back to top
27 C
Athens
Τετάρτη, 3 Ιουλίου, 2024

27 C
Athens
Τετάρτη, 3 Ιουλίου, 2024

ΕΥ ΖΗΝ 01-07 -2024

Διαβάστε επίσης

ΕΥ ΖΗΝ 2-7-2024

ΕΥ ΖΗΝ 28.06.2024

ΕΥ ΖΗΝ 27.06.2024

ΕΥ ΖΗΝ 26-06-2024

ΕΥ ΖΗΝ 25-06-2024

ΕΥ ΖΗΝ 21-06-2024

Ο καταρράκτης είναι μια πάθηση των ματιών που προκαλεί θόλωση του φακού, με αποτέλεσμα τη μείωση της όρασης. Συχνά εμφανίζεται με την αύξηση της ηλικίας, αλλά υπάρχουν τρόποι να προληφθεί ή να καθυστερήσει η ανάπτυξή του. Αν και η χειρουργική επέμβαση μπορεί να αποκαταστήσει την όραση, η πρόληψη του καταρράκτη είναι προτιμότερη, αναφέρουν οι ειδικοί.

Η υπεριώδης (UV) ακτινοβολία από τον ήλιο μπορεί να βλάψει τον φακό του ματιού και να επιταχύνει την ανάπτυξη του καταρράκτη. Η χρήση γυαλιών ηλίου που απορροφούν/μπλοκάρουν την UVακτινοβολία και καπέλων με φαρδύ γείσο μπορεί να προστατεύσει τα μάτια σας από τις βλαβερές ακτίνες. Τέτοιου είδους γυαλιά ηλίου μπορείτε να βρείτε μόνο στα οπτικά καταστήματα.

Οι τραυματισμοί στα μάτια μπορούν να αυξήσουν τον κίνδυνο καταρράκτη. Η χρήση προστατευτικών γυαλιών κατά τη διάρκεια αθλητικών δραστηριοτήτων ή εργασιών που ενέχουν κίνδυνο τραυματισμού είναι απαραίτητη. Και σ’αυτή την περίπτωση, μόνο ο οπτικός-οπτομέτρης στο οπτικό κατάστημα, μπορεί να σας προτείνει το κατάλληλο και να εγγυηθεί για την ποιότητα του.

Ο καταρράκτης είναι ένα συνηθισμένο πρόβλημα που μπορεί να επηρεάσει σοβαρά την ποιότητα ζωής.

Ωστόσο, ακολουθώντας μια υγιεινή διατροφή, προστατεύοντας τα μάτια από την ηλιακή ακτινοβολία, αποφεύγοντας το κάπνισμα, ασκούμενοι τακτικά, ελέγχοντας τον διαβήτη, υποβαλλόμενοι σε τακτικούς οφθαλμολογικούς ελέγχους και αποφεύγοντας τραυματισμούς στα μάτια, μπορούμε να μειώσουμε σημαντικά τον κίνδυνο ανάπτυξης καταρράκτη, να διατηρήσουμε τα μάτια μας υγιή και την όρασή μας καθαρή για πολλά χρόνια.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα