back to top
27.3 C
Athens
Τετάρτη, 3 Ιουλίου, 2024

27.3 C
Athens
Τετάρτη, 3 Ιουλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 19:00

Διαβάστε επίσης

Δύσκολη παραμένει η κατάσταση της φωτιάς στη Χίο, όπου στη διάρκεια της κατάσβεσης τραυματίστηκαν 2 πυροσβέστες ενώ στη Κω η εικόνα της φωτιάς είναι βελτιωμένη ωστόσο υπάρχουν ενεργές εστίες που είναι δύσκολη η αντιμετώπιση τους, σύμφωνα με την ενημέρωση του εκπροσώπου της Πυροσβεστικής. Χωρίς ενεργό μέτωπο είναι οι πυρκαγιές σε Δίστομο Βοιωτίας, Ζάκυνθο, Ηράκλειο Κρήτης και στον Άγιο Ελισσαίο Λακωνίας. Νέο μέτωπο φωτιάς εκδηλώθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης στο Κατωφύγι του δήμου Βιάννου, όπου οι κάτοικοι έχουν ενημερωθεί μέσω του 112 να απομακρυνθούν.

Νέο μήνυμα ότι τα δύσκολα είναι ακόμη μπροστά μας, εξέπεμψε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στην έναρξη του Υπουργικού Συμβουλίου, εφιστώντας την προσοχή όλων σε ένα καλοκαίρι που προβλέπεται να είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο ενώ έκανε λόγο για έναν εξαιρετικά δύσκολο Ιούνιο από πλευράς καιρικών συνθηκών. Όσον αφορά την επιτάχυνση των προσλήψεων μέσω ΑΣΕΠ ο κ. Μητσοτάκης έφερε ως ενδεικτικά παραδείγματα το γεγονός ότι οι υποψήφιοι θα δηλώνουν εξαρχής την θέση που ενδιαφέρονται ώστε να μην την απορρίπτουν εκ των υστέρων. Σχετικά με το Ταμείο Ανάκαμψης ο Πρωθυπουργός έκανε λόγο για «συγκεκριμένα και αυστηρά ορόσημα που πρέπει να τηρηθούν».

Ο Κυρ. Μητσοτάκης ξανάβαλε μπροστά το αφήγημα της «ατομικής ευθύνης», λέγοντας πως η μάχη με τις πυρκαγιές δεν θα κερδηθεί «χωρίς τη συνδρομή των πολιτών» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ. Προσθέτει ότι μπορεί να μοιάζει «αθώα» η έκφραση του πρωθυπουργού, αλλά οι πολίτες ξέρουν πια καλά γιατί την επικαλείται: για να κουκουλώσει τις ευθύνες του για την ανεπάρκεια του κρατικού μηχανισμού.

Αφού “τα δύσκολα είναι μπροστά μας”, η κυβέρνηση να πάψει να κρύβεται πίσω από την αυτοθυσία των πυροσβεστών και τις προσπάθειες των κατοίκων. Εδώ και τώρα να πάρει τα αναγκαία μέτρα για να προστατευτούν τα δάση αναφέρει το ΚΚΕ, χαρακτηρίζοντας προκλητική την προσπάθεια του πρωθυπουργού να παρουσιάσει μια εξωραϊσμένη εικόνα.

«Παρακολουθούμε διαρκώς την κατάσταση και θα κάνουμε ότι χρειαστεί για να πέσουν οι τιμές στα ράφια των σούπερ μάρκετ και να ενισχυθεί το διαθέσιμο εισόδημα των πολιτών», ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης Τάκης Θεοδωρικάκος, παρουσιάζοντας στη Βουλή την τροπολογία που περιλαμβάνει την επέκταση των υφιστάμενων μέτρων κατά της ακρίβειας αλλά και την αύξηση των προστίμων στους παραβάτες.

Στο 10,6% έφθασε το ποσοστό της ανεργίας στη χώρα μας τον Μάϊο, σύμφωνα με τα εποχικά διορθωμένα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ. Το ποσοστό καταγράφεται ελαφρώς μειωμένο σε σχέση με την αρχική εκτίμηση (11,2%) και κινείται στα ίδια επίπεδα με τον Απρίλιο, χωρίς ωστόσο να έχει επιτευχθεί μονοψήφιο ποσοστό.

Σε εξέλιξη βρίσκεται από το πρωί ευρεία αστυνομική επιχείρησηστις φυλακές των Ιωαννίνων για τον εντοπισμό ένστολων που ενδεχομένως εμπλέκονται σε έκνομες δραστηριότητες. Στην έρευνα συνδράμουν κλιμάκια του Σώματος Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. από την Θεσσαλονίκη, άνδρες των ΕΚΑΜ, διμοιρία των ΜΑΤ. και σύμφωνα με την ΕΡΤ, ήδη κρατούνται ο υποδιευθυντής και δύο σωφρονιστικοί υπάλληλοι, ενώ έχει συλληφθεί ένας αστυνομικός.

Νέα ανάρτηση του Στέφανου Κασσελάκη νωρίτερα σχετικά με το ναυάγιο της Πύλου. Κάθε ενεργός πολίτης ζητάει απαντήσεις, όπως και οι συγγενείς των ανθρώπων που πνίγηκαν και των εκατοντάδων αγνοουμένων αναφέρει και καλεί τα προοδευτικά κόμματα, όπως αναφέρει, «σε μέτωπο κατά της συγκάλυψης». «Να μην επιτρέψουμε την αντικατάσταση του κ. Ποττάκη πριν από την ολοκλήρωση της έρευνας για το ναυάγιο. Όπως αναφέρει ο Συνήγορος του Πολίτη, Ανδρέας Ποττάκης, έχει ξεκινήσει ανακριτικές διαδικασίες για 10 αξιωματικούς που παρακολουθούσαν το πλοίο πριν βυθιστεί ,σύμφωνα με ρεπορτάζ ξένων ΜΜΕ.

Ο Στέφανος Κασσελάκης δεν έχει δείξει την πόρτα εξόδου σε κανέναν”, υποστήριξε στον Αθήνα 984 η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Βούλα Κεχαγιά. Επεσήμανε την ανάγκη να μπει ένα τέλος στην εσωστρέφεια, τονίζοντας ότι όλα θα ξεκαθαριστούν στις συνεδριάσεις της Πολιτικής Γραμματείας και της Κεντρικής Επιτροπής,στις 4 και 7 Ιουλίου αντίστοιχα.

Σε τροχιά εσωκομματικών εκλογών το ΠΑΣΟΚ. Νίκος Ανδρουλάκης, Χάρης Δούκας, Παύλος Γερουλάνος, Μιλένα Αποστολάκη και Μιχάλης Κατρίνης θα διεκδικήσουν την ηγεσία του κόμματος. Ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν και άλλες υποψηφιότητες. Ο κ. Κατρίνης, για λόγους δεοντολογίας παραιτήθηκε από τη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ.

Η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής απέδειξε ότι θα είχαμε προλάβει την αυτοαναφορικότητα και την εσωστρέφεια αν αναμέναμε την θεραπευτική λειτουργία των οργάνων τόνισε στον Αθήνα 9,84 ο Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Μάντζος. Πρόσθεσε  πως η συζήτηση για την ανασυγκρότηση της κεντροαριστεράς θα πρέπει να αποτελέσει και σημείο αιχμής στις τοποθετήσεις των υποψηφίων προέδρων.

Ηλεκτρονικές θα είναι από σήμερα οι κλήσεις της Τροχαίας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Όπως ανακοινώθηκε, σήμερα τέθηκε σε λειτουργία η Ηλεκτρονική Πράξη Βεβαίωσης Παράβασης, που θεσμοθετήθηκε με Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρη Παπαστεργίου.

Συνελήφθη, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, χθες το βράδυ στην περιοχή των Πατησίων, 37χρονος αλλοδαπός για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων. Ειδικότερα, αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙΑΣ κατά την διάρκεια ελέγχου στο τσαντάκι μέσης του 37χρονου πιστόλι με φυσίγγιο στη θαλάμη και γεμιστήρας με 4 επιπλέον φυσίγγια.

Ασυλία μόνο για τις πράξεις του ως προέδρου αλλά όχι για τις ιδιωτικές πράξεις του αναγνώρισε το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ στον Ντόναλντ Τραμπ σε μια εξέλιξη που ουσιαστικά συνιστά πολιτική νίκη για τον Αμερικανό πρώην πρόεδρο που πλέον θα οδεύσει προς τις εκλογές χωρίς άλλη δικαστική εμπλοκή για το συγκεκριμένο ζήτημα. Σημειώνεται ότι η ετυμηγορία του Ανωτάτου Δικαστηρίου των ΗΠΑ αφορούσε την κατηγορία που αντιμετωπίζει ο Τραμπ για συνωμοσία με σκοπό την ανατροπή του εκλογικού αποτελέσματος του 2020.

ΚΑΙΡΟΣ Αίθριος αύριο ο καιρός στην Αττική ,με αραιές νεφώσεις από το απόγευμα Η θερμοκρασία στην Αθήνα θα κυμανθεί από 24 έως 37 βαθμούς Κελσίου. 35 βαθμοί Κελσίου αυτή την ώρα στο Γκάζι

 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα