back to top
34.1 C
Athens
Τρίτη, 2 Ιουλίου, 2024

34.1 C
Athens
Τρίτη, 2 Ιουλίου, 2024

Μάχη με τις φλόγες στη Σταμάτα

Διαβάστε επίσης

Νέο πύρινιο μέτωπο ξέσπασε λίγο μετά τις 4 στη Σταμάτα Διονύσου. Η πυρκαγιά καίει δασική έκταση και είναι κοντά σε σπίτια.

Ενισχύονται συνεχώς οι επίγειες και εναέριες δυνάμεις οι οποίες προσπαθούν να αναχαιτίσουν το πύρινο μέτωπο πριν προσεγγίσει κατοικημένη περιοχή.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από την Πυροσβεστική, για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν αυτή την ώρα 106 πυροσβέστες με 6 πεζοπόρα τμήματα και 24 οχήματα και εθελοντές, ενώ από αέρος συνδράμουν τις επίγειες δυνάμεις 11 αεροσκάφη και 7 ελικόπτερα.

Προειδοποιητικό μήνυμα στάλθηκε λίγο πριν τις 18:00 από το 112 προς τους κατοίκους του Διονύσου προκειμένου να πάρουν μέτρα προστασίας, λόγω των καπνών από την φωτιά στη Σταμάτα.

Ειδικότερα, το μήνυμα αναφέρει: «Σε εξέλιξη δασική πυρκαγιά στη περιοχή Σταμάτα. Οι καπνοί κατευθύνονται στην περιοχή του Διονύσου. Αν βρίσκεστε στην περιοχή του Διονύσου παραμείνετε σε εσωτερικούς χώρους, κλείστε πόρτες και παράθυρα».

Παράλληλα από τo 112 στάλθηκε μήνυμα στους κατοίκους της περιοχής να απομακρυνθούν από την περιοχή της Αμυγδαλέζας μέσω Λεωφόρου Σταμάτας προς την Πλατεία Σταμάτας.

Λίγα λεπτά αργότερα νέο μηνυμα του 112 καλεί όσους βρίσκονται στην περιοχή της Γαλήνης και Ροδόπολης να απομακρυνθούν μέσω της λεωφόρου Σταμάτας προς τη Δροσιά.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις 

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από την ΕΛΑΣ οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που είναι σε εφαρμογή στο Δήμο Διονύσου, λόγω της πυρκαγιάς στη Σταμάτα είναι οι εξής:

-Μακεδονίας και Μεγάλου ‘Αλεξάνδρου,

-Πλατεία Σταμάτας,

-Μαραθώνος και Μεγάλου Αλεξάνδρου,

-Δροσιάς Σταμάτας και Ροδοπόλεως,

-Έξοδος Αγίου Στεφάνου Κρυονέρι,

-Αγίου Ιωάννου και Γαλήνης,

-Πλατεία Δροσιάς,

-Χελμού και Μαραθώνος,

-Διονύσου από ‘Αγιο Πέτρο,

-Μεγάλου Αλεξάνδρου και Παπαφλέσσα,

-Διονύσου και Καίρη,

-Διονύσου και Θησέως,

-Διονύσου και Ρόδων,

-Μητροπολίτου Κυδωνίων και Αγίου Ιωάννου,

-Διονύσου και Δημοκρατίας,

-Διονύσου και Ανατολής από Νέα Μάκρη.

 

Δημήτρης Πέρρος/ ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα