μπροστά, Πάμε τώρα. Σε αυτή την προσπάθεια θα είμαι παρών με το ΠΑΣΟΚ τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων”. Νωρίτερα ο Νίκος Ανδρουλάκης που είχε ανακοινώσει την υποψηφιότητά του πρότεινε εσωκομματικές εκλογές στις 6 και στις 13 Οκτωβρίου.

Την υποψηφιότητα του ανακοίνωσε και ο Παύλος Γερουλάνος ο οποίος παρουσιάζοντας την πολιτική του πλατφόρμα ο κ. Γερουλάνος έδωσε έμφαση στο τρίπτυχο “Σχέδιο, για την κοινωνία. Κόμμα που ακούει την κοινωνία. Ενότητα με προοπτική” και απηύθυνε έκκληση για ψυχραιμία. 

Στην αθλητική επικαιρότητα και τους σημερινούς αγώνες του Euro για τη φάση των 16,

Αγγλία – Σλοβακία 2-1 

Ισπανία – Γεωργία. 1-1 στο ημίχρονο 

Χθες προκρίθηκαν Ελβετία και Γερμανία.

Τζακ ποτ στην αποψινή κλήρωση του τζόκερ. Οι τυχεροί αριθμοί είναι: 5, 7, 9, 26, 31 και Τζόκερ ο αριθμός 18.

Και ο καιρός…. 

Γενικά αίθριος αύριο στην Αττική με ισχυρούς ανέμους. Θερμοκρασία από 24 έως 36 βαθμούς Κελσίου.  

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα