back to top
24.1 C
Athens
Πέμπτη, 4 Ιουλίου, 2024

24.1 C
Athens
Πέμπτη, 4 Ιουλίου, 2024

Ανδρουλάκης: Ασύμμετρη η αντίδραση στελεχών – Χρέος να περιφρουρήσω την ενότητα

Διαβάστε επίσης

 Ασύμμετρη χαρακτήρισε την αντίδραση στελεχών του ΠΑΣΟΚ σε σχέση με το εκλογικό αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, ο Νίκος Ανδρουλάκης σε συνέντευξη του στο MEGA, καθώς όπως είπε, πήραν τον προβολέα από τη Νέα Δημοκρατία που ήταν μεγάλη χαμένη και τη μετέφεραν στο ΠΑΣΟΚ.

«Τρεις εβδομάδες τώρα, αυτό που συμβαίνει δεν απαξιώνει εμένα αλλά τις θυσίες των ανθρώπων που έτρεξαν, τους κόπους των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ. Με μένα το ΠΑΣΟΚ πήγε σε μια άλλη πίστα, σήμερα βρίσκεται στο 13 από 8%. Παρέλαβα κόμμα από τη Φώφη Γεννηματά, το μεγάλωσα δεν θα επιτρέψω να γίνει συνιστώσα, επανέλαβε ο κ. Ανδρουλάκης. Ζητώ δίκαιη αποτίμηση, για να μην γκρεμίσουμε οτι χτίσαμε με κόπο», ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Με 2 χρόνια θητείας, τα πράγματα που μου καταλογίζουν είναι λίγο άδικα. Το να προσεγγίσεις τον κόσμο θέλει πολύ δουλειά, καλά είναι τα ευχολόγια αλλά καλό είναι να είμαστε ρεαλιστές, έχω στόχο να είμαστε ένα κόμμα που αυξάνει, που θα αγκαλιάσει τον κόσμο και στα αστικά κέντρα εκτός από την περιφέρεια, όπου το ΠΑΣΟΚ πήγε καλά».

Η απόφαση για εσωκομματικές κάλπες

Αναφερόμενος στην απόφαση του να προχωρήσει στη διενέργεια εσωκομματικών εκλογών τον Οκτώβριο ο κ. Ανδρουλάκης δήλωσε μεταξύ άλλων: «Όφειλα ως πρόεδρος να αντιμετωπίσω το θέμα με καθαρές λύσεις».

Ερωτηθείς για την υποψηφιότητα του Χάρη Δούκα τον οποίο και πρότεινε για το δήμο της Αθήνας ο κ. Ανδρουλάκης ανέφερε μεταξύ άλλων: «Θέλω μια διαδικασία που θα κατατεθούν προτάσεις και θέσεις, αν η συζήτηση γίνει αντικειμενικά όλοι οι υποψήφιοι θα κριθούν για τις προτάσεις τους και τις συμπεριφορές τους. “Σχολιάζουν το φαινόμενο Κόστα, ήταν πολλά χρόνια δήμαρχος έφυγε από τη δημαρχία της Λισαβόνας, λίγους μήνες πριν τη λήξη της θητείας του, να είμαστε αντικειμενικοί» σημείωσε ο κ. Ανδρουλάκης και πρόσθεσε: «Έχω χρέος να περιφρουρήσω τη διαδικασία με ενότητα για το ΠΑΣΟΚ όλα θα τα κρίνουν οι πολίτες, δεν θα μπω σε μια αντιπαράθεση».

Ερωτηθείς για την εκ νέου υποψηφιότητα του για την ηγεσία του κόμματος, ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε οτι στο ΠΑΣΟΚ πρέπει να δημιουργήσει μια διαφορετική εσωτερική δομή, μεγαλύτερες εσωτερικές ευελιξίες, πρέπει οι προτάσεις μας να πιάσουν τα μεγάλα κοινωνικά θέματα. Παραδέχθηκε οτι σε κάποια σημεία υπήρξαν επικοινωνιακές αδυναμίες, όπως στην επιστολική ψήφο δεν φάνηκε καθαρά η θέση μας, εκπέμψαμε θολό μήνυμα σημείωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Υπεραμύνθηκε πάντως τη θέση του κόμματος για τα ιδιωτικά ΑΕΙ, λέγοντας μεταξύ άλλων: «Στα πανεπιστήμια είχαμε μια καλή θέση για το μέλλον της χώρας, πρέπει το κράτος να εγγυάται, να ελέγχει την αγορά».

Τέλος, επανέλαβε οτι η  αυτονομία στην πολιτική είναι πυξίδα στη ζωή του, αφήνοντας και πάλι αιχμές για μη προβολή των θέσεων του ΠΑΣΟΚ από μέσα ενημέρωσης, γιατί άσκησε κοινοβουλευτικό έλεγχο σε κρίσιμα ζητήματα όπως η υπόθεση των Τεμπών, υπενθυμίζοντας την πρόταση δυσπιστίας, τα χαλκευμένα στοιχεία του ΟΣΕ και την πρωτοβουλία του να πάει το θέμα στον Άρειο Πάγο.

Κατερίνα Παπαβασιλείου 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα