back to top
31.7 C
Athens
Τετάρτη, 3 Ιουλίου, 2024

31.7 C
Athens
Τετάρτη, 3 Ιουλίου, 2024

Δ. Μάντζος: Να εξηγήσουν οι υποψήφιοι πρόεδροι τι καλύτερο θα κάνουν και που διαφοροποιούμαστε πολιτικά

Διαβάστε επίσης

Μετά τους Νίκο Ανδρουλάκη, Χάρη Δούκα, Παύλο Γερουλάνο, Μιλένα Αποστολάκη, η πέμπτη υποψηφιότητα για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ, ανακοινώθηκε σήμερα 01-07-20024, από τον βουλευτή Ηλείας, Μιχάλη Κατρίνη.

«Το επόμενο διάστημα και με δεδομένο το άνοιγμα της εσωκομματικής διαδικασίας, όλοι οι υποψήφιοι πρόεδροι θα πρέπει να εξηγήσουν με όρους πολιτικούς πια, τι καλύτερο θα κάνουν, τι περισσότερο μπορεί να κάνει το κίνημά μας και κυρίως που διαφοροποιούμαστε πολιτικά» δήλωσε ο Δημήτρης Μάντζος Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στην Κατερίνα Παπαβασιλείου.

Τόνισε ότι η συζήτηση για την ανασυγκρότηση της κεντροαριστεράς θα πρέπει να αποτελέσει σημείο αιχμής στις τοποθετήσεις των υποψηφίων προέδρων και πρόσθεσε πως η πλειοψηφία των στελεχών υποστηρίζει πως το ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να είναι ο πυρήνας του προοδευτικού χώρου: «Η πλειοψηφία δεν θέλει διάλυση ή σύγκλιση με άλλο φορέα, πρέπει να αναληφθούν πρωτοβουλίες διαλόγου με δυνάμεις, πρόσωπα του προοδευτικού χώρου και να μετρηθούμε όλοι απέναντι σε συγκεκριμένες πολιτικές που μπορεί να αφορούν το φορολογικό την εξωτερική πολιτική, τα εθνικά θέματα κ.α. και να τοποθετηθούμε αν θεωρούμε ότι παραμένουν τα προβλήματα που οδήγησαν στην κρίση του 20129 όπως η διαφθορά, τα προβλήματα στη λειτουργία των θεσμών και να τα συζητήσουμε χωρίς συνοικέσια και συγκολλήσεις».

Συνεδρίαση Κεντρικής Επιτροπής

«Η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής απέδειξε ότι θα είχαμε προλάβει την αυτοαναφορικότητα και την εσωστρέφεια αν αναμέναμε την θεραπευτική λειτουργία των οργάνων. Θα ήταν πολύ απλό αν η πολιτική ήταν θέμα μόνο προσώπων να λύσουμε το πρόβλημα με μεταγραφολογία όπως συμβαίνει στο ποδόσφαιρο. Ο πλούτος των τοποθετήσεων στην Κεντρική Επιτροπή έδειξε ότι η χαμένη ευκαιρία της δεύτερης θέσης στις ευρωεκλογές για το ΠΑΣΟΚ έχει να κάνει και με ζητήματα συνοχής πολιτικού λόγου, με επικοινωνιακά ζητήματα και δυσλειτουργίες σε τομείς, όπως ο τομέας Αυτοδιοίκησης ο οποίος θα έπρεπε να είχε συγκροτηθεί εδώ και καιρό. Ζητήματα που κριτικά και αυτοκριτικά όσοι βρισκόμαστε σε θέσεις ευθύνης, πρέπει να βάλουμε στο δημόσιο λόγο».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα