back to top
29.3 C
Athens
Τετάρτη, 3 Ιουλίου, 2024

29.3 C
Athens
Τετάρτη, 3 Ιουλίου, 2024

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες σε Κω και Χίο – Νέο μέτωπο στο Γεράκι Ηρακλείου

Διαβάστε επίσης

Καλύτερη εικόνα παρουσιάζουν τα πύρινα μέτωπα σε Κω, Χίο και Ηράκλειο Κρήτης.

Στην Κω, οι προσπάθειες για την κατάσβεση της πυρκαγιάς βρίσκονται σε εξέλιξη τόσο από τις επίγειες δυνάμεις όσο και από τις εναέριες με ρίψεις νερού που ξεκίνησαν από νωρίς το πρωί.

Όπως αναφέρει ο αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Χρήστος Ευστρατίου δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο, αλλά στην περιοχή παραμένουν και επιχειρούν δεκάδες πυροσβέστες και εθελοντές για να αποτρέψουν αναζωπυρώσεις και να ελέγξουν την κατάσταση.

Οι κάτοικοι του χωριού Καρδάμαινα που εκκενώθηκε στην διάρκεια της νύκτας για προληπτικούς λόγους έχουν ξεκινήσει να επιστρέφουν στα σπίτια τους από νωρίς το πρωί, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται η επιστροφή και των τουριστών στα καταλύματά τους. Συγκλονιστική ήταν η βοήθεια που προσέφεραν οι Κώοι στους κατοίκους, αλλά και στους επισκέπτες του νησιού, οι οποίοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την Καρδάμαινα χθες το απόγευμα. Συγκεντρώθηκαν τρόφιμα, νερά και είδη πρώτης ανάγκης για τους χιλιάδες συνανθρώπους μας που έμειναν στο γήπεδο Αντιμάχειας και στα σχολεία της Αντιμάχειας όλο το βράδυ, ενώ επιστρατεύτηκε και το κλειστό γυμναστήριο στην πόλη της Κω για την φιλοξενία τους.

Αναφορικά με την πυρκαγιά που ξέσπασε χθές στην περιοχή Σιδηρούντα Χίου οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν προς ώρας αρκετές διάσπαρτες εστίες σε ορεινό τμήμα, δίχως να απειλείται κατοικημένη περιοχή. Στο σημείο επιχειρούν 177 πυροσβέστες με 11 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 36 οχήματα ενώ από αέρος συνδράμουν 2 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο, με τα εναέρια μέσα να αναμένεται να ενισχυθούν περαιτέρω. Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης της πυρκαγιάς στη Χίο τραυματίστηκαν χθες ελαφρά 6 άτομα (5 πυροσβέστες -εκ των οποίων ένας εποχικός- και ένας ιδιώτης συνταξιούχος πυροσβέστης).

Σημειώνεται ότι στην Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χίου θα οδηγηθεί σήμερα ένας 63χρονος ημεδαπός που συνελήφθη χθες στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από ανακριτικούς υπαλλήλους της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χίου, ως υπαίτιος πρόκλησης πυρκαγιάς σε αγροτοδασική έκταση στη θέση Λάμπη της Τοπικής Κοινότητας Σιδηρούντας στη νήσο Χίο και του επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 8.859,375 ευρώ.

Επιπλέον, χωρίς ενεργό μέτωπο είναι η φωτιά που ξέσπασε χθες τις απογευματινές ώρες στο Κατωφύγι Ηρακλείου, ενώ νέα πυρκαγιά εκδηλώθηκε σήμερα σε χορτολιβαδική έκταση στην περιοχή Γεράκι, της δημοτικής Ενότητας Καστελλίου στο Ηράκλειο Κρήτης.

 

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά καίει σε ρεματιά και στο σημείο επιχειρούν 75 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 24 οχήματα και από αέρος 2 ελικόπτερα. Συνδρομή παρέχουν υδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ.

 

Newsroom Αθήνα 9.84, ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα