back to top
29.3 C
Athens
Πέμπτη, 4 Ιουλίου, 2024

29.3 C
Athens
Πέμπτη, 4 Ιουλίου, 2024

Χάρης Δούκας: Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να φύγει από τον κύκλο επιβίωσης και να περάσει στον κύκλο της υπέρβασης

Διαβάστε επίσης

“Θέλω να επαναφέρω την πολιτική στους πολίτες. Τέλος τα αφηγήματα, τώρα πρέπει να μιλάμε με δεσμεύσεις και αποφάσεις” δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων και υποψήφιος για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ Χάρης Δούκας.

Σε διαδικτυακή του συνέντευξη στο Newsbomb και την δημοσιογράφο Όλγα Τρέμη ο κ. Δούκας αναφέρθηκε στην υποψηφιότητά του επισημαίνοντας ότι πρέπει τώρα να φύγει το ΠΑΣΟΚ από τον κύκλο της επιβίωσης και να περάσει στον κύκλο της υπέρβασης ώστε να το εμπιστευτεί και πάλι ο κόσμος ότι μπορεί να κυβερνήσει την χώρα.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με όσα έχουν αναφερθεί ότι τον ίδιο τον “στηρίζουν” διάφορα συμφέροντα με παράλληλες συμφωνίες με στελέχη του ΠΑΣΟΚ που υποστηρίζουν την υποψηφιότητα του ο κ. Δούκας είπε ότι όποιος έχει κάτι να καταγγείλει να μιλάει με ονόματα και όχι με γενικότητες ακολουθώντας την συνταγή της “λάσπης στον ανεμιστήρα“.

Επιπλέον σημείωσε ότι δεν έχει κάνει καμία συμφωνία με κανέναν προσθέτοντας ότι αυτά που λέγονται είναι στην ουσία τα στοιχεία που διώχνουν τον κόσμο από το ΠΑΣΟΚ αφού κάποιοι επιμένουν, όπως είπε χαρακτηριστικά να “βάζουν το κάρο μπροστά από το άλογο”.

Στη συνέχεια της συνέντευξης ο δήμαρχος Αθηναίων αναφέρθηκε στην απόφασή του να παραμείνει δήμαρχος στο ενδεχόμενο που εκλεγεί και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τονίζοντας ότι είναι ένα φαινόμενο που έχει συμβεί και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες όπως στην Πορτογαλία τονίζοντας ότι είναι σημαντικό να δείξει στον κόσμο ότι όπως τα καταφέρνει στην Αθήνα, να δίνει λύσεις σε προβλήματα και πραγματοποιώντας έργο, θα τα καταφέρει και στην διακυβέρνηση της χώρας.

Μάλιστα σε αυτό το σημείο της συνέντευξης τόνισε ότι για αυτό τον λόγο τον πολεμά η ΝΔ γιατί ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θέλει να τον έχει αντίπαλο.

Αναφερόμενος στο σχέδιό του για την χώρα ο κ. Δούκας αφού τόνισε ότι πρέπει πλέον να λειτουργούμε με το “εμείς” και όχι με το “εγώ” επισήμανε ότι πρέπει στον κόσμο να μιλάμε την γλώσσα της αλήθειας και να δίνουμε λύσεις στα πραγματικά προβλήματα όπως η ακρίβεια, η υγεία η παιδεία καθώς ο πολίτης έχει αρχίσει να χάνει την ελπίδα του. Και σε αυτό το σημείο ο υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι το πρόγραμμα του και οι θέσεις του έχουν να κάνουν με τον κοινωνικό προστατευτισμό, την περιβαλλοντική δικαιοσύνη, την δημοκρατία και θα απευθύνονται σε όλους τους ανθρώπους που μάχονται καθημερινά στην δουλειά τους και την ζωή τους.

Ακόμη ο κ. Δούκας δήλωσε ότι υπάρχει μεγάλη φτώχια στην κοινωνία και έφερε ως παράδειγμα την Αθήνα στην οποία μπορεί να κατασκευάζονται πεντάστερα ξενοδοχεία αλλά την ίδια στιγμή υπάρχει αύξηση 360% στις αιτήσεις οικογενειών για ένταξη τους στο κοινωνικό παντοπωλείο.

Γιώργος Μανουσακάκης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα