back to top
26.6 C
Athens
Πέμπτη, 4 Ιουλίου, 2024

26.6 C
Athens
Πέμπτη, 4 Ιουλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 21:00

Διαβάστε επίσης

Δύσκολη παραμένει η κατάσταση με την πυρκαγιά στη Χίο, όπου επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, πύραρχος, Βασίλης Βαθρακογιάννης, ενώ τι ς επόμενες ώρες οι δυνάμεις θα ενισχυθούν με 66 πυροσβέστες και 12 οχήματα που μεταβαίνουν ακτοπλοϊκώς από Λέσβο και Αθήνα. Κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης τραυματίστηκαν ελαφρά 2 πυροσβέστες.
Σε εξέλιξη πυρκαγιά στην περιοχή Κατωφύγι Ηρακλείου, όπου εκδόθηκαν δύο μηνύματα από το 112 για εκκένωση των περιοχών Κατωφύγι και Ξενιάκος. Βελτιωμένη είναι η εικόνα στην περιοχή Πόρτες Αντιμάχειας στην Κω με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να αντιμετωπίζουν αρκετές ενεργές εστίες.

Τα δύσκολα είναι ακόμη μπροστά μας, επανέλαβε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στην έναρξη του Υπουργικού Συμβουλίου, εφιστώντας την προσοχή όλων σε ένα καλοκαίρι που προβλέπεται να είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο. Ο κ. Μητσοτάκης ξανάβαλε μπροστά το αφήγημα της «ατομικής ευθύνης», λέγοντας πως η μάχη με τις πυρκαγιές δεν θα κερδηθεί «χωρίς τη συνδρομή των πολιτών» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Αφού “τα δύσκολα είναι μπροστά μας”, η κυβέρνηση να πάψει να κρύβεται πίσω από την αυτοθυσία των πυροσβεστών και τις προσπάθειες των κατοίκων αναφέρει το ΚΚΕ.

«Παρακολουθούμε διαρκώς την κατάσταση και θα κάνουμε ότι χρειαστεί για να πέσουν οι τιμές στα ράφια των σούπερ μάρκετ και να ενισχυθεί το διαθέσιμο εισόδημα των πολιτών», ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης Τάκης Θεοδωρικάκος, παρουσιάζοντας στη Βουλή την τροπολογία που περιλαμβάνει την επέκταση των υφιστάμενων μέτρων κατά της ακρίβειας αλλά και την αύξηση των προστίμων στους παραβάτες.

Στο 10,6% έφθασε το ποσοστό της ανεργίας στη χώρα μας τον Μάϊο, σύμφωνα με τα εποχικά διορθωμένα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ. Το ποσοστό καταγράφεται ελαφρώς μειωμένο σε σχέση με την αρχική εκτίμηση (11,2%) και κινείται στα ίδια επίπεδα με τον Απρίλιο, χωρίς ωστόσο να έχει επιτευχθεί μονοψήφιο ποσοστό.

Σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση στις Φυλακές Ιωαννίνων, όπου σύμφωνα με πληροφορίες του epirusgate.gr το Νο1 του κυκλώματος είναι ένας κακοποιός Αλβανικής καταγωγής, που κρατούνταν στις φυλακές Κέρκυρας και αργότερα μεταφέρθηκε στις φυλακές Ιωαννίνων.
Στο κελί του βρέθηκαν ναρκωτικά, ενώ σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες διατηρούσε στενές επαφές με γυναίκα σωφρονιστικό.
Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί ο υποδιευθυντής των φυλακών, ο οποίος ήταν Διευθυντής στις φυλακές Κέρκυρας, πριν επιστρέψει στα Ιωάννινα και αναλάβει την υποδιεύθυνση και ένας αστυνομικός που υπηρετεί στο τμήμα Μεταγωγών Ιωαννίνων.

Ο Στέφανος Κασσελάκης δεν έχει δείξει την πόρτα εξόδου σε κανέναν”, υποστήριξε στον Αθήνα 984 η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Βούλα Κεχαγιά. Επισήμανε την ανάγκη να μπει ένα τέλος στην εσωστρέφεια, τονίζοντας ότι όλα θα ξεκαθαριστούν στις συνεδριάσεις της Πολιτικής Γραμματείας και της Κεντρικής Επιτροπής, αυτό το σαββατοκύριακο.

Σε τροχιά εσωκομματικών εκλογών το ΠΑΣΟΚ. Νίκος Ανδρουλάκης, Χάρης Δούκας, Παύλος Γερουλάνος, Μιλένα Αποστολάκη και Μιχάλης Κατρίνης θα διεκδικήσουν την ηγεσία του κόμματος. Ο κ. Κατρίνης, για λόγους δεοντολογίας παραιτήθηκε από τη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ.
Μιλώντας στην ΕΡΤ η Αννα Διαμαντοπούλου δεν έκρυψε το ενδιαφέρον της χωρίς ωστόσο να αποσαφηνίσει πληροφορίες, περί ενδεχόμενης υποψηφιότητας της.

Ηλεκτρονικές θα είναι από σήμερα οι κλήσεις της Τροχαίας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Όπως ανακοινώθηκε, σήμερα τέθηκε σε λειτουργία η Ηλεκτρονική Πράξη Βεβαίωσης Παράβασης, που θεσμοθετήθηκε με Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρη Παπαστεργίου.

Ο Ντόναλντ Τραμπ “θεωρεί ότι είναι υπεράνω του νόμου”, δήλωσε η ομάδα της προεκλογικής εκστρατείας του Τζο Μπάιντεν, μετά την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου που αναγνώρισε ένα “τεκμήριο ασυλίας” για τον πρώην Ρεπουμπλικάνο πρόεδρο.
Τα γεγονότα δεν αλλάζουν ο Τραμπ κατέρρευσε μετά την ήττα στις εκλογές του 2020 και ενθάρρυνε ένα πλήθος να ανατρέψει τα αποτελέσματα μιας ελεύθερης και δίκαιης εκλογικής διαδικασίας”, σχολίασε σύμβουλος της προεκλογικής εκστρατείας του Δημοκρατικού προέδρου, υποψήφιου για δεύτερη θητεία.

Η Γαλλία επικράτησε με σκορ 1-0 του Βελγίου και προκρίθηκε στους «8» του Γιούρο 2024. Στις 10μμ θα παίξουν Πορτογαλία- Σλοβενία

ΚΑΙΡΟΣ

Γενικά αίθριος αύριο ο καιρός στην Αττική, αραιές νεφώσεις από το απόγευμα.
Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 και από το μεσημέρι νότιοι έως 4 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 37 βαθμούς Κελσίου.
28 βαθμοί Κελσίου αυτή την ώρα στο Γκάζι.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα