back to top
26.5 C
Athens
Πέμπτη, 4 Ιουλίου, 2024

26.5 C
Athens
Πέμπτη, 4 Ιουλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 04:00

Διαβάστε επίσης

Σε ύφεση είναι η πυρκαγιά στην περιοχή λίγο έξω από τη Καρδάμαινα της Κω.

Σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματικών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας σύντομα η φωτιά θα τεθεί υπό έλεγχο.

Με ασφάλεια μεταφέρθηκαν από το απόγευμα κάτοικοι και επισκέπτες σε δημόσιους χώρους, σχολεία, γήπεδα και ξενοδοχεία της Αντιμάχειας και σε Μαστιχάρι και Μαρμάρι, ενώ δεν κινδύνεψαν κατοικίες.

Στη Χίο, έχει μειωθεί η ένταση της φωτιάς που καίει σε ορεινό κομμάτι στην περιοχή Σιδηρούντα, ενώ μέχρι στιγμής δεν απειλούνται κατοικίες. Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης της πυρκαγιάς τραυματίστηκαν ελαφρά 6 άτομα, 5 πυροσβέστες και ένας ιδιώτης συνταξιούχος πυροσβέστης.

Εν τω μεταξύ, ότι στη σύλληψη ενός 63χρονου άνδρα προχώρησαν οι αρμόδιες αρχές για την πυρκαγιά. Του επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 8.859,375 ευρώ και σήμερα θα οδηγηθεί ενώπιον της Εισαγγελέως Πλημμελειοδικών Χίου.

Σε ύφεση είναι η φωτιά στο Κατωφύγι Ηρακλείου.

Τα δύσκολα είναι ακόμη μπροστά μας, επανέλαβε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στο Υπουργικό Συμβούλιο, εφιστώντας την προσοχή όλων σε ένα καλοκαίρι που προβλέπεται να είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο.

Το Λαϊκό Νοσοκομείο επισκέφθηκε αιφνιδιαστικά το βράδυ ο Κυριάκος Μητσοτάκης, συνοδευόμενος από τον υφυπουργό Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους. Στόχος του Κυριάκου Μητσοτάκη ήταν να δει από κοντά τη λειτουργία ενός μεγάλου νοσοκομείου τις ώρες εφημερίες. Ο πρωθυπουργός συζήτησε με γιατρούς, ασθενείς και νοσηλευτικό προσωπικό, οι οποίοι μοιράστηκαν μαζί του τα προβλήματα και τις αγωνίες τους.

Πυρά κατά της κυβέρνησης από τους πρώην πρωθυπουργούς Σαμαρά και Καραμανλή, οι οποίοι μίλησαν στην εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου του Μανώλη Κοττάκη, στο Πολεμικό Μουσείο.

Ο Αντώνης Σαμαράς έκανε λόγο για “το χειρότερο εκλογικό αποτέλεσμα, σε αριθμό ψήφων, στην ιστορία της παράταξης”, υπογραμμίζοντας ότι “η ΝΔ είχε πάντοτε πόρτες ανοιχτές, αλλά όχι πόρτες ιδεολογικά αφύλακτες.

Ο πρώην πρωθυπουργός άσκησε σκληρή κριτική και στην οικονομία υπεραμυνόμενος μάλιστα και του μέτρου της μείωσης του ΦΠΑ, το οποίο απορρίπτει η κυβέρνηση ως αναποτελεσματικό.

Ο Κώστας Καραμανλής, άσκησε αυστηρή κριτική για την αντίδραση της ΕΕ στα εκλογικά αποτελέσματα λέγοντας “όταν η αποχή φθάνει στο 60%, όπως δυστυχώς συνέβη και στην δική μας χώρα, δεν είναι ώρα εφησυχασμού αλλά ώρα επείγοντος συναγερμού.

Αναφερόμενος στις ελληνοτουρκικές σχέσεις τόνισε πως “οι ηγεμονικές βλέψεις της Τουρκίας, η συστηματική επιχείρηση εκ μέρους της διεύρυνσης της ατζέντας, η ευθεία αμφισβήτηση της εδαφικής ακεραιότητας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας είναι δεδομένες και απροκάλυπτες”.

Μιλώντας για «αλυτρωτικές διαθέσεις και υπονόμευση των σχέσεων καλής γειτονίας» τόνισε πως «είναι ανάγκη να σταλεί ένα μήνυμα και προς τα Τίρανα και προς τα Σκόπια. Τέτοιου είδους συμπεριφορές δεν γίνονται ανεκτές και επισύρουν συνέπειες.

«Δεν σχολιάζουμε δηλώσεις ή ομιλίες πρώην πρωθυπουργών», δήλωσαν κυβερνητικές πηγές.

Ο Στέφανος Κασσελάκης δεν έχει δείξει την πόρτα εξόδου σε κανέναν”, υποστήριξε στον Αθήνα 984 η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Βούλα Κεχαγιά. Επισήμανε την ανάγκη να μπει ένα τέλος στην εσωστρέφεια, τονίζοντας ότι όλα θα ξεκαθαριστούν στις συνεδριάσεις της Πολιτικής Γραμματείας και της Κεντρικής Επιτροπής, αυτό το σαββατοκύριακο.

Σε τροχιά εσωκομματικών εκλογών το ΠΑΣΟΚ. Νίκος Ανδρουλάκης, Χάρης Δούκας, Παύλος Γερουλάνος, Μιλένα Αποστολάκη και Μιχάλης Κατρίνης θα διεκδικήσουν την ηγεσία του κόμματος. Ο κ. Κατρίνης, για λόγους δεοντολογίας παραιτήθηκε από τη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ.

Μιλώντας στην ΕΡΤ η Αννα Διαμαντοπούλου δεν έκρυψε το ενδιαφέρον της χωρίς ωστόσο να αποσαφηνίσει πληροφορίες, περί ενδεχόμενης υποψηφιότητας της.

Ψηφίστηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας για την ιδιωτική ασφάλιση έναντι φυσικών καταστροφών. Επί της αρχής του νομοσχεδίου «ναι» ψήφισε η ΝΔ, ενώ τα κόμματα της αντιπολίτευσης ψήφισαν «όχι»

Στη διεθνή επικαιρότητα,
Στους 169 ανέρχονται, σύμφωνα με την εφημερίδα Le Monde, οι υποψήφιοι βουλευτές που ενώ προκρίθηκαν στο δεύτερο γύρο των γαλλικών βουλευτικών εκλογών ανακοίνωσαν πως αποσύρονται, ούτως ώστε να μειωθούν οι πιθανότητες επικράτησης του ακροδεξιού κόμματος της Μαρίν Λεπέν στην εκλογική τους περιφέρεια.

Στην αθλητική επικαιρότητα,
Η Πορτογαλία επικράτησε με 3-0 στα πέναλτι της Σλοβενίας και προκρίθηκε στα προημιτελικά του EURO 2024, όπου θα αντιμετωπίσει τη Γαλλία, που κέρδισε με 1-0 το Βέλγιο.

ΚΑΙΡΟΣ
Γενικά αίθριος σήμερα στην Αττική με αραιές νεφώσεις από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 και από το μεσημέρι νότιοι έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα