back to top
28.6 C
Athens
Τετάρτη, 3 Ιουλίου, 2024

28.6 C
Athens
Τετάρτη, 3 Ιουλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 03:00

Διαβάστε επίσης

Όλο το βράδυ θα συνεχίσουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις και εθελοντές το έργο της κατάσβεσης των «δύο εξαιρετικά επικίνδυνων πυρκαγιών», σε Κερατέα και Σταμάτα, όπως χαρακτήρισε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας.

Συνολικά επιχείρησαν 288 πυροσβέστες με 80 οχήματα, 13 ελικόπτερα ,12 αεροσκάφη και ομάδες δασοκομάντο.

Συνδρομή στο έργο της κατάσβεσης των πυρκαγιών, παρέχουν πλήθος εθελοντών και εθελοντικών οχημάτων, υδροφόρες και μηχανήματα έργου που έχουν διατεθεί από την Περιφέρεια Αττικής και το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας.

Ανακοπή υπέστη ένας 45χρονος κατά τη διάρκεια της φωτιάς στη Σταμάτα. Ο άνδρας, μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο κέντρο Υγείας Καπανδριτίου, όπου παρά τις προσπάθειες των γιατρών κατέληξε.

Σε μερική άρση της απαγόρευσης κυκλοφορίας σε οδούς στην περιοχή της Σταμάτας προχώρησε η Αστυνομία.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση της Τροχαίας από την περιοχή της Κερατέας παραμένουν σε ισχύ οι εκτροπές κυκλοφορίας των οχημάτων: στη Παλαιά Λεωφόρο Λαυρίου και Κερατέας – Αναβύσσου, Λεωφόρο Πλάκας και Κυριακής, Λεωφόρο Πλάκας και Παλαιά Λεωφόρο Λαυρίου και Μεγάλο Πεύκο Συντερίνα.

Στην εκκένωση της δομής προσφύγων στην Ριτσώνα, προχώρησαν οι αρχές καθώς οι πυκνοί καπνοί από την πυρκαγιά στην εταιρεία ανακύκλωσης φτάνουν στην δομή. Οι φιλοξενούμενοι μεταφέρθηκαν σε άλλες κοντινότερες δομές ενώ η φωτιά εξακολουθεί να καίει στο κέντρο του εργοστασίου.

Πυρκαγιά έχει ξεσπάσει στο νησί της Ζακύνθου στην περιοχή της Αγίας Μαρίνας. Το μέτωπο της φωτιάς είναι σχετικά μεγάλο, ενώ η περιοχή που ξέσπασε είναι δύσβατη. Δεν απειλούνται κατοικίες. Στο σημείο έχουν σπεύσει και επιχειρούν 14 οχήματα της Πυροσβεστικής και 30 άνδρες. Μαζί τους βρίσκονται μέλη εθελοντικών ομάδων του νησιού, και στελέχη της Πολιτικής Προστασίας.

Υπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά στο ύψος του περιφερειακού δρόμου, στα Γεράνεια Όρη. Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε και η πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει από το μεσημέρι στην περιοχή Καμηλόβρυση στη Λαμία.

Σε τρεις συλλήψεις για πυρκαγιές σε Σαλαμίνα, Ραφήνα και στον Πόρο προχώρησε η Πυροσβεστική, ενώ παράλληλα επιβλήθηκαν χρηματικά πρόστιμα σε ακόμα 4 άτομα.

Χθες συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από ανακριτικούς υπαλλήλους της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Νέας Μάκρης, αλλοδαπός, ως υπαίτιος πρόκλησης πυρκαγιάς από πρόθεση σε χορτολιβαδική έκταση κοντά στο ρέμα Ραφήνας στην Αττική.

Να αλλάξουμε θέμα,
Ο Εθνικός Συναγερμός, το ακροδεξιό κόμμα της Μαρί Λεπέν με 34,5% καταλαμβάνει την πρώτη θέση στις χθεσινές βουλευτικές εκλογές στη Γαλλία. Στην δεύτερη θέση έρχεται το νέο Λαϊκό Μέτωπο της αριστεράς με 29,1% και στην τρίτη θέση η παράταξη του προέδρου Μακρόν με 21,5%.

«Τα εκλογικά αποτελέσματα στη Γαλλία, δυστυχώς επαλήθευσαν τους χειρότερους φόβους μας – ο κίνδυνος της Ακροδεξιάς έχει πάρει σάρκα και οστά», τονίζει ο Στέφανος Κασσελάκης σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και προσθέτει ότι στον δεύτερο γύρο των γαλλικών εκλογών, το Λαϊκό Μέτωπο έχει ραντεβού με την Ιστορία, για την προάσπιση της δημοκρατίας.

Εκλογές για την ανάδειξη προέδρου του ΠΑΣΟΚ στις 6 και 13 Οκτωβρίου πρότεινε ο Νίκος Ανδρουλάκης στην Κ.Ε του κόμματος κάτι που αποδέχτηκαν και οι άλλοι δύο υποψήφιοι, Χάρης Δούκας και Παύλος Γερουλάνος. Tρεις εβδομάδες νωρίτερα θα παρουσιαστούν οι υποψήφιοι σε ανοικτή σύνοδο της ΚΕ. Πιθανή και η διεξαγωγή ντιμπέιτ μεταξύ των υποψηφίων.

Υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη συνεδριάζει σήμερα στις 11:00 το πρωί το Υπουργικό Συμβούλιο. Μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν είναι και οι δασικές πυρκαγιές με εισηγητή τον αρμόδιο υπουργό, Βασίλη Κικίλια.

Παρατείνεται έως την 31η Αυγούστου η προθεσμία σύνδεσης των επαγγελματικών λογαριασμών ελεύθερων επαγγελματιών και επιτηδευματιών με το σύστημα άμεσων πληρωμών IRIS.

Στη διεθνή επικαιρότητα,
Τέσσερις άτομα έχασαν τη ζωή τους και δύο ακόμη αγνοούνται από πλημμύρες και κατολισθήσεις που προκλήθηκαν από καταρρακτώδεις βροχές στη νοτιοανατολική Ελβετία, καιρικά φαινόμενα που έπληξαν και περιοχές της Ιταλίας.

Στην αθλητική επικαιρότητα και τους χθεσινούς αγώνες του Euro 2024 για τη φάση των 16,

Αγγλία – Σλοβακία 2-1

Ισπανία – Γεωργία. 4-1

Και ο καιρός….
Γενικά αίθριος σήμερα στην Αττική με ισχυρούς ανέμους. Θερμοκρασία από 24 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα