back to top
29.3 C
Athens
Τετάρτη, 3 Ιουλίου, 2024

29.3 C
Athens
Τετάρτη, 3 Ιουλίου, 2024

Θεοδωρικάκος: Θα κάνουμε ότι χρειαστεί για να πέσουν οι τιμές στα ράφια των σούπερ μάρκετ

Διαβάστε επίσης

«Παρακολουθούμε διαρκώς την κατάσταση και θα κάνουμε ότι χρειαστεί για να πέσουν οι τιμές στα ράφια των σούπερ μάρκετ και να ενισχυθεί το διαθέσιμο εισόδημα των πολιτών», ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης Τάκης Θεοδωρικάκος, παρουσιάζοντας στη Βουλή την τροπολογία που περιλαμβάνει την επέκταση των υφιστάμενων μέτρων κατά της ακρίβειας αλλά και την αύξηση των προστίμων στους παραβάτες.

Σχολιάζοντας τις υποδείξεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης περί μηδενικού ΦΠΑ σε μια σειρά προϊόντων όπως το ελαιόλαδο, παρέπεμψε στις επισημάνσεις του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή, λέγοντας ότι «οι μειώσεις δεν οδηγούν σε μείωση των τιμών, αντιθέτως αυξάνουν τα κέρδη των επιχειρηματιών σε βάρος του πολίτη». Επικαλέστηκε δε, ως αρνητικό παράδειγμα την Ισπανία, η οποία σε σχέση με την Ελλάδα, παρουσιάζει μεγαλύτερη αύξηση του πληθωρισμού των τροφίμων.

Κατά τα λοιπά, ο κ. Θεοδωρακάκος επισήμανε ότι «η πολιτική μας για την αντιμετώπιση του πληθωρισμού, αποτυπώνεται στο τρίπτυχο ενημερωμένος πολίτης, πλήρης και αποτελεσματική λειτουργία των ανεξάρτητων αρχών και ενίσχυση του ελεγκτικού μηχανισμού, καθώς και υπεύθυνη στάση κοινωνικής ευθύνης από την υγιή επιχειρηματικότητα».

Από την πλευρά του ο αρμόδιος τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς, ρώτησε την κυβέρνηση αν σκέφτεται τα πρόστιμα που επιβάλλει, να είναι σε συνάρτηση με τον τζίρο των εταιρειών.

Δημήτρης Ράντος 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα