back to top
29.2 C
Athens
Τετάρτη, 3 Ιουλίου, 2024

29.2 C
Athens
Τετάρτη, 3 Ιουλίου, 2024

Ολοήμερο κινηματογραφικό πάρτυ για τα 20 χρόνια του κινηματογράφου «Μικρόκοσμος»

Διαβάστε επίσης

Είκοσι χρόνια πέρασαν από τότε που εμφανίστηκε ο «Μικρόκοσμος» στην κινηματογραφική ζωή των Αθηνών. Με αφορμή τα γενέθλια του σινεμά της λεωφόρου Συγγρού, το Σάββατο 6 Ιουλίου, διοργανώνεται ολοήμερο κινηματογραφικό πάρτυ με ταινίες, μουσική, ποτό και φαγητό.
Θα προβληθούν ταινίες-ορόσημα για τη διαδρομή του Μικρόκοσμου, αλλά και δύο ακυκλοφόρητες στην Ελλάδα ταινίες, από το μεσημέρι του Σαββάτου και μέχρι αργά το βράδυ, ενώ παράλληλα θα υπάρχουν εναλλασσόμενα dj sets.
Το κάλεσμα στη γιορτή αναφέρει:

«Από τότε που εμφανίστηκε ο Μικρόκοσμος ελάχιστα πράγματα έχουν μείνει ως είχαν: Η αμαρτωλή Λεωφόρος Συγγρού έπαψε να είναι τόσο ηδονοβλεπτική, μάλλον πια είναι ένας πολιτιστικός πόλος (Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, Στέγη Γραμμάτων και τεχνών κ.α.), το Κουκάκι είναι πια τοπικός, αλλά και διεθνής προορισμός. Τα δρώμενα ακολούθησαν αντίθετη πορεία: Το γειτονικό κέντρο της πόλης, όπως και η γειτονική Καλλιθέα αποψιλώθηκαν κινηματογραφικά – έκλεισαν κινηματογράφοι τοπόσημα, όπως το Ιντεάλ, το Αττικόν, ο Απόλλων, το Έμπασσυ στο κέντρο, το Πτι Παλαί, το Κορονέτ, το Πάλας στο Παγκράτι, το Ετουάλ, η Μαργαρίτα, η Αφαία, το Τροπικάλ, το Καλυψώ και εσχάτως η Αλεξάνδρα στην Καλλιθέα, ο Άτταλος στη Νέα Σμύρνη, ενώ μας αποχαιρέτησαν και δύο γειτονικοί πολυκινηματογράφοι: το ODEON Starcity στο Νέο Κόσμο και το Village Φάληρο.

Αποτελεί ένα μικρό θαύμα η επιβίωση του Μικρόκοσμου από την τραπεζική κρίση του 2008, τη χρεωκοπία του 2010, τα μνημόνια από το 2012 και τη λαίλαπα Covid που μας κράτησε κλειστούς κάτι ελάχιστα λιγότερο από 2 χρόνια, ενώ τα έξοδα έτρεχαν.
Ποτέ όμως όλα αυτά τα χρόνια δεν αισθανθήκαμε μοναξιά.

Πάντα υπάρχει ένας μόνιμος πυρήνας θεατών που εμπιστεύεται τις επιλογές μας και βαίνει στη μετά κόβιντ εποχή σε αύξοντα ρυθμό, πάντα επίσης ένα μεγάλο μέρος της κινηματογραφικής κοινότητας μας αισθάνεται δικούς της ανθρώπους. Παράλληλα με
την κανονική ροή προβολών έχουμε φιλοξενήσει πλήθος μικρού μήκους ταινιών, ντοκυμαντέρ, φεστιβάλ, “πειραματικό” κινηματογράφο και αφιερώματα κάθε είδους με μεγάλη επιτυχία συνήθως.

20 χρόνια λοιπόν επί ξυρού ακμής και είμαστε ακόμα εδώ “ξαναμπαρκάροντας με τα σπασμένα μας κουπιά”. Θα γιορτάσουμε τα γενέθλιά μας με ένα ολοήμερο κινηματογραφικό πάρτυ (και) οικονομικής ενίσχυσης εν όψει του (πάντα) δύσκολου καλοκαιριού για τους στεγασμένους κινηματογράφους».

Το πρόγραμμα:

13:00: “Dark horse”, Τζέιμς Νάπιερ Ρόμπερτσον, Νέα Ζηλανδία, 2014
15:00: “Η νύχτα της φωτιάς”, Τατιάνα Χουέζο, Μεξικό, 2021
18:15: “La antena”, Εστεμπάν Σαπίρ Αργεντινή, 2007
20:00: Ταινία Έκπληξη
21:45: “The Crack: Inception”, José Luis Garci, Ισπανία, 2019

 

Σάββατο 6 Ιουλίου, 2023
Γενική είσοδος: 7,5 ευρώ ανά προβολή.
Εισιτήρια προπωλούνται στην πλατφόρμα της more.com ή στο ταμείο του Μικρόκοσμου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα