back to top
29.3 C
Athens
Τετάρτη, 3 Ιουλίου, 2024

29.3 C
Athens
Τετάρτη, 3 Ιουλίου, 2024

Δ. Παπαδημούλης: Η κρίση που βλέπουμε αποδεικνύει πόσο αναγκαία ήταν η ίδρυση της Νέας Αριστεράς

Διαβάστε επίσης

Αρνητική εξέλιξη και μαύρη ημέρα για τη Γαλλία χαρακτήρισε την καθαρή πρωτιά της Ακροδεξιάς στον πρώτο γύρο των βουλευτικών εκλογών στη χώρα, ο Δημήτρης Παπαδημούλης. 

Μιλώντας στον Αθήνα 984 και στον Δημήτρη Κουκλουμπέρη πρόσθεσε ωστόσο ότι «αποτελεί προτεραιότητα για την συντριπτική πλειονότητα των αντιπάλων της  Μαρίν Λεπέν και των συμμάχων της,  να μην αποκτήσει η Ακροδεξιά την απόλυτη πλειοψηφία στη νέα γαλλική Εθνοσυνέλευση. Να φρενάρει δηλαδή αυτό το σοκ, που αποτελεί μαύρη ημέρα για τη Γαλλία».

Ο εκ των συνιδρυτών του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ, του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της Νέας Αριστεράς λίγο πριν ανακοινώσει μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης  ότι αποχωρεί από την πολιτική,  προέκρινε γρήγορα και σοβαρά  βήματα με στόχο την αναδιάταξη του πολιτικού σκηνικού στη χώρα μας.

Ο κ. Παπαδημούλης διαπίστωσε εμμονές σε αξιώματα χωρίς να αποκλείσει ενδοκομματικές συγκρούσεις, ενώ άφησε αιχμές για τις διαδικασίες στο ΠΑΣΟΚ, επισημαίνοντας ότι «μέχρι τώρα δεν έχει ακούσει να διατυπώνονται καθαρές θέσεις ούτε από τον Νίκο Ανδρουλάκη, ούτε από κανέναν εκ των διεκδικητών της ηγεσίας του κόμματος στις ομιλίες τους στην πρόσφατη Κεντρική Επιτροπή, όπου συνομολόγησαν υπέρ της ανάγκης να ηγηθεί το ΠΑΣΟΚ της προσπάθειας συγκρότησης Κεντροαριστερού Μετώπου», αλλά δεν απάντησαν με σαφήνεια στα επίδικα της προσπάθειας.

«Όταν έχεις πάρει ένα ποσοστό 12 % με 13 %  δεν μπορείς να πείσεις ότι μπορείς να είσαι εσύ ο κορμός της πρωτοβουλίας για την συγκρότηση της Κεντροαριστεράς» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, τοποθετήθηκε κριτικά και σε σχέση με τον Στέφανο Κασσελάκη , αλλά και τα  τεκταινόμενα στον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ κάνοντας λόγο για σήψη.

«Η κρίση, το σάπισμα που βλέπουμε τώρα,  δείχνει ότι ήταν πολύ σοβαροί οι λόγοι  που οδήγησαν στην δημιουργία της Νέας Αριστεράς. Ανεξάρτητα από το γεγονός ότι δεν δικαιώθηκε στην κάλπη στην τελευταία εκλογική καταγραφή στις 9 Ιουνίου. Δεν βλέπω να μαζεύεται το πράγμα μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα, βάσει της συμπεριφοράς των πρωταγωνιστών,  κυρίως όμως του κ Κασσελάκη, που ως Πρόεδρος έχει το μαχαίρι και το πεπόνι της υπερεξουσίας. Με θλίβει και με λυπεί αυτή η κατάσταση» σχολίασε κλείνοντας ο κ. Παπαδημούλης.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα