back to top
31.7 C
Athens
Τετάρτη, 3 Ιουλίου, 2024

31.7 C
Athens
Τετάρτη, 3 Ιουλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 16:00

Διαβάστε επίσης

Πυρκαγιά νωρίτερα σε όχημα στη συμβολή των οδών Πέτρου Ράλλη και Γέμελου στη Νίκαια. Εκτροπές της κυκλοφορίας στην Πέτρου Ράλλη και Κύπρου όπου τα αυτοκίνητα δεν κατέρχονται προς Αθήνα και στην Καραολή Δημητρίου και Ιωνίας όπου τα οχήματα δεν συνεχίζουν προς την Πέτρου Ράλλη. Στο σημείο επιχειρούν 10 πυροσβέστες με 4 οχήματα.

Ανεξέλεγκτη μαίνεται η φωτιά στην περιοχή Αντιμάχεια της Κω. Λόγω και των ισχυρών ανέμων η φωτιά κατευθύνεται προς το χωριό Καρδάμαινα όπου βρίσκονται πολλά ξενοδοχεία και τουριστικά καταλύματα.

Μήνυμα μέσω του 112 προς τους κατοίκους του χωριού να κατευθυνθούν προς την Αντιμάχεια. Ενεργό πύρινο μέτωπο καίει δασική έκταση από το χωριό Αγία Μαρίνα προς το χωριό Κοιλιωμένος, στη Ζάκυνθο.

Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις που επιχειρούν στην πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Σιδηρούντα Χίου.

Σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ηρακλείου για την κατάσβεση πυρκαγιάς που έχει εκδηλωθεί σε περιοχή του Δήμου Γόρτυνας, κοντά στους Αγίους Δέκα. Πυρκαγιά έχει ξεσπάσει σε δασική έκταση στην περιοχή Άγιος Ελισσαίος του Δήμου Μονεμβασίας Λακωνίας.

Νέο μήνυμα ότι τα δύσκολα είναι ακόμη μπροστά μας, εξέπεμψε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στην έναρξη του Υπουργικού Συμβουλίου, εφιστώντας την προσοχή όλων μας σε ένα καλοκαίρι που προβλέπεται να είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο ενώ έκανε λόγο για έναν εξαιρετικά δύσκολο Ιούνιο από πλευράς καιρικών συνθηκών. Επισήμανε ότι η μάχη θα διαρκέσει καθώς “μπαίνουμε, όπως είπε, στον σκληρό πυρήνα της αντιπυρικής περιόδου.

Όσον αφορά την επιτάχυνση των προσλήψεων μέσω ΑΣΕΠ έφερε ως ενδεικτικά παραδείγματα το γεγονός ότι οι υποψήφιοι θα δηλώνουν εξαρχής την θέση που ενδιαφέρονται ώστε να μην την απορρίπτουν εκ των υστέρων. Σχετικά με το Ταμείο Ανάκαμψης ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για «συγκεκριμένα και αυστηρά ορόσημα που πρέπει να τηρηθούν». Το Ταμείο Ανάκαμψης δεν πρέπει να είναι απλά ένα μοναδικό εργαλείο το οποίο δημιουργήθηκε μετά τον κορονοϊό, αλλά μπορεί να αποκτήσει και διάδοχο κάποια στιγμή στο μέλλον, κατέληξε.

Αφού “τα δύσκολα είναι μπροστά μας”, η κυβέρνηση να πάψει να κρύβεται πίσω την αυτοθυσία των πυροσβεστών και τις προσπάθειες των κατοίκων. Εδώ και τώρα να πάρει τα αναγκαία μέτρα για να προστατευτούν τα δάση αναφέρει το ΚΚΕ χαρακτηρίζοντας προκλητική την προσπάθεια του πρωθυπουργού να παρουσιάσει μια εξωραϊσμένη εικόνα.

Στο μεταξύ ενεργοποιήθηκε η Υπηρεσία Copernicuς σχετικά με την χαρτογράφηση περιοχών της Περιφέρειας Αττικής, που επλήγησαν από πυρκαγιές το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Σώος ο χειριστής του αεροσκάφους Mirage 2000-5, μετά την προσγείωση του, το μεσημέρι, στην 114 Πτέρυγα Μάχης, στην αεροπορική βάση Τανάγρας. Ο πιλότος εγκατέλειψε το αεροσκάφος για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία κατά τη διάρκεια της τροχοδρόμησης. Μεταφέρθηκε στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας, για προληπτικούς λόγους. Το αεροσκάφος επέστρεφε από εκπαιδευτική πτήση.

Νέα ανάρτηση του Στέφανου Κασσελάκη νωρίτερα σχετικά με το ναυάγιο της Πύλου. Κάθε ενεργός πολίτης ζητάει απαντήσεις, όπως και οι συγγενείς των ανθρώπων που πνίγηκα και των εκατοντάδων αγνοουμένων αναφέρει και καλεί τα προοδευτικά κόμματα, όπως αναφέρει, «σε μέτωπο κατά της συγκάλυψης». «Να μην επιτρέψουμε την αντικατάσταση του κ. Ποττάκη πριν από την ολοκλήρωση της έρευνας για το ναυάγιο. Όπως αναφέρει ο Συνήγορος του Πολίτη, Ανδρέας Ποττάκης, έχει ξεκινήσει ανακριτικές διαδικασίες για 10 αξιωματικούς που παρακολουθούσαν το πλοίο πριν βυθιστεί σύμφωνα με ρεπορτάζ ξένων ΜΜΕ.

Ραγδαίες εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ. Πέντε οι υποψήφιοι για την θέση του Προέδρου του κόμματος καθώς την υποψηφιότητα του ανακοίνωσε νωρίτερα και ο Μιχάλης Κατρίνης. Υποψήφιοι είναι επίσης εκτός από τον Νίκο Ανδρουλάκη, ο Παύλος Γερουλάνος, ο Χάρης Δούκας και η Μιλένα Αποστολάκη.

Η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής απέδειξε ότι θα είχαμε προλάβει την αυτο αναφορικότητα και την εσωστρέφεια αν αναμέναμε την θεραπευτική λειτουργία των οργάνων τόνισε ο κ. Δημήτρης Μάντζος Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Αθήνα 9.84. Ακόμη επεσήμανε πως η συζήτηση για την ανασυγκρότηση της κεντροαριστεράς θα πρέπει να αποτελέσει και σημείο αιχμής στις τοποθετήσεις των υποψηφίων προέδρων.

Κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία του υπουργού Ανάπτυξης, Τάκη Θεοδωρικάκου, που περιλαμβάνει την επέκταση των μέτρων κατά της ακρίβειας, μεταξύ των οποίων και το καλάθι του νοικοκυριού Περισσότερα στο athina984.gr

Νέες ανατιμήσεις που ξεπερνούν το 22% , στα πράσινα τιμολόγια αναμένεται να ανακοινώσουν αργότερα το απόγευμα οι πάροχοι ηλεκτρικής ενέργειας.

Μετ εμποδίων ξεκίνησε η χρήση της ψηφιακής κάρτας εργασίας σε βιομηχανία και λιανικό εμπόριο, η οποία εκτιμάται ότι θα καλύψει συνολικά περίπου 600.000 εργαζόμενους. Ηδη, χρήση της ψηφιακής κάρτας κάνει στην βιομηχανία πάνω από το 40% των επιχειρήσεων, ενώ στο λιανικό εμπόριο το 30%. «Όχι στην εξαήμερη εργασία», αναφέρει ο πρόεδρος της ΚΟ της Νέας Αριστεράς Αλέξης Χαρίτσης. Ζητά «να ανοίξει η συζήτηση -όπως γίνεται πλέον σε όλη την Ευρώπη- για τετραήμερη εργασία με ταυτόχρονη αύξηση των μισθών».

Στη Γαλλία όλα θα κριθούν την ερχόμενη Κυριακή στον δεύτερο και καθοριστικό γύρο των εκλογών, κατά τον οποίο η συμμετοχή αναμένεται να είναι μεγαλύτερη από τον πρώτο γύρο. Η άνοδος της άκρας δεξιάς ανησυχεί όλο και περισσότερο την Ευρώπη καθώς στον πρώτο γύρο, την πρώτη θέση κατέλαβε ο Εθνικός Συναγερμός της Μαρίν Λεπέν λαμβάνοντας ποσοστό 33% με δεύτερο τον αριστερό συνασπισμό με 28%. Μόλις το 20 % έλαβαν οι κεντρώοι του Εμμανουέλ Μακρόν. Απέρριψε την πρόταση του Ζορντάν Μπαρντελά για τηλεμαχία, μετά τα σημερινά αποτελέσματα ο Ζακ-Λυκ Μελανσόν. Πολιτικές διαβουλεύσεις εντός του στρατοπέδου του Μακρόν για την συγκρότηση ενός ρεπουμπλικανικού μετώπου που θα εμποδίσει την ακροδεξιά να εξασφαλίσει την απόλυτη πλειοψηφία.

Η ισραηλινή εφημερίδα Maariv δημοσίευσε ότι το Ισραήλ απελευθέρωσε 54 κρατούμενους από τη Γάζα λόγω του συνωστισμού στις φυλακές του. Σύμφωνα με το δημοσίευμα μεταξύ των αποφυλακισθέντων ήταν και ο διευθυντής του Νοσοκομείου Αλ Σίφα, ο Δρ. Μοχάμεντ Αμπού Σαλίμα.

Στην αθλητική επικαιρότητα: Με δύο αναμετρήσεις συνεχίζεται η φάση των 16 του Γιούρο στα γήπεδα της Γερμανίας. Ιδανικό ξεκίνημα για τη Μαρία Σάκκαρη στο Γουίμπλεντον. Περισσότερα από τον Ανδρέα Χανιά….

Και ο καιρός: Γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις από το απόγευμα αύριο ο καιρός στην Αττική. Άνεμοι μεταβλητοί 3 και από το μεσημέρι νότιοι έως 4 μποφόρ. Θερμοκρασία στην Αθήνα από 24 έως 37 βαθμούς Κελσίου. 35 βαθμοί Κελσίου αυτήν την ώρα στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα