back to top
31.5 C
Athens
Τετάρτη, 3 Ιουλίου, 2024

31.5 C
Athens
Τετάρτη, 3 Ιουλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 13:00

Διαβάστε επίσης

Πυρκαγιά καίει δασική έκταση στην περιοχή Σιδηρουντα  στην Χιο Στις 11:20 εστάλη μήνυμα από το 112 στους κατοίκους της περιοχής  Μετόχι προκειμένου να εκκενώσουν το χωριό και να μεταβούν προς την παραλία της περιοχής.

Σε εξέλιξη οι προσπάθειες της πυροσβεστικής από γης και αέρος για την κατάσβεση της μεγάλης πυρκαγιάς που εξακολουθεί να μαίνεται σε δύσβατη δασική έκταση κοντά  στην περιοχή της Αγίας Μαρίνας στη Ζάκυνθο, ενώ σύμφωνα με την πυροσβεστική από το πρωί είναι ενεργές σε όλη την επικράτεια περίπου 10 πυρκαγιές, μεταξύ αυτών στην Ριτσώνα και το Δίστομο.

Χωρίς ενεργό μέτωπο η πυρκαγιά στη Σταμάτα, αλλά και στην Κερατέα στην οποία ωστόσο υπάρχουν διάσπαρτες εστίες, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να παραμένουν στο σημείο προς αποφυγήν αναζωπυρώσεων.

Πολύ υψηλός είναι και σήμερα ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς -κατηγορίας 4- στην περιφέρεια Κρήτης.

Νέο μήνυμα ότι τα δύσκολα είναι ακόμη μπροστά μας,  εξέπεμψε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στην έναρξη της  συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου, εφιστώντας την προσοχή όλων μας σε ένα καλοκαίρι που προβλέπεται να είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο. Ο κ Μητσοτάκης υπογράμμισε οτι είναι σημαντική η συνεργασία με τους πολίτες και αναφέρθηκε στην παράταση που έχει δοθεί για την δήλωση του καθαρισμού των οικοπέδων από το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας καθώς και στην πρόληψη.

Στην ατζέντα της σημερινής συνεδρίασης εκτός από την αντιπυρική προετοιμασία, περιλαμβάνεται και η επιτάχυνση των διαδικασιών για τις προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ, αλλά και  τα  “συγκεκριμένα και αυστηρά”, όπως είπε,  ορόσημα  για την απορρόφηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης.

Να έχει στοιχειώδη επαφή με την πραγματικότητα καλούν κύκλοι προσκείμενοι στον δήμαρχο Αθηναίων Χάρη Δούκα τον προκάτοχο του Κώστα Μπακογιάννη με αφορμή τις δηλώσεις του ότι χθες κόντεψαν να καούν οι λόφοι Φιλοπάππου και Κολωνού. Όπως αναφέρουν, οι λόφοι όχι μόνο δεν κάηκαν αλλά οι υπηρεσίες του δήμου έλαβαν τα συγχαρητήρια από την Πυροσβεστική για την άμεση παρέμβαση αλλά και για την αποχλόαση που έχει γίνει προκειμένου να μην υπάρχει ο κίνδυνος άμεσης εξάπλωσης της όποιας πυρκαγιάς. Τέλος οι ίδιες πηγές  καταγγέλλουν  προσπάθεια επιχείρησης παρέμβασης στα εσωτερικά του ΠΑΣΟΚ από τους κ.κ. Μαρινάκη, Βορίδη και Μπακογιάννη και καλεί τον κ. Μπακογιάννη να αποδεχθεί την ήττα του στον δήμο Αθηναίων.

Ευθύνες στον Στέφανο Κασσελάκη καταλόγισε η Όλγα Γεροβασίλη για την ένταση που έχει προκληθεί στον ΣΥΡΙΖΑ. Μιλώντας στην τηλεόραση του Σκάι τόνισε  ότι ο Στέφανος Κασσελάκης προκάλεσε την ένταση στο κόμμα ανοίγοντας μόνος του το ζήτημα της ηγεσίας. «Προφανώς δεν υπάρχει σύγκρουση στην κορυφή. Ο πρόεδρος άνοιξε ένα ζήτημα μόνος του, δεν έθεσε κανείς ζήτημα ηγεσίας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η  Όλγα Γεροβασίλη χαρακτήρισε επικίνδυνη και διχαστική την τακτική που ακολουθεί ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας μεταξύ άλλων: «Τοποθετεί ένα τεχνητό δίλημμα “ή δεν θα μιλάτε ή είστε υπονομευτές”, είναι επικίνδυνο».

Ραγδαίες εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ. Πέντε οι υποψήφιοι για την θέση του Προέδρου του κόμματος καθώς πριν από λίγο ανακοίνωσε την υποψηφιότητα του  και ο Μιχάλης Κατρίνης, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι με συνείδηση της ευθύνης και επίγνωση της κρισιμότητας της εποχής για τη χώρα και τη δημοκρατική παράταξη, θα διεκδικήσει την ηγεσία του κόμματος. Υποψήφιοι  είναι επίσης εκτός από τον Νίκο Ανδρουλάκη, ο Παύλος Γερουλάνος, ο Χάρης Δούκας και η Μιλένα Αποστολάκη, η οποία επίσης ανακοίνωσε την υποψηφιότητά της σήμερα.

Δεν είναι ευκαιρία για συγκολλήσεις, ούτε για αναζήτηση νέας καρέκλας, πρέπει το ΠΑΣΟΚ να προβάλει ανανεωμένο και καθαρό κόμμα εξουσίας για να πείσει την κοινωνία, να έχουμε αξιόπιστη πλήρης πρόταση διακυβέρνησης είπε στον Αθήνα 9.84 ο πρώην υπουργός και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Πέτρος Ευθυμίου. Εκτίμησε ότι θα υπάρξουν και άλλες υποψηφιότητες λέγοντας ότι είναι θεμιτή η προσωπική πολιτική φιλοδοξία.

Κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία του υπουργού Ανάπτυξης, Τάκη Θεοδωρικάκου, που περιλαμβάνει την επέκταση των μέτρων κατά της ακρίβειας , μεταξύ των οποίων το καλάθι του νοικοκυριού και το πλαφόν στο περιθώριο κέρδους για το βρεφικό γάλα αλλά και την αύξηση των προστίμων στους παραβάτες. Περισσότερα στο athina984.gr

Νέες ανατιμήσεις που ξεπερνούν το 22% , στα πράσινα τιμολόγια αναμένεται να ανακοινώσουν το απόγευμα οι πάροχοι ηλεκτρικής ενέργειας. Αιτία το σημαντικό άλμα κατά 25% που έχει σημειώσει η χονδρεμπορική τιμή τον μήνα που διανύουμε.

Την ίδια ώρα ακριβότερος  από σήμερα ο  καφές που σερβίρεται στα καταστήματα  με τους  επιχειρηματίες της καφεστίασης να κάνουν λόγο για αθέμιτο ανταγωνισμό. Αιτία η επιστροφή του συντελεστή ΦΠΑ  στο 24% μετά από τέσσερα χρόνια που είχε προσγειωθεί στο 13% λόγω της πανδημίας. Αντιθέτως στο 13% παραμένει μόνιμα ο συντελεστής ΦΠΑ για τον καφέ που θα παραγγέλνει ο καταναλωτής με delivery ή όταν θα επιλέγει να τον πάρει  «στο χέρι». Στο 13% παρέμεινε ο συντελεστής ΦΠΑ και στα κόμιστρα των ταξί.

Η άνοδος της ακρας δεξιάς ανησυχεί όλο και περισσότερο την Ευρώπη μετά και τα αποτελέσματα του χθεσινού πρώτου γύρου των γαλλικών βουλευτικών εκλογών, καθώς την πρώτη θέση  κατάλαβε ο Εθνικός Συναγερμός της Μαρίν Λεπέν λαμβάνοντας ποσοστό 33% σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν σήμερα από το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας. Ακολουθούν ο αριστερός συνασπισμός με 28%, ενώ οι κεντρώοι του Εμμανουέλ Μακρόν έλαβαν μόλις 20%, γεγονός που αξιολογείται ως μεγάλη ήττα του Γάλλου προέδρου.

Όλα  θα κριθούν την ερχόμενη Κυριακή 7 Ιουλίου, στον δεύτερο και καθοριστικό γύρο των εκλογών, κατα τον οποίο η συμμετοχή αναμένεται να είναι μεγαλύτερη από τον πρώτο γύρο, όπου ψήφισε το 65,5% των Γάλλων πολιτών.

Στον απόηχο των γαλλικών εκλογών ράλι τιμών στο διεθνές χρηματιστήριο αξιών, με τις γαλλικές μετοχές να ηγούνται των ευρωπαϊκών, ενώ οι αποδόσεις των ομολόγων υποχώρησαν. Σήμερα το ευρώ ήταν ενισχυμένο κατά 0,41% ενώ ο γαλλικός χρηματιστηριακός δείκτης  σημείωσε άλμα 2,7%, οδηγώντας τον πανευρωπαϊκό δείκτη STOXX 600 σε άνοδο της τάξεως του 1%.

«Για απαράδεκτη καθυστέρηση και αποσιώπηση στοιχείων της έρευνας στην υπόθεση του εγκλήματος  των Τεμπών», κάνει λόγο με επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή, η βουλευτής του ΚΚΕ Μαρία Κομνηνάκα.

Σχεδόν 90 εκατομμύρια ευρώ θα καταβάλλουν σε 87.375 δικαιούχους, ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ από σήμερα έως και την Παρασκευή. Περισσότερα από τον Δημήτρη Κωστάκο…

50 χρόνια συμπληρώνονται αυτό τον Ιούλιο από την από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην χώρα μας και 80 χρόνια από την απελευθέρωση της Αθήνας από τη ναζιστική κατοχή τον Οκτώβριο του 1944. Ο Δήμος Αθηναίων τιμά τα δύο αυτά σημαντικά ορόσημα, διοργανώνοντας έως και τον  Νοέμβριο ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων με τίτλο «1974 & 1944: Η Αθήνα γιορτάζει την ελευθερία της». Περιλαμβάνει ποικίλες εκδηλώσεις και καλλιτεχνικές και εκπαιδευτικές δράσεις που απλώνονται σε πολλά τοποσημα  και γειτονιές της πόλης  ανοίγοντας παράλληλα έναν αναγκαίο διάλογο με τη νεότερη ιστορία μας. «Να εμπνεύσουμε τις επόμενες γενιές για μια πιο δίκαιη και δημοκρατική κοινωνία» δήλωσε ο δημαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας.

Και ο καιρός: Γενικά αίθριος σήμερα στην Αττική με ισχυρούς ανέμους. Θερμοκρασία από 24 έως 36 βαθμούς Κελσίου. 32 βαθμοί στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα