back to top
29.2 C
Athens
Τετάρτη, 3 Ιουλίου, 2024

29.2 C
Athens
Τετάρτη, 3 Ιουλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 11:00

Διαβάστε επίσης

Σε εξέλιξη προσπάθειες της πυροσβεστικής από γης και αέρος για την κατάσβεση της μεγάλης πυρκαγιάς που μαίνεται σε δύσβατη δασική έκταση κοντά στην περιοχή της Αγίας Μαρίνας στη Ζάκυνθο, ενώ σύμφωνα με την πυροσβεστική από το πρωί είναι ενεργές σε όλη την επικράτεια περίπου 10 πυρκαγιές, μεταξύ αυτών στην Ριτσώνα και το Δίστομο.

Χωρίς ενεργό μέτωπο η πυρκαγιά στη Σταμάτα, αλλά και στην Κερατέα στην οποία ωστόσο υπάρχουν διάσπαρτες εστίες, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να παραμένουν στο σημείο προς αποφυγήν αναζωπυρώσεων.

Τρία άτομα συνελήφθησαν ως υπαίτια για τις πυρκαγιές στη Σαλαμίνα, τη Ραφήνα και τον Πόρο, ενώ επιβλήθηκαν χρηματικά πρόστιμα σε ακόμα 4 άτομα.

«Στόχος μας είναι τόσο η πρόληψη για τη φετινή αντιπυρική περίοδο αλλά και η απόκτηση μιας νέας κουλτούρας ατομικής και συλλογικής ευθύνης. Μόνο αν ενώσουμε δυνάμεις, κράτος και πολίτες, μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την κλιματική κρίση», σχολίασε στην εβδομαδιαία ανάρτησή του ο πρωθυπουργός.

Παράταση από το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας της προθεσμίας υποβολής των δηλώσεων για τα ακαθάριστα οικόπεδα στην σχετική πλατφόρμα του gov.gr, μετά από αίτημα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων .

Πολύ υψηλός είναι και σήμερα ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς -κατηγορίας 4- στην περιφέρεια Κρήτης.

Συνεδριάζει σε λίγη ώρα υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη το Υπουργικό Συμβούλιο Στο επίκεντρο το ζήτημα των πυρκαγιών και η αντιμετώπισή τους με εισήγηση του αρμόδιου υπουργού Βασίλη Κικίλια.

Ευθύνες στον Στέφανο Κασσελάκη καταλόγισε η Όλγα Γεροβασίλη για την ένταση που έχει προκληθεί στον ΣΥΡΙΖΑ. Μιλώντας στην τηλεόραση του Σκάι τόνισε ότι ο Στέφανος Κασσελάκης προκάλεσε την ένταση στο κόμμα ανοίγοντας μόνος του το ζήτημα της ηγεσίας. «Προφανώς δεν υπάρχει σύγκρουση στην κορυφή. Ο πρόεδρος άνοιξε ένα ζήτημα μόνος του, δεν έθεσε κανείς ζήτημα ηγεσίας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η Όλγα Γεροβασίλη χαρακτήρισε επικίνδυνη και διχαστική την τακτική που ακολουθεί ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας μεταξύ άλλων: «Τοποθετεί ένα τεχνητό δίλημμα “ή δεν θα μιλάτε ή είστε υπονομευτές”, είναι επικίνδυνο».

Εκλογές για την ανάδειξη προέδρου του ΠΑΣΟΚ στις 6 και 13 Οκτωβρίου πρότεινε ο Νίκος Ανδρουλάκης στην Κ.Ε του κόμματος κάτι που αποδέχτηκαν και οι άλλοι δύο υποψήφιοι, Παύλος Γερουλάνος και Χάρης Δούκας, με τον δεύτερο να διαμηνύει ότι ανεξαρτήτως αποτελέσματος θα παραμείνει Δήμαρχος Αθηναίων.

Εν τω μεταξύ, την υποψηφιότητά της για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε πριν από λίγο και η Μιλένα Αποστολάκη

Κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία του υπουργού Ανάπτυξης, Τάκη Θεοδωρικάκου, που περιλαμβάνει την επέκταση των μέτρων κατά της ακρίβειας , μεταξύ των οποίων το καλάθι του νοικοκυριού και το πλαφόν στο περιθώριο κέρδους για το βρεφικό γάλα αλλά και την αύξηση των προστίμων στους παραβάτες. Περισσότερα στο athina984.gr

Νέες ανατιμήσεις που ξεπερνούν το 22% , στα πράσινα τιμολόγια αναμένεται να ανακοινώσουν το απόγευμα οι πάροχοι ηλεκτρικής ενέργειας. Αιτία το σημαντικό άλμα κατά 25% που έχει σημειώσει η χονδρεμπορική τιμή τον μήνα που διανύουμε, η μέση της οποίας διαμορφωνόταν στα 101,18 ευρώ ανά Μεγαβατώρα έως και την Παρασκευή 28 Ιουνίου, από 81,08 ευρώ ανά MWh που έκλεισε τον Μάιο. Περισσότερες πληροφορίες για το θέμα αυτό στην ιστοσελίδα μας athina984.gr.

Την ίδια ώρα ακριβότερος από σήμερα ο καφές που σερβίρεται στα καταστήματα με τους επιχειρηματίες της καφεστίασης να κάνουν λόγο για αθέμιτο ανταγωνισμό που σε συνδυασμό με την πιθανή νέα ανατίμηση στην πρώτη ύλη εντείνει τις πιέσεις στον κλάδο. Αιτία η επιστροφή του συντελεστή ΦΠΑ στο 24% μετά από τέσσερα χρόνια που είχε προσγειωθεί στο 13% λόγω της πανδημίας. Αντιθέτως στο 13% παραμένει μόνιμα ο συντελεστής ΦΠΑ για τον καφέ που θα παραγγέλνει ο καταναλωτής με delivery ή όταν θα επιλέγει να τον πάρει «στο χέρι». Στο 13% παρέμεινε ο συντελεστής ΦΠΑ και στα κόμιστρα των ταξί.

ΚΑΙΡΟΣ

Γενικά αίθριος σήμερα στην Αττική με ισχυρούς ανέμους. Θερμοκρασία από 24 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα