back to top
29.3 C
Athens
Πέμπτη, 4 Ιουλίου, 2024

29.3 C
Athens
Πέμπτη, 4 Ιουλίου, 2024

Χ. Τσιόκας: Μήνυμα ενότητας για εναλλακτική προοδευτική διακυβέρνηση απέναντι σε λογικές εσωκομματικών ισορροπιών

Διαβάστε επίσης

Σήμα ενότητας σε ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ για την σύσταση ενιαίου Κεντροαριστερού Μετώπου έστειλε,  μέσω του Αθήνα 984,  ο Χάρης Τσιόκας, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Προ ημερών, από κοινού με τους κκ Διονύση Τεμπονέρα και Αντώνη Κοτσακά παραιτήθηκαν από το οργανωτικό σκέλος του ΣΥΡΙΖΑ επικαλούμενοι λόγους αξιοπρέπειας, ενώ παράλληλα άφησαν αιχμές κατά του Στέφανου Κασσελάκη, σε ένα κείμενο στο οποίο μεταξύ άλλων γίνεται λόγος για «μετάλλαξη» του κόμματος και χαρακτηρίζονται τουλάχιστον «άκομψες» τελευταίες δηλώσεις του, περί «δικού του ΣΥΡΙΖΑ».

Ο κ Τσιόκας, στη συνομιλία του με τον Δημήτρη Κουκλουμπέρη, προανήγγειλε διακριτή παρέμβαση στις 7 Ιουλίου, καθώς, όπως είπε  «η ατζέντα δεν ανταποκρίνεται στο αίτημα της ελληνικής κοινωνίας όπως διατυπώθηκε στις πρόσφατες εκλογές και ζητά εναλλακτική προοδευτική διακυβέρνηση απέναντι στην απορριπτέα πολιτική της Νέας Δημοκρατίας».

Εξέφρασε την διαφωνία του σε διεργασίες με αποκλειστικά εσωκομματικό αντίκρυσμα, αφού σύμφωνα με τον ίδιο έρχεται σε πλήρη αντίθεση με το σύστημα αξιών του προοδευτικού χώρου.

«Αντί να συζητάμε για πρωτοβουλίες μέσα από τις οποίες θα ανταμώσουμε με την κοινωνία σε εναλλακτικές προτάσεις διεξόδου από τα προβλήματά της, αναλωνόμαστε στον ΣΥΡΙΖΑ σε διεργασίες, όταν κι αν θα γίνουν, για εσωκομματικές  ισορροπίες. Δεν συμφωνώ με αυτή τη λογική,  δεν είναι αυτό το μήνυμα της κοινωνίας. Δεν ταιριάζει με το αξιακό σύστημα του προοδευτικού χώρου.  Όλοι όσοι προερχόμαστε από το χώρο του δημοκρατικού σοσιαλισμού θέλουμε τα κόμματα να υπηρετούν τον λαό δίχως να καταργηθεί η υπόστασή τους κι όχι εσωκομματικές γραφειοκρατίες» τόνισε στον σταθμό της πόλης.

Αρνήθηκε εμφατικά ότι προσωποποιεί το θέμα ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ και δήλωσε υπέρμαχος του διαλεκτικού τρόπου σκέψης αρνούμενος να βάλει το κάρο μπροστά από το άλογο, όπως ανέφερε, καθώς αμφισβητήθηκαν οι πολιτικές γραμμές των κομμάτων του προοδευτικού χώρου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα