back to top
27 C
Athens
Τετάρτη, 3 Ιουλίου, 2024

27 C
Athens
Τετάρτη, 3 Ιουλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 07:00

Διαβάστε επίσης

Χωρίς ενεργό μέτωπο η φωτιά στη Σταμάτα, ενώ διάσπαρτες εστίες φωτιάς υπάρχουν στην Κερατέα και για το λόγο αυτό στην επιχείρηση της πλήρους κατάσβεσης θα μπουν και εναέρια μέσα.

Σπίτια έχουν καεί ή υποστεί ζημιές, τόσο στη Σταμάτα όσο και στην Κερατέα.

Ανακοπή υπέστη ένας 45χρονος κατά τη διάρκεια της φωτιάς στη Σταμάτα. Ο άνδρας, μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο κέντρο Υγείας Καπανδριτίου, όπου παρά τις προσπάθειες των γιατρών κατέληξε.

Σε μερική άρση της απαγόρευσης κυκλοφορίας σε οδούς στην περιοχή της Σταμάτας προχώρησε η Αστυνομία.

Στην εκκένωση της δομής προσφύγων στην Ριτσώνα, προχώρησαν οι αρχές καθώς οι πυκνοί καπνοί από την πυρκαγιά στην εταιρεία ανακύκλωσης φτάνουν στην δομή. Οι φιλοξενούμενοι μεταφέρθηκαν σε άλλες κοντινότερες δομές ενώ η φωτιά εξακολουθεί να καίει στο κέντρο του εργοστασίου.

Σε εξέλιξη πυρκαγιά στη Ζάκυνθο στην περιοχή της Αγίας Μαρίνας με κατεύθυνση δυτικά της περιοχής. Δεν απειλούνται κατοικίες. Στο σημείο επιχειρούν 52 άνδρες με 17 οχήματα και δύο πεζοπόρα τμήματα . Μαζί τους βρίσκονται μέλη εθελοντικών ομάδων του νησιού, και στελέχη της Πολιτικής Προστασίας.

Συνδρομή στο έργο της κατάσβεσης παρέχουν υδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ.

Σε εξέλιξη από χθες το απόγευμα δασική πυρκαγιά και στο Δίστομο Βοιωτίας, επιχειρούν 62 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων από την 4η ΕΜΟΔΕ και 20 οχήματα, ενώ για την αεροπυρόσβεση έχουν διατεθεί δύο (2) ελικόπτερα.

Σε τρεις συλλήψεις για πυρκαγιές σε Σαλαμίνα, Ραφήνα και στον Πόρο προχώρησε η Πυροσβεστική, ενώ παράλληλα επιβλήθηκαν χρηματικά πρόστιμα σε ακόμα 4 άτομα.

Χθες συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από ανακριτικούς υπαλλήλους της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Νέας Μάκρης, αλλοδαπός, ως υπαίτιος πρόκλησης πυρκαγιάς από πρόθεση σε χορτολιβαδική έκταση κοντά στο ρέμα Ραφήνας στην Αττική.

Οι δασικές πυρκαγιές με εισηγητή τον αρμόδιο υπουργό, Βασίλη Κικίλια ένα από τα βασικά θέματα του υπουργικού συμβουλίου που θα συνεδριάσει στις 11 υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Εν τω μεταξύ πολύ υψηλός είναι και σήμερα ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς κατηγορία 4 στην περιφέρεια Κρήτης.

Να αλλάξουμε θέμα,

Το ακροδεξιό κόμμα της Μαρί Λεπέν με 34,5% καταλαμβάνει την πρώτη θέση στις χθεσινές βουλευτικές εκλογές στη Γαλλία. Στην δεύτερη θέση έρχεται το νέο Λαϊκό Μέτωπο της αριστεράς με 29,1% και στην τρίτη θέση η παράταξη του προέδρου Εμμανουέλ Μακρόν με 21,5%.

«Τα εκλογικά αποτελέσματα στη Γαλλία, δυστυχώς επαλήθευσαν τους χειρότερους φόβους μας – ο κίνδυνος της Ακροδεξιάς έχει πάρει σάρκα και οστά», τονίζει ο Στέφανος Κασσελάκης σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και προσθέτει ότι στον δεύτερο γύρο των γαλλικών εκλογών, το Λαϊκό Μέτωπο έχει ραντεβού με την Ιστορία, για την προάσπιση της δημοκρατίας.

Εκλογές για την ανάδειξη προέδρου του ΠΑΣΟΚ στις 6 και 13 Οκτωβρίου πρότεινε ο Νίκος Ανδρουλάκης στην Κ.Ε του κόμματος κάτι που αποδέχτηκαν και οι άλλοι δύο υποψήφιοι, Χάρης Δούκας και Παύλος Γερουλάνος. Τρεις εβδομάδες νωρίτερα θα παρουσιαστούν οι υποψήφιοι σε ανοικτή σύνοδο της ΚΕ. Πιθανή και η διεξαγωγή ντιμπέιτ μεταξύ των υποψηφίων.

Παρατείνεται έως την 31η Αυγούστου η προθεσμία σύνδεσης των επαγγελματικών λογαριασμών ελεύθερων επαγγελματιών και επιτηδευματιών με το σύστημα άμεσων πληρωμών IRIS.

Αντιμέτωπη με τη δεύτερη, από την αρχή του έτους, έξαρση του κορονοϊού βρίσκεται η χώρα μας, με τους ηλικιωμένους και τους ευάλωτους να αποτελούν τον στόχο του ιού. Οι νοσηλείες έχουν τριπλασιαστεί από τις αρχές Απριλίου, ενώ οι ημερήσιες εισαγωγές ασθενών με βαριά λοίμωξη covid έχουν εξαπλασιαστεί κατά το ίδιο διάστημα.

Πικρότερος σερβίρεται από σήμερα ο καφές στα καταστήματα εστίασης λόγω της επαναφοράς του συντελεστή ΦΠΑ, στο 24%. Ο μειωμένος ΦΠΑ 13% στον καφέ, όπως και σε κακάο, τσάι και χαμομήλι παραμένει μόνο στις περιπτώσεις που ο καταναλωτής τα παραλαμβάνει από το κατάστημα ή παραγγέλνει μέσω delivery.

Από σήμερα 1η Ιουλίου 2024 τίθεται σε εφαρμογή η νέα ρύθμιση για την εφαρμογή της εξαήμερης εργασίας, που αλλάζει τα δεδομένα στον εργασιακό χώρο. Η κύρια διαφορά είναι πως πλέον οι επιχειρήσεις θα έχουν τη δυνατότητα σύμβασης εξαήμερης απασχόλησης και όχι υπό το καθεστώς «σύμβασης πενθήμερης απασχόλησης με προσθήκη της 6ης ημέρας». Στο καθεστώς της 6ήμερης εργασίας ανήκουν οι φορείς του Δημοσίου, οι ΔΕΚΟ, η βιομηχανία και κλάδοι του ιδιωτικού τομέα συνεχούς λειτουργίας, που εφαρμόζουν σύστημα πενθήμερης εβδομαδιαίας εργασίας.

 

Στη διεθνή επικαιρότητα,

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις (IDF) ανακοίνωσαν το βράδυ της Κυριακής ότι 18 στρατιώτες τραυματίστηκαν, εκ των οποίων ένας σοβαρά, σε επίθεση με μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) που εξαπέλυσε η Χεζμπολάχ του Λιβάνου.

Στόχος της Χεζμπολάχ ήταν θέσεις του ισραηλινού στρατού στα κατεχόμενα υψίπεδα του Γκολάν.

Η Πολεμική Αεροπορία του Ισραήλ απάντησε εξαπολύοντας επιδρομές εναντίον θέσεων της Χεζμπολάχ στο νότιο τμήμα του Λιβάνου.

Στην αθλητική επικαιρότητα και τις νοκ άουτ αναμετρήσεις στη φάση των 16 του Γιούρο.
Στις 1900 Γαλλία- Βέλγιο και στις 22.00 Πορτογαλία- Σλοβενία για το Γιούρο

Στις 13. 00 Σάκκαρη- Κέσλερ στον α’ γύρο του Γουίμπλεντον

 

Και ο καιρός….

Γενικά αίθριος σήμερα στην Αττική με ισχυρούς ανέμους. Θερμοκρασία από 24 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα