back to top
34.1 C
Athens
Τρίτη, 2 Ιουλίου, 2024

34.1 C
Athens
Τρίτη, 2 Ιουλίου, 2024

Υποψήφιος για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ ο Χάρης Δούκας – «Ζητώ τη στήριξή σας»

Διαβάστε επίσης

«Θα αναλάβω και θα αναμετρηθώ με αυτή την ευθύνη. Μπαίνω μπροστά, Πάμε τώρα. Σε αυτή την προσπάθεια θα είμαι παρών με το ΠΑΣΟΚ» τόνισε ο Χάρης Δούκας γνωστοποιώντας έτσι την πρόθεση του να είναι υποψήφιος στην εκλογική κούρσα.

Ο κ. Δούκας ανέφερε μεταξύ άλλων οτι το ΠΑΣΟΚ έδωσε τη μάχη του, η 3η θέση όμως δεν μας καθιστά δυναμη ανατροπής, ο κόσμος γύρισε την πλάτη στο πολιτικό σύστημα. Πρέπει να ξαναπιάσουμε το νήμα της ιστορίας, να φανουμε αντάξιοι, επεσήμανε ο κ. Δούκας

Αναφέρθηκε στο παράδειγμα της Αθήνας όπως είπε: Στο δήμο της Αθηνας δώσαμε μια μεγάλη μάχη απέναντι στον εκλεκτό της ΝΔ, που οι περισσότεροι τη θεωρούσαν χαμένη , η νίκη της Αθήνας να γίνει η απαρχή μιας νέας νικηφόρας πορείας . Συντεταγμένα να δώσουμε τη μάχη επανεκκίνησης οχι για να νικήσουμε τον Κασσελάκη αλλά για να νικήσουμε τη ΝΔ στις επόμενες εθνικές εκλογές.

Απαντώντας στις επικρίσεις που δέχεται οτι είναι μόλις 6 μήνες στο τιμόνι του δήμου, ο κ. Δούκας αφού επανέλαβε ότι θα παραμείνει στο Δήμο της Αθήνας σε οποιαδήποτε εξέλιξη ανέφερε με νόημα: Οι συνθήκες επιβάλλουν το πότε. Δηλώνω ότι θα παραμείνω δήμαρχος σε κάθε περίπτωση, γιατί αποτελεί αμοιβαίο πλεονέκτημα για την πόλη και το Δήμο». Μάλιστα αναφέρθηκε σε ανάλογα ευρωπαικά παραδείγματα, όπως η περίπτωση Κόστα στην Πορτογαλία, ο οποίος διετέλεσε δήμαρχος και πρόεδρος κόμματος για να αναλάβει στην συνέχεια τα πρωθυπουργικά ηνία.

Ο Χάρης Δούκας ζήτησε να μην ανοίξει νέος κύκλος εσωστρέφειας, να ξαναγίνουμε κινημα μελών και όχι στελεχών , χωρίς αποκλεισμούς.
Μίλησε για ηγεσία που θα λειτουργεί συμμετοχικά. «Μόνος του κανένας δεν μπορεί. Ενώνουμε δυνάμεις. Ζητώ τη δική σας στήριξη και βλέπω μπροστά. Και δεν μπορούμε, δεν πρέπει να συμβιβαστούμε με την κατάσταση αυτή. Πρέπει να ξαναπιάσουμε το νήμα της Ιστορίας, να φανούμε αντάξιοι της ιστορικής μας διαδρομής. Του Ανδρέα Παπανδρέου της αλλαγής, του Κώστα Σημίτη του εκσυγχρονισμού, του Γιώργου Παπανδρέου των μεγάλων τομών εν μέσω μιας κρίσης που ξεπερνούσε τα όρια και τις δυνάμεις της Ελλάδας,
του Ευάγγελου Βενιζέλου που κράτησε την πατρίδα ζωντανή, της αείμνηστης Φώφης Γεννηματά που ξανάχτισε το ΠΑΣΟΚ από τις στάχτες του, και του Νίκου Ανδρουλάκη που ενίσχυσε τα ποσοστά μας. Κλείνοντας τον κύκλο της επιβίωσης του ΠΑΣΟΚ, είναι τώρα η ώρα να ανοίξουμε τον κύκλο της υπέρβασης. Για να ξανακάνουμε το ΠΑΣΟΚ ένα μεγάλο κίνημα Αλλαγής, χρειάζεται να ανατάξουμε τις δυνάμεις του».

Τέλος, ο κ.Δούκας κατήγγειλε ακραίες επιθέσεις από την δεξιά και ακροδεξιά, αναφερόμενος εκ νέου στις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου που εκπορεύονται από το Μαξίμου.

Κατερίνα Παπαβασιλείου 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα