back to top
30.4 C
Athens
Τρίτη, 2 Ιουλίου, 2024

30.4 C
Athens
Τρίτη, 2 Ιουλίου, 2024

Ισπανία – Γεωργία 4-1: Πέρασε με ανατροπή και τώρα… Γερμανία

Διαβάστε επίσης

Η Ισπανία τελείωσε το ταξίδι της Γεωργίας, νίκησε με…άνετη ανατροπή 4-1 και την Παρασκευή (5/7) θα παίξει προημιτελικό με την Γερμανία.

Η Ισπανία μπορεί να βρέθηκε πίσω στο σκορ, αλλά αντέδρασε και νίκησε άνετα τη Γεωργία με 4-1 κάνοντας επίδειξη ισχύος και θα παίξει την Παρασκευή (5/7) προημιτελικό σαν… τελικό με την Γερμανία. Απάντησε στο αυτογκόλ του Λε Νορμάντ με τέρματα του κορυφαίου Ρόδρι και του Φαμπιάν Ρουίθ. Για να έρθουν άλλαδύο από Νίκο Γουίλιαμς και Όλμο.

Στην Κολονία η Ισπανία κυριάρχησε από την αρχή κλείνοντας την Γεωργία στο μισό γήπεδο και στο 5′ ο Μαμαρντασβίλι μπλόκαρε την προβολή του Πέδρι, ενώ στο 9′ απέκρουσε την κοντινή κεφαλιά του Καρβαχάλ. Στην πρώτη αντεπίθεσή της, όμως, η ομάδα του Βίλι Σανιόλ προηγήθηκε με αυτογκόλ του Λε Νορμάντ σε σέντρα του Κακαμπάτζε στο 18′. όλη η φάση άρχισε από τον Κβαρατσχέλια.

Οι Ισπανοί απείλησαν με τον Ρουίθ στο 22′ και τον Πέδρι στο 27′, αλλά οι Γεωργιανοί με ανεβασμένη ψυχολογία ήταν εξαιρετικά επικίνδυνοι στις αντεπιθέσεις με Κβαρατσχέλια και Μικαουτάντζε. Στο 35′ ο Μαμαρντασβίλι έδιωξε δύσκολα το σουτ του Κουκουρέγια, όπως και λίγο αργότερα αυτό του Νίκο Γουίλιαμς. Δεν κατάφερε ωστόσο το ίδιο στο 38′, με τον Ρόδρι εντός περιοχής να βρίσκει το χώρο για το σουτ και να σημαδεύει στη γωνία για το 1-1.
Στο 48′ ο Κβαρατσχέλια είδε από τη σέντρα εκτός εστίας τον Σιμόν και παραλίγο να σκοράρει, αλλά στο 51′ η Ισπανία βρήκε το δεύτερο γκολ. Ο Μαμαρντασβίλι απέκρουσε το φάουλ του Γιαμάλ, αλλά στη συνέχεια της επίθεσης από τη σέντρα του Γιαμάλ ο Φαμπιάν Ρουίθ με κεφαλιά από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Στο 62′ ο Γιαμάλ αστόχησε από καλή θέση, όπως και ο Τσιταϊσβίλι στο 68′. Για να έρθει το τρίτο γκολ της Ισπανίας με φανταστική προσπάθεια και αριστερό σουτ του Νίκο Γουίλιαμς στο 75′ μετά από πάσα του Ρουίθ. Από τα ωραιότερα γκολ του τουρνουά. Ο Ντάνι Όλμο με ωραίο αριστερό πλασέ στη γωνία μετά από προσποίηση έκανε το 4-1 με τους Ισπανούς να μην έχουν σταματημό.

Διαιτητής ο Γάλλος Φρανσουά Λετεσιέ.

ΙΣΠΑΝΙΑ: Σιμόν, Καρβαχάλ (81′ Νάβας), Λε Νορμάντ, Λαπόρτ, Κουκουρέγια (66′ Γκριμάλντο), Πέδρι (52′ Όλμο), Ρόδρι, Φαμπιάν Ρουίθ (81′ Μερίνο), Γιαμάλ, Μοράτα (66′ Ογιαρθάμπαλ), Γουίλιαμς

ΓΕΩΡΓΙΑ: Μαμαρντασβίλι, Κακαμπάτζε, Γκβελεσιάνι (79′ Κβεκβεσκίρι) , Κασία, Ντβάλι, Λοτσοσβίλι (63΄Τσιταϊσβίλι), Κιτεϊσβίλι (41′ λ.τ. Αλτουνασβίλι), Κοτσορασβίλι, Τσακβετάντζε (64΄Νταβιτασβίλι), Μικαουτάντζε (79′ Ζιβζιβάτζε) , Κβαρατσχέλια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα